1. Benzer şeyler yaşadım. Duygusal olarak kapalı bir anneye sahiptim. Küçükken ilgi çekmek için çocuklar annesinin en azından bir şekilde tepki göstermesi için eşyaları saçma sıvıları dökme gibi hareketler yaparmış bir psikolog söylüyor. Aynısını yapmışım ben de koca bir deterjanı tüm eve boşaltmışım ama bu benim hafızamda yok mesela bana söylenen bu.
Sıfır duygusal yaklaşım sıfır baş okşama ve sıfır şefkat gösterisi şeklinde büyüdüm iki ebeveynim de bu şekildeydi.
Sorunuza gelecek olursam ben şahsi olarak bu çocukluk travmasının herhangi bir terapi ile düzeleceğini düşünmüyorum. Terapiler olanı geri alamaz sadece farkına varmanızı ve artık üzülmemeyi gerektiginizi anlatır. Ama bunun yarasını almış kişilerin bu travmadan kurtulabileceğini sanmıyorum.
Psikolog değilim ama konu üzerine çokça okumuş ve psikoloji alanında yaptığım çalışmalara ve kendi yarama dayanarak bunları söylüyorum.
Ve yine her zamanki gibi bunu okuyanlara sevgi veremeyeceğiniz, başını okşayamayacağınız, sevemeyeceğiniz çocuğu dünyaya getirmeyin ve ömür boyunca onarılması mümkün yaralarla insanı yaşamak zorunda bırakmayın diyerek bitiriyorum.