beslenme ve diyetetik okumak nasıl olur?

şu anda kamuda öğretmenim. lisede hayalim tip veya sağlık alanlarından birini okumaktı. diyestisyenliğin bu anlamda keyifli, güzel ve bana uygun bir meslek olduğunu düşünüyorum. açık öğretimden aşçılık okuyup dgs ile diyetisyenliğe geçme fikri var aklımda. aklıma takılan şey gönül ister ki derslere sürekli katılım sağlayabileyim ancak çalışırken bunu yapmak zor. 3. ve 4. sınıfta derslere katılım konusunda kolaylık sağlayan üniversiteler var mı? özel veya devlet üniversitesi

1. okuyup tamamlayabilirsem atanmadan bırakmayı düşünmem süslü. özel yer açmak vs için de bırakmayı pek düşünmüyorum. atanma kısmının eğer alım olursa benim için zor olacağını sanmam. kpss'den 86.5 almıştım, çalışırsam yine atabilirim. bunlar sonraki kısımlar. bölümü bitirebilmek ilk amacım. sağlık alanı genel olarak ilgimi çekiyor, okuyup çalışıp çabalayıp kendimi geliştirmek isteyebilecegim bir alan olarak düşündüm. i̇nsanlarla çalışılan hemen her mesleğin zor olduğunu düşünüyorum. dışardan bakınca yalan söyleme üzerine kurulu olduğunu hiç düşünmemiştim. ne gibi yalanlar mesela süslü? kamuda da aynı şeyler geçerli mi? benim kafamda canlanan insanlara sağlıklı beslenme, zayiflama kilo alma.. konusunda yardımcı olunan bu sayede onlari mutlu eden bir meslek.

21 haziran 2023 16:08

2. Anladım süslü teşekkür ederim. Kendi koşullarım saydigin koşullardan çok farklı değil bu arada. 30 bin nüfuslu küçük imkanları kısıtlı bir doğu ilçesinde 5. Senem. Branşim pdr. Belki çoğu insanın deli misin pdr bırakılır mı diyeceği bir meslektir. Kendim de alt-orta bazısı bilinçli bazısı bilincsiz kesime laf anlatmaya çalışıyorum 😂 her şeyden önemlisi işini severek yapmak

21 haziran 2023 18:59

3. İşini severek yapmak önemli ama ben senin yerinde olsam Atanmakla ugtasmazdim. Hobi olarak okurdum

21 haziran 2023 19:09

4. Hobi olarak düşünmüyorum süslü, emek ve zaman harcayağim neticede.

Atanma kısmı çok stresli olmaz hali hazırda bir işim olduğu için. Liseden mezun olup üniversiteye ilk defa gidecek olsaydım o zaman atanma veya iş olanakları kısmını da detaylica düşünürdüm. Cekincem 2 sene aşçılık okuduktan sonra dgs ile üniversite geçmiş olsam ve orda da derslere sürekli katılım zorunluluğu olursa ve devam edemezem okudugum o 2 sene de boşa gidecek. Bu konuda bildiğiniz ve biraz esneklik sağlayan üniversiteler var mı? Derslere tamamen katılmak ben de isterdim, bir yandan bunu da düşünüyorum, yarım bilgiyle nitelikli olmayacak şekilde işimi yapmak istemem, derse devamlılık saglayamadigim takdirde kendim okuyup araştırarak aradaki farki kapatabilir miyim vs vs.

21 haziran 2023 21:40

5. Ss belli ki çok istiyorsun ama bence hepsi aynı yere çıkıyor. Klinik yl yapmayı düşünürdüm yerinde olsam.

21 haziran 2023 22:17

6. Üniversite okurken klinik yüksek lisans düşüncem vardi süslü ama son sınıfta hastanede staj yaptıktan sonra bu fikirden vazgeçtim. İki grup arasında tercih yapacak olursam öğrencilerimle olmayı tercih ederim

21 haziran 2023 22:59

7. Ben de kamuda sağlık personeliyim, çalıştığım bölümü ilerideki yaşlarımda yapabileceğimi düşünmediğimden ötürü dgs ile aşçılık okuyorum 2. Sınıfım. Benim de aklımda şüphe oluşturan şey örgün eğitime devamlılık :( yoksa KPSS'ye girmek gibi bir durumumuz yok ünvan değişikliği denenebilir

22 haziran 2023 02:07

8. cahil misiniz saf mı anlamadım ki 86.5 diyetisyenlik için yeterli degil genelde 95+ alıyorlar . pdr yi de kim bırakır mısın deli der anlamıyorum. ben dhmi deyim.kurumda diyetisyen dolu işleri de düz memurlar cünkü 95+ almışlar atanamamışlar ya da düşük ücretle çalışmak yerine buraya gelmişler. kendin için okusan anlıycam ama insanlar da anlatmış özgüvene bak ya tam bi atanıp dünyayı kurtardıgını sanan memur özgüveni

22 haziran 2023 09:51

9. A5 süslü siz sağlık bakanlığında çalıştığınız için mi kpss şartı yok. Aynı sey benim için de geçerli mi?

22 haziran 2023 11:44

10. Daha önce baktığımda 86larla atandıklarıni görmüştüm. Güncel durumu hakkında bilgim yok. Öğretmenlik genelde toplumdaki bazı insanların kıskandığı ve sevmediği bir meslek. Öğretmenler arasında da bizim branş kıskanılan bir meslek. Başta Kendim için okuyorum süslü.

22 haziran 2023 11:50