bir süredir amerikada yaşıyorduk türkiyeye ilk gidişimiz olacak buraya geldiğimizden beri, beklenilen uç hediyeler varmış gibi hissediyorum?

şöyle ki buraya gelip 1 çocukla düzen kurmak zor oldu, iş bulma sürecinde türkiyede kazandığımız paraları harcamak, evi arabayı o parayla ayarlamak bizi baya zorlamıştı. neredeyse tüm birikimimizi harcadık burada düzen kurmak için. kimseden yardım istemedik. neyse sonuç olarak güzel bir hayat kurduk çok şükür.  4 aya yakındır borçsuz, alışveriş yaparak, eğlenmeye, güzel restoranlara gitmeye vakit ve para ayıracak seviyeye gelebildik. şimdi kızım ve ben türkiyeye gideceğiz. anne babama eşimin anne babasına ve 3 kardeşime tabiki hediyeler alacağız ama beklentileri çok yüksekmiş gibi hissediyorum. iphone 14 gibi. sadece onlar olsa neyse dayılar yengeler de büyük olmasa da bi beklenti içindeler. annemle konuşmalarımızdan bunu anladım. siz olsanız ne yapardınız? yani tabiki herkes türk lirası ile kıyaslıyor ve size göre ucuz ne olacak diye düşünüyor ama daha yeni rahat yaşamaya başlamışken tüm beklentileri karşılamak çok kolay gelmiyor bana. senelerdir burada yaşayan durumu ultra iyi biri gibi düşünmeyin yani. yada şöyle sorayım sizin ablanız abiniz bu şekilde gitmiş ve gelecek olsa ne hediye düşünürdünüz

1. Yok süslü tabiki alacağım daha önce erasmusa gittiğimde öğrenci paramla bile bir sürü şey almıştım ama bu sefer beklentiler çok yüksek

27 kasım 2022 20:05

2. Ayy benim abim gitse ve yeni düzen kurmuş olsa benim için zahmete girmesin diye uğraşır bir şey istemezdim üzülürdüm hatta zorlanıyor falan diye. Öğrenciyim mesela macbookum olsa çok mutlu olurum ama bu şekilde isteyemezdim galiba. Bence böyle büyük hediyeler sadece içinizden gelirse alinabilecek şeyler ya beklemek baya garip. Bence söyleyin o kadar da durumunuzun olmadığını

27 kasım 2022 20:09

3. Yakınlarınız dışında içinizden gelmeyen kimseye bir şey almayın bence. İhtiyaçları olan bir şey varsa (gizlinot: Elektronik eşya, telefon, tablet gibi) alma durumunuz varsa alın sevindirmiş olursunuz. Ama Amerika'dan bir şeyler isteyen akrabalarınız getirebilir misin diye sorup parasını göndersin bir zahmet. alabilme durumunuz varsa alıp götürürsünüz. Kimsenin bu kadar hediye almaya gücü yetmez.  kimsenin de beklentisi olmamalı siz de parayı ağaçtan toplamıyorsunuz sonuçta.  Ailenizde bile ilk sefer dışında her gidip gelmede büyük bir şeyler alınacak diye bir beklenti olmamalı. (gizlinot: Durumunuz çok iyidir içinizden gelir o ayrı )

27 kasım 2022 20:11

4. iphone 14'ü hediye olarak bekleyen bir insanla ilişkinizi kesin zaten çünkü sağlıklı bir kafa yapısında olmama ihtimali yüksek bence.

27 kasım 2022 20:17

5. Süslü deli misin? Sakın büyük şeyler alma. En yakınına bir kaç şey olabilir de, diğerlerine mutlaka alacaksan ufak tefek şeyler al. Benim 20 yıldır orada yaşayan ablam bile getirmiyor Iphone falan. T.J. Maxx'den Ross'dan falan ucuz ama markalı (CK, Tommy Hilfiger, Guess vs.) bir şeyler al getir, en güzeli.

27 kasım 2022 20:40

6. Ss teyzem abd'de yasiyor. Kuzenlerim orda dogdu buyudu artik kendi aileleri de var yani 40 senedir oradalar ve durumlari da iyi. Simdiye kadar hic iphone vb buyuk hediye getirdikleri olmadi ve bizim de oyle bir beklentimiz yok. Eger turkiye ile arada cok fiyat farki varsa ve gercekten degecekse gelecekleri zamanlarda bir kac kere internetten alip evlerine yolladigimiz urunler oldu onlar sadece gelirken getirmis oldular. Onu bile cok yapmak istemiyoruz cunku herkes ayakkabi, canta vs bir urun kargolasa evlerine onlari tasimak da bir zahmet. Eger bir kere alistirirsaniz onunu alamayabilirsiniz. O yuzden cekirdek ailenize abd'den aldiginiza degecek ve sizi de zorlamayacak hediyeler tabii ki alin ama ese dosta uzak akrabaya almayin derim. Bize simdiye kadar hediye gelenler kozmetik, canta, spor ayakkabi, tayt, sweatshirt vb seylerdi.

27 kasım 2022 20:51

7. dayımlar kanada da yasıyor, anne babasına kendi iphone unu ipad ini verip kendilerine yeni alıyolar mesela. son anonun dediği gibi kıyafet canta ayakkabı tarzı seyler getiriliyor. mesela kardesime kuzenlerime puma adidas bir sürü sey getirmislerdi, orda bu ürünlerin ucuz olduğu bir yer varmıs. çok da mantıklı oldu çünkü burda pahalı gayet. siz de öyle markalı ama orda ucuz olan seylerden alın. tam tr şartlarına uygun bi hediye olur. 1.derece dışında da çok kasmayın benim bahsettiğim hediyeler senelerdir orada düzeni olan insanlardan geldi. sizin daha düzeniniz var denemez 4 aydır rahat nefes alabilmissiniz.

27 kasım 2022 21:00

8. Yani ben olsam napardım. Çekirdek ailemden birinin telefona ihtiyacı var ve alacak parası yoksa durumum da iyiyse 1 kerelik telefon alabilirdim. Ama bu iPhone 14 mü olurdu emin değilim. Onun dışında herkes her şey bekliyor süslü ama İnan bana dünyaları alsan da assssssla kıymet bilinmiyor. Senelerdir ydışında yaşıyorum kuzenler teyzeler komşular kardeşler herkese ucuz pahalı dünya kadar hediye getirdim. Kuzenime markalı kıyafetler makyaj malzemeleri... hiçbir zorunluluğum yoktu yani. İçimden geldi sadece. Arkadaşlarıma cilt bakım ürünleri. Hepsinin de durumu benden iyidir evleri arabaları yazlıkları var benim bir şeyim yok tam zamanlı işim bile yok. Ama noldu kıymetim bilindi mi yooooo. Anne babam ve kardeşlerim dışında kimseye bir şey almıyorum artık.

27 kasım 2022 21:00

9. bence çok yakınınız da olsa kimseye iphone 14 almak zorunda değilsiniz.

eliniz bollaşır, içinizden gelir, ihtiyacı oldugunu duyarsınız telefon degiştirmeye ve o an kendiniz istersiniz o ayrı ama burada çok yakınlarınıza alabilirsiniz denmesi de tuhaf.

neden 1 kira parasını verip belki de daha fazla, yakınına iphone alacakmış? ne saçma şey şaka gibi....

beklentileri yüksek ise insanların, ilk göt oluşlarını yaşamalarına izin verin. normal hediyeler alabilirsiniz. dayılara teyzelere çikolata/krem/ bakım şeyleri gibi. aile bireylerinize de orsa gördüğünüz egzantrik ama hoşunuza giden şeyler, denemelerini istediğiniz şeyler gibi sizi sarsmayacak bir şeyler bakabilirsiniz. ve size surat yaparlarsa; bu insanlar aileniz olsa bile nasıl bir tavır takınmanız gerektiğini anlarsınız. onların beklentilerinden sorumlu değilsiniz bunu unutmayın 🤍

27 kasım 2022 21:34

10. Aile dışından kimseye büyük birşey almayın. Yarın öbür gün fesatlıklar başlayınca pişman olacakasınız çünkü. Yaşandı ordan biliyorum.

27 kasım 2022 22:41