birikim hesabı mı yoksa vadeli hesap mı?

kızlar merhaba, ailemin maddi durumu pek iyi değil ve ben eğitim için kendime bir miktar para biriktirmeliyim. fakat başta belirttiğim nedenden dolayı ara ara, az az para atarak bir hesap açmak istiyorum. birikim hesabı ile vadeli hesap faiz oranları farklıymış. sizce hangisi daha uygun, aylık vadeli faiz hesabı mı yoksa birikim hesabı mı? ve yanlış bir bilgim varsa, bilgilendirirseniz çok sevinirim, banka ve para işlerinden çok anlamıyorum. parayı saklayacağım banka enpara olacak ayrıca. birikim hesabı için faiz oranı gecelik %17,50 aylık vadeli hesap %21

1. enpara'nın birikim hesabıyla vadeli hesabı arasındaki fark şu: vadeli parana vade boyunca dokunamıyorsun. atıyorum 50 bini bağladın %20.5'tan, vade sonuna kadar bu hesaba para giriş çıkışı yapamazsın. birikimde gecelik fazini alıp yürüyorsun. hem istediğimde para yatırayım/çekeyim, hem de faizim bozulmasın, her gün %23.'5'tan faiz alayım dersen ING. online başvurunu yap, 3 güne hesabın açılır.

6 temmuz 2019 16:43

2. ben de enpara kullanıcısıym, birikim hesabını kullanıyorum. elime para gelince az bir kısmını ayırıp geri kalanın hepsini birikim hesabına atıyorum, ihtiyacım oldukça o paranın içinden günlük harcayacağım kadarını geri alıyorum. böylece yalnızca birikim için ayırdığım paraya değil az da olsa günlük harcayacağım paraya da gecelik faiz işlemiş oluyor. lazım olduğunda içinden alınabilmesi ve devamlı para ekleyip çıkartılabilmesi mantıklı geliyor bana. örneğin faturamı ödeyeceğim para elime faturanın son ödeme tarihinden 2 hafta önce geçmişse vadesiz hesapta beklemesindense 2 hafta gecelik faiz işletmiş oluyorum.

6 temmuz 2019 16:53

3. anladım çok sağolun ♡ peki ing de başvuru onaylandıktan sonra bankaya gitmem gerekiyor mu yoksa enpara gibi tamamen telefon ile halledebiliyor muyum? bir de hesap ücreti gibi bir şey olduğu söyleniyor bunun hakkında bir bilginiz var mı

6 temmuz 2019 16:59

4. 2. anonim gerçekten söylediğiniz çok mantıklı. bende başta ona yakın düşündüm en azından acil durumda sorunsuzca çekebilryim diye ama bir yandan da paraya dokunamamak istiyorum çünkü insan bir kere harcayınca devamı geliyor, bir de çok zaafa düşüp bir şey almak istemiyorum vadeli hesap bu yüzden cazip gelmişti dokunamayayım diye ama sanırım birikim hesabı yapacağım

6 temmuz 2019 17:01

5. ing nin faiz oranı daha iyiymiş. ziraatte hesap ücreti vardı sanırım o yüzden aklımda kalmış. ing de hesap ücreti olmaması da cazip. kesinlikle bilgi alacağım bankayı arayıp, sağolun

6 temmuz 2019 17:04

6. ing hesabını tamamen telefonla yahut internet üzerinden çok kısa bir süre içerisinde açabilir ve aynı gün işlem yapmaya başlayabilirsiniz. enpara kur şokunda çöp olduğunu ispatlamış, son çeyrekte faizleri g*tun g*tun 21'den 18'e çekmiş banka. kaçın.

6 temmuz 2019 17:23

7. ucanhollandalı, dediklerin doğru da kuş kadar parası olan insana bu dalgalı piyasada dolar al diye tavsiye vermek filan baya iddialı şeyler. faiz enflasyon karşısında erise de şu şartlar altında en risksiz yatırım, doları kimse kestiremiyor artık tr'de. böyle konularda konuşurken dikkatli olmak lazım, vebali boynuna kalır sonra. :)

7 temmuz 2019 10:25

8. dolar uzun vadede her zaman iyi bir yatırım aracı fakat elde ki para ve zamana göre ayarlanmalı. şuan damat yüzünden doların durumu muallâk, bir düşüyor bir çıkıyor. şuan düşüşte ama yine çıkacağı da kesin. bem şimdilik az az biriktirip ileri de döviz ile uğraşabilirim fakat elimde ki para zaten kuş kadar. çoğu insanın sadece 1 günde yediği paradır. o yüzden olabildiğince az risk almak istiyorum

7 temmuz 2019 12:37