birine hakkını helal etmemek çok mu kötü ?

beni mutsuz hissettiren, durup durup sinirimi bozan, kendimden şüpheye düşürüp yetersiz hissettiren, ondan uzaklaşmak için işimi değiştirmek zorunda kaldığım kötü niyetli biri var. hakkını helal et dedi, ben de helal ediyorum demedim. çünkü onun yüzünden uykusuz kaldığım, strese girdiğim çok zamanlar oldu. egzamam arttı. dişlerimi sıkmaktan çenem, başım ağrıdı. bazen bin yaş yaşlanmış hissettim. helal etmedim diye kendi ailem 'aa sen de ne inatçısın. ne kötüsün. o kadar hakkını helal et demiş adam, yanlış yaptın.' diyorlar. hatasını anladığı için de demiyor yani ben gidiyorum bir daha görüşmeyiz diye helallik istiyor. o kadar hak hukuk düşünüyorsa baştan insan olmalıydı diye düşünüyorum. fakat acaba kötü biri miyim, yanlış mı yaptım diye de bir düşündüm ailem böyle tepki verince. siz olsanız ne derdiniz canım süslüler? yanlış mı yapmışım?

1. Çok kötü değil, haklısınız, yanlış yapmamışsınız.

5 ağustos 2021 17:41

2. dine göre allah bütün günahları affedebilir şirk ve kul hakkı dışında. yani siz hakkınızı helal etmediğiniz sürece cehenneme gireceği %100 (cezasını çektikten sonra cennete girebilir). islama göre böyle. ama etmeyen etmez size kalmış

5 ağustos 2021 17:43

3. Teşekkür ederim cevaplarınız için süslüler.

Her seferinde de şans verdim yani yaptıklarını hiç yapmamış gibi baştan değerlendirdim. Ama her şansını kötüye kullandı. beni tekrar huzursuz etmeyi başardı.

Kin tuttuğum için değil ama kendime haksızlık yapacağımı hissettiğim için hakkım helal olsun diyemedim.

5 ağustos 2021 17:48

4. Çok da dindar değilim yani dindar olan kendisi güya, onun için önemli bu helallik. Yap yap her türlü pisliği sonra da hakkını helal et.

5 ağustos 2021 17:50

5. suslu ben de etmedim. universitede hocamdı. 1 senemin uzamasına mal oldu. tum arkadaslarım gitti ben kaldım. tez danısmanımdı, tezden bıraktı. hakkı olmamasına ragmen sırf bölüm baskanı diye beni tezden sınava soktu, sonra o sınavdan attırdı. o attırdıgı sınavdan bana 40 puan verdi, baska bir dersinin vize puanı 70 di 30 alsam geciyordum 29 verdi. 3.sınıf alttan dersim vardı, beni devamsızlıktan bıraktı 1 sene daha onun yuzunden o sehirde kalmak zorunda kaldım. hepsi son 2-3 ayda olmustu, ben tum bunların nedenini sormaya gittigim zaman odasına beni koridorda rezil etti ona bagırdıgımı kufrettigimi terbiyesizlik yaptıgımı bagırdı bir suru hoca ögrenci basıma toplandı (halbuki o benim hakkımda ileri geri konusuyordu asistanla ben kapısını calmadan önce hepsini duymus ve ses kaydına almıstım yanımda sahidim bile vardı) bu olay olunca ben dekana ordan rektörlüge gittim sikayete. ilgilencez dediler, hicbir sey olmadı hatta aksine disiplin cezası aldım ben.

olayın ustunden 2 sene gecti ben mezun oldum tezden 90 verdi bana en son vs. kurtuldum ama psikolojim berbattı bu okulun hiç bitmeyecegini düşündüm hep, cimere yazdım savcılıga verdim kanıtlarla delil şahitlerle hiçbir şey olmadı. yıkıldım mahvoldum özgüvenim gitti okudugum bölüm yabancı dildi, o dili konuşmaktan ve duymaktan öyle nefret ediyorum ki hala, halbuki o dille para kazanıyorum...

ve ben de bu adama asla hakkımı helal etmeyecegim çünkü hiçbirini haketmedim!. sen de hak etmedin suslum! helal etmek zorunda degiliz. benim onun suratını görürsem ona söyleyecegim tek bir sey var, ahirette iki elim yakasında olacak....

5 ağustos 2021 17:54

6. A4 korkunç biriymiş böyle yapmasının sebebi neydi gerçekten merak ettim

5 ağustos 2021 17:59

7. Yaa çok zor dönemler geçirmişsiniz 4.süslü, çok üzüldüm geçmiş olsun. İnsan hayret ediyor neden, nasıl bir motivasyonla yapar bir insan tüm bunları? Bu kadar kötülük düşünmek, kötü olmak çok yorucu değil mi ben anlam veremiyorum. Ama oluyor maalesef :(

5 ağustos 2021 18:51

8. hiç kendini sıkma düşünüp. aklı var, yapmasaymış. hak etmiş süslü. etmemekte sonuna kadar haklısın. iyi niyetli olalım derken üstümüze bastırıyoruz. o da çeksin, hatta yaptıklarının sonuçlarına katlanmak durumunda kalır umarım.

5 ağustos 2021 19:50

9. A4 üzüldüm sizin adınıza da, size takan egoist bi hocadan dolayı uzayan okuldan da dünyanız yıkılmaz ya ne abartmışsınız.

6 ağustos 2021 04:05

10. a7 inşallah yaşadığım şeyleri sen de deneyimlersin de böyle vikvik ötmenin ne kolay olduğu o beynine dank eder. seni etkilemeyecek bir şey başkasını süründürebilir. bunu kabul edip hayatına devam edeceksin. sen kesin zorbalık da yapıyosundur millete böyle abartma nidaları attığına göre. yazık.

diger susluler, beni anladıgınız icin tesekkur ederim... iyi ki varsınız. cidden hala bilmiyorum sebebi bundan sonra bilmek de istemiyorum 2 sene gecti üzerinden dedigim gibi. ne yasadıgımı bir ben bir de ailem biliyor. maddi külfetlerini saymıyorum bile. yaz tatilimde ifade vermeye gitmelerimi, 1 sene daha kira parası, harçlık, harç masraflarını. bir de abartıyormuşum üstüne :d cidden ne boş insanlar var ya. herkes neyi kınıyosa, neyin boş tepki olduğunu düşünüyorsa onu yaşasın da görsün.

6 ağustos 2021 08:41