boya-kesim-bakım sıralaması nasıl olmalı ve kuaförde pazarlık yapabilir miyim?

para biriktirdim bu işlemler için ilk defa kuaföre gideceğim. maliyetli olacağını biliyorum. kuaförde fiyat aldıktan sonra pazarlık yapabilir miyim yoksa kuaförlerde genelde pazarlık yapılmıyor mu? birde boya kesim ve bakım için sıralama nasıl olmalı? önce kestirip sonra mı boyatmalıyım? ya da bakımı boyadan önce mi yaptırayım yoksa sonra mı?

1. saçını radikal bi değişiklik yapacak kadar kestirmiyorsan yani sadece uçlarından 2 - 3 cm kestireceksen boya, kesim, bakım yapılır. ama diyelim ki belinde olan saçını küt yapacaksın bu durumda keser, boyar, bakım yapar. bakım her zaman en son yapılır çünkü bakım üstüne yapılan boya bakımın etkisini alır götürür, hiç bakım yapılmamış gibi görünmesine sebep olur.

12 ocak 2021 19:08

2. Belimde olan saçları göğüz hizasında kestircem süslüm. O zaman önce keser sonra boyar sonra da bakım yapar

12 ocak 2021 19:12

3. Peki pazarlık yapılır mı bu konuda ne önerirsiniz? İlk defa gideceğim için bilmiyorum. Fiyat bile almadım daha önce. Kafanda bir bütçe belirledim gidip konuşacağım. Verdiği fiyatı hemen kabul etmeli miyim? Yoksa pazarlık yapmalı mıyım?

12 ocak 2021 19:14

4. şu an corona önlemleri kapsamında kuaföre gitmek randevulu zaten biliyorsun ki. telefonla arayınca da hangi işlemleri yaptıracağını soruyorlar. sorduklarında sen de sorarsın fiyatlarını. genelde kesim şu boya bu falan der tek tek. sen de hepsini birlikte yapınca indirim oluyor mu diye sorarsın yok falan derse peki öğrenci indirimi var mı diye sorabilirsin. belki o zaman vicdanlı olur :D

12 ocak 2021 20:45