camımın önüne güvercin konmasını nasıl engellerim?

süslüler bir yıldır bu serserilerle yaşıyorum. aman yazıktır diye diye tepeme çıktılar. camın önü kaka dolu. ne yiyolarsa kocaman kaka ya. 11. ve son kattayım. sürekli temizleyemiyorum camlar sağlam değil tutunamıyorum. çatı altında yer etmişler kendilerine. her sabah hıığğğ huuğğğ diye ötüyorlar camın önünde. sesten uyanmaktan bunaldım. onların canını yakmayacak bir şekilde buraya konmalarını nasıl engelleyebilirim?

1. "güvercin anneleri"ni kızdıracak bir soru adfsffg.

7 nisan 2021 13:50

2. hığğğ huğğğ ajxhskxjskxkzkzk

7 nisan 2021 14:03

3. balkona, pencereye cd bağlayın ya da sabitleyin bir şekilde. parlaklık yansıma yaptığı için gelmiyorlar.

7 nisan 2021 14:08

4. Ya hahahaha nolur kızmayın güvercin anneleri biraz sesleri güzel olsa biraz az kaka yapsalar gerçekten derdim değil ::(

Öneriler için teşekkür ederim peki cdyi mesela cama bantlasam olur mu asacak bir yer yok gibi.

7 nisan 2021 14:16

5. -cd +1

-ayrıca ışıkta yansıma yapacak renkli/holografik süsleme kağıtları veya alüminyum folyo gibi bir şeyle de kaplayabilirsiniz pervazları.

-kuşlar keskin baharat kokularından hoşlanmazlar, bir sprey şişesine biraz baharat ve su koyup, sürekli kondukları yerlere püskürtürseniz, bu onlara zarar vermez , sadece uzaklaştırır.

-karga biçiminde plastikten oyuncaklar bulup, bunları korkuluk biçiminde cam önünüze yerleştirebilirsiniz, güvercinler ekseriyetle kargalardan korkar.

7 nisan 2021 14:21

6. A6 ben buraya taşındığımda kargalar daha çok vardı ama kargalar edepli hayvan uzakta kaka yapıp geliyolar hiç camıma kaka yapmadılar. Gerçi onlar da doğalgaz borumun halkasını çalmıştı. bu güvercin çetesi geldi kargalarla dövüşerek burayı ele geçirdi. Bazı sabahlar kargalar güvercin yuvasına saldırıyolar gılık gılık gılık kavga sesiyle uyanıyorum. Kargadan da korkmuyo bunlar.

Diğerlerini deneyeceğim bugün dört cam önündeki kakaları temizleyip. Teşekkür ederim.

7 nisan 2021 14:26

7. Bizim balkona yuva yapmasına izin verdik , yumurtladı yavru cıktı yumurtadan gitti falan ve küçücük böcek bastı. Annem temizledi ama vücudu böcek ısırığı oldu hep. Çok dikkat edin yani yuva yapmasın

7 nisan 2021 14:34

8. Bizim de balkona attığımız değerlendiririz sonra diye düşündüğümüz eski bir rafa yuva yapıp iki tane yavru çıkarmışlardı. Yemin ediyorum ağzına ettilerdi balkonun. Annem Yavrular uçar uçmaz kaldırdı ne var ne yok attı adafsgsh. Kışın kar yağarken de camların önüne buğday döküyordum. Hemen geliyorlardı ama kavga etmekten buğdayın yarısı heba oluyordu cidden hem aşırı ürkek hem agresifler. En ufak bir hareketlilik sezdiklerinde öyle bir kaçıyorlar ki. O yüzden Üstteki süslülere ek olarak camın önüne mümkünse rüzgarda hareket eden bir şey yerleştirin demeye geldim.

7 nisan 2021 15:00

9. Camın önüne diken yerleştirebilirsiniz. Plastikten olduğu için zarar verici bir şey değil ama konmalarını engelliyor. Biz silikon tabancasıyla silikonlayıp tutturmuştuk ve Ankara'da yaz-kış çıkarttılar, hala da sağlam duruyorlar.

Ayrıca, kimse evine istilacı böcek getirebilecek bir hayvana kucak açmak zorunda değil? Ev hijyenik ve temiz olması gerken, rahat etmeniz gereken yer. Güvercinden rahatsız olmak gayet doğal, a8 anlatmış. O dediği küçücük böcekler de kuş biti.

7 nisan 2021 15:23

10. Ya süslüler bundan bi önceki evime taşındığımda mutfakta güvercin yuvası vardı. Allahım ne pislik çıkmıştı ya. Bunlar bana bi gıcık ama bilmiyorum. Yuvayı temizledim ve haftada bir falan açık camdan içeri girip evimde uçuşuyolardı. Gözdağı veriyo olabilirler. Burda bak az önce kaka yapmış sıvı sıvı. Cama tıklattım gitsin diye. Yan yan baktı uçtu gitti daire çizdi başka bir güvercinle geri geldi. Serseriye bak.

Hepinize teşekkür ederim süslüler bu arada kalpkalpkalp.

7 nisan 2021 16:27