candida ilgili bilgisi olanları yorumlara bekliyorum?

kızlar benim hatta kardeşiminde küçüklükten beri göbeği var ama mesela zayıf bir insanım hatta çok çok zayıf olduğum ilk okul yıllarında bile gergin şişkin bir göbeğim vardı. ishal kabız durumları çok yaşamam açıkçası. neyse ben kadın doğuma gittiğimde candida var demişti ve 2 sefer antibiyotik vermişti. candida da bağırsakta olan ve herkeste olan bir mantarmış ve ilaç kullanımı yanlış beslenme ile artınca vücutta sorun çıkarıyormuş. chatgpt ile konuşurken dedi ki candida senin bu karın şişkinliğinin bir sebebi olabilir. çünkü cidden gazım yok ama gaz gibi gergin şişlik oluyor. sizlerde böyle bir şey oldu mu, nasıl çözdünüz ?

tarih
oy (güzelinden)

1. diyeti var onun. onu yapmıyor musunuz ? farklı bir yeme düzeni oluşturmanız gerek.

dün 11:35

2.  bir inceleyin hatta orada sorun

sorun bağırsak florası ise, çözüm yararlı bakteri arttırımı

dün 11:36

3. kızlar yeni öğrendim o sebeple diyete henüz başlamadım ama 4 hafta deneyeceğim. 0 şeker, 0 gluten, 0 süt ürünü. Muhtemelen yumurta, yeşillik, salata ve et yiyerek geçecek günlerim ama denemekte zarar yok. Probiyotik kullanımını da sorun tam çözülmeden desteklemiyorlarmış öyle okudum. Bakalım güncellerim

dün 11:46

4. doktor candida icin neden antibiyotik verdi? candida dediginiz sey mantar turu bakteri degil. antifungal kullanilir

dün 12:12

5. candida'da antibiyotik verilmez. aksine antibiyotik kullanımı candida'ya sebep olabilir ya da varsa arttırabilir. şişkinliğinizin sebebi candida olabilir ama olmayabilir de. belirlemek için candida diyeti yapacaksanız da eliminasyon diyetiyle birlikte değerlendirmenizi öneririm. belki candida yerine laktoz ya da gluten intoleransınız da olabilir.

dün 12:34

6. Şöyle 4 hafta diyeti deneyeceğim ve bazı takviyeler alacağım. Sarımsak kapsül, berberin, filtresiz elma sirkesi. Sizi de güncellerim. Doktor fitil olarak verdi o an da hiç sorgulamadım açıkçası. Bilgisizlik işte.

dün 16:45

7. Hrpsimi yap ve bağırsak biyomunu daha da sakatla

dün 16:48

8. Anon 6 tam olarak hangileri sakatliyor çünkü araştırdığımda hepsi faydalı gözüküyor.

dün 16:51

içerik sonu