cay agaci yagi basliginda vajinal mantar,akinti,koku ve enfeksiyona karsi 2 damla ic camasirina damlattim diyordu herkes?

denedim ve genitalim yaniyor neden boyle oldu bi zarari olur mu

1. Ph ını bozarsınız. Sirke ve çay ağacı yağını suyla seyreltip yıkayın diyorlar, kaşıntıyı azaltıyor ama sağlıklı değil

20 ekim 2020 06:29

2. Herkes bi sakin olsun, kendi doktorumdan hic cay agaci onerisi duymadim ama sirkeyi suyla seyreltip kullanabilecegimi soylemisti gayet. Hekimler, medikal tipin oncelikli olarak tedavi yontemi olarak secilmesi ve bazi durumlarda gayet "kocakari" methodlarindan yardim alinmasi gerektigini onerebilirler. Farmakoloji, mucize degil kimyadir, cok alinirsa da zehirdir. Basit bir bogaz agrisinda, gargara yerine tuzlu su onerdigini gordum ben, ayni sekilde dis hekimim tedavi sonrasi sık sık karbonatli su onerirdi. Cay agaci, enfeksiyona karsi kullanilabilir; bir cok akne-sivilce urunun icinde vardir mesela. Farmakoloji mucize degil, kimyadir derken kast ettigim bu; o da ana bilesenlerini dogadan alir zaten. Kocakari methodlarinin boklanmasini dogru bulmuyorum ama bu demek degil ki yaramiza merhem surmek yerine yaprak yapistiralim.

Sorunuza gelirsek, esansiyel yaglar kuvvetli oldugu icin muhakkak seyreltilip kullanilir. 1-2 damlayi bir bardak suya koyup, camasiriniza sprey olarak sıkmanız gerekirdi. Bu arada bunu onermiyorum, jinekolog degilim; vajinal enfeksiyonlarinizin oldugundan sikayetciyseniz hekime danisin. Kullansaydiniz boyle kullanmaniz gerekirdi diyorum, internetten okudugunuz her seyi yapmazsiniz artik.

20 ekim 2020 06:58

3. Çay ağacı yağını hiç duymadım ama niaouli yağını hekimler öneriyor iç çamaşırına damlatma konusunda. Yine de tavsiye değildir tabii.

20 ekim 2020 07:23

4. Hiç bi zararı olmaz merak etme. Çay ağacı yağı mentol gibi hafif yakar, serinlik hissi verir geçer merak etme. Ancak çamaşırından fazla etkisi olmaz. Tampon kullanıyorsan, tamponu önce hindistan cevizi yağıyla ıslat (taşıyıcı yağ) , ardından 2 3 damla çay a. Yağı (uçucu yağ) damlat. 2 3 saat kullan tamponu.

Ayrıca tıp literatüründe bir sürü doğal yöntemle ilgili araştırma var. Özellikle sirke ve çay ağacı yağı hakkında. Bir jinekoloğun yazısının (link: https://www.zekisalar.com/tr/vajinal-mantar-belirtileri-tedavisi-a Linki). Doğal yöntemlerden de bahsediyor.

20 ekim 2020 07:47

5. Anonim 4 niaouli uçucu yağı zaten çay ağacı yağı.

20 ekim 2020 08:37

6. Teşekkürler anonim 6 👍

(link: https://svcministry.org/tr/dictionary/what-is-the-difference-between-melaleuca-and-tea-tree-oil/ )

(link: https://www.konyaaktuel.com.tr/yazarlar/ahmet-efendi/niaouli-nioli-yagi-faydalari/344/ )

25 ekim 2020 10:15