cv'de fotoğraf olmalı mı olmamalı mı, öenmli mi bu?

süslüler selam, benim cv'mde fotoğraf yok ve bu cv ile birçok yerden dönüş alıp görüşme yaptım ama henüz iş bulamadım. arkadaşım fotoğraf olmayan cv'leri direkt eliyorlardır dedi doğru mu bu sizce? yani öyle olsa hiç dönüş almazdım diye düşünüyorum. linkedin profilim tıklanabilir bir şekilde var bu arada, oradan görebilirler dış görünüşümü zaten.

1. tr ve amerika için şart. avrupa ülkeleri fotoğraf istemiyor önyargı oluşturmasın diye diyorlardı.

dün 17:03

2. Benim cvmde yok türkiyede 3 şirkette çalıştım hep fotosuz cv ile başvurdum. Su an avrupada calısıyorum fotoğraf koyulmasını istemiyorlar zaten

dün 17:47

3. trde görünüş çok önemli bence ya. mesela benim çalıştığım şirketlerde ben hiç kapalı birini görmedim muhtemelen cvden direkt eleniyorlardı (hepsi kurumsal bazısı globaldi). riske girmemek için direkt eliyor olabilir bazı şirketler. tabii tüm şirketler yapmaz bunu ama havuz daralıyor olabilir ik süslüler daha iyi yardımcı olur

dün 18:22

4. Almanya'da da şart

dün 18:25

5. Tabii ki önemli bir kere o cv sana mı ait onu belirlemek karşılaştırma yapabilmek için bile önemli. Kaldı ki dönüş olması işe alınabilirsin demek değildir. dahası Herkes senin linkedin profiline girip bakmak zorunda değil cv diye bir şey var niye var o zaman? kendi kendini haklı çıkarmak isterken saçmalıyorsun.

dün 18:35

6. Almayada şart değil ben gayet fotoğrafsız cv ile işe girdim nereden çıkarıyorsunuz bunları. Şirkette bir arkadaşıma da sordum yok öyle bir şey dedi

dün 18:43

7. Almanya'da foto etkiliyor bizzat almanlarda soyluyor, cvme foto ekledikten sonra baya donus almistim

dün 21:03

8. tr için sordum süslüler. ilk işime fotoğraflı cv ile girmiştim ama o zamanki işe alımcı "fotoğraf olmasa daha profesyonel görünür, özellikle global yerlere başvuracaksan, gençler genelde dikkat etmiyor o yüzden uyarıyorum" gibi bi şey demişti. o yüzden fotoğrafsız hazırladım şimdiki iş arama sürecimde. bir de instagramda görüyorum bazı hr'lar "fotoğrafsız cv ats'e daha uygun" falan diyor. o yüzden emin olamadım.

dün 22:07

9. anonim 5 neden bu kadar agresif yaklaştın anlayamadım. tabii ki dönüş almam işe alınacağım anlamına gelmez ancak fotoğraf direkt bir eleme kriteriyse hiç dönmezlerdi demek istemiştim. başkasının bilgisi ile de nasıl cv hazırlayabilirim ki zaten, mülakat ya da işe alım sürecinde ortaya çıkmayacak mı?

dün 22:08