düğün takılarını saklamak için eve çelik kasa yaptırmak mı yoksa bankada kasa kiralamak mı?

ben eve kasa yaptırmaktan yanayım, nişanlım ise bankadan. siz olsanız hangisini tercih edersiniz veya ediyorsunuz güvenirlik açısından

1. Banka

15 şubat 2020 22:43

2. Büyük istanbul depremi, banka iflası gibi sıkıntılar geliyor aklıma hep süslü. O yüzden biraz uzak duruyorum bu fikre.

Eve kaliteli bir kasa alsak yine mi açılma riski var acaba parmak izli olanlardan

15 şubat 2020 22:44

3. Suslu banka kasalarina ait düzenlemeyi okumustum. Buna göre, kasa sigortalı ama içindekiler değil. Yani kasaya ne koydugunuzu adece kendiniz biliyor, bu yüzden de icindekilere dair bir sigorta veya teminat elde edemiyorsunuz. O düzenlemeyi okuduğum yeri hatırlamıyorum. Ama ya google'dan bakın veya bankacı arkadaşlar bilebilir, onlara da sorabilirsiniz. O durumu garanti olarak öğrenmek lazım.

15 şubat 2020 22:45

4. Kasayı söküp götürürler ne olacak :p bence de banka

15 şubat 2020 22:46

5. Ben olsam, bunu bir kamu bankasında ( ziraat, vakif) veya isbankta bozdurur, karşılığı kadar altını alarak, altın hesabına yatirirdim sanırım. Bankalar battiginda bunlara tmsf el koyuyor, yani öyle batip gitmiyor ve muhtemelen bu bahsettiğim bankalar batması en zor bankalar. Bankaların batmaya karşı guclulugunu "sermaye yeterlik rasyo"lafına google'dan bakarak ulaşabilirsin, bu aralar radyolar hepsinde iyi görünüyor türkiye için.

Evde kasa tutanlar da biliyorum ama ben onu tercih etmedim. Bu bahsettiğin deprem riski evdeki kasalar için de geçerli bence ya. Bilmiyorum, birinci seçeneği tercih ederdim ben sanırım.

15 şubat 2020 22:55

6. Bozdurup bankaya yatırıp altın hesabı açın bence. En temizi o.

15 şubat 2020 22:57

7. Bazı bankalar takıları tartıp ona göre gram altın hesabınıza koyuyor. Bu en makul olanı.

Evde saklamak çok anlamsız. Bankacı olarak banka kasalarına da güvenmiyorum çünkü içinde ne olduğunu sizden başkası bilmiyor. Çok nadir olabilecek bir şey ama şubeye bir şey olsa dediğiniz deprem durumları vs hiçbir hak iddia edemezsiniz benim şu kadar altınım vardı diye. Ayrıca pahalı buluyorum.

15 şubat 2020 23:09

8. Süslüler hepinize teşekkürler. Evet banka kasalarının içinde ne olduğunu sadece biz biliyormuşuz bu da dediğiniz gibi risk. En mantıklısı bozdurup bankaya yatırmak. Hem fiziki olarak kalabalık yapmaz hem de daha güvende durur.

16 şubat 2020 10:08