düğüne gelmeyen arkadaşı silmek normal mi?

bir arkadaşım evlendi, düğünü farklı şehirde olduğu için gitmemiştim. gitmeyecegimi öğrendiği andan itibaren resmen sildi beni. mesajlarımı gördü cevap vermedi. aradim açmadı. sadece bana diger ortak arkadaslarimiza da aynı tavrı sergiliyormus. ortak whatsapp gruplarımız vardı, hepsinden çıktı. daha önce ki yıllarda da çok yakın arkadaşlarının düğünlerine katilamadigim oldu, liseden beri bağım olan insanlardı. onlardan hiç böyle bir tavır görmedim ama bu kız yolda görse yüzüme tukurecek herhalde. yeni evlenen arkadaşlarından böyle bir tavır gören var mı ? ne yaptınız? sevdiğim bir kızdı ama bu tavrı hak ediyor muyum?

1. normal değil

22 eylül 2020 14:39

2. Koca aşkına kafayı sıyırmış bence.

22 eylül 2020 14:39

3. Bu zamanda düğünüme gelmedi diye trip atan insan aptaldır bu kadar basit.

22 eylül 2020 14:39

4. Özellikle de covid zamanı böyle bir şey yaptıysa, silmesi iyi olmuş. O insandan hayır gelmezdi zaten, isabet olmuş derim.

22 eylül 2020 14:40

5. Çok çok yakın arkadaşsa ayip olmuş ve hakli bence onun dışında saçma

22 eylül 2020 14:41

6. düğününe gitmediniz okey hadi zor oldu o zaman ama sonrasında telafi etmek için bir şey yaptınız mı? bir hediye alıp ev ziyaretine gittiniz mi? eğer hiç bir şey yapmayıp umursamadıysanız iyi ki silmiş ben olsam ben de silerim.. demek ki samimiyet bu kadarmış derim.

22 eylül 2020 14:42

7. Ben benzer bir durum anlatmak istiyorum ama tam tersi bakış açısıyla.

Düğünüme bir arkadaşımı çağırdım kesin geliyorum yüzde yüz geliyorum dedi. Düğün ucuz bir yerde değildi yani deniz kenarında bir otelde ve döviz ile ödeme alan bir yer. Toplam kişi sayısı da 150 (yani 600 kişilik kimin gelip kimin gelmediğini takip edemediğimiz düğünlerde değildi). Kız gelmedi. Gelmeyeceğini söylemedi. Düğünden sonra da aramadı. Düğünden 1 ay sonra sildim ve her yerden engelledim.

Onun yüzünden cebimden para çıktı, başkasını cagirabilecekken cagiramadim, sandalyeler boş kaldı. Arayıp maruzatini dahi söylemedi, evliliğimi kutlaması, düğünden sonra da aramadı. Ben de defettim. Böyle bir durum olursa bence makul.

Aksi takdirde gidemeyecegini önceden soyleyip kutladiysaniz artık böyle davranması çok anormal.

22 eylül 2020 14:56

8. ben pandemiden gidemedim düğüne gibi bir şey görmüyorum. farklı şehirde diye gitmedim demiş. ayrıca illa evine gitmesi gerekmez çiçek yollasın bi şey yapsın. pandemi de bahaneniz oldu canınızn istediğine

22 eylül 2020 15:00

9. Aynı şehirde değiliz, ben izmirdeyim. Onlar Düzce'de. Düğünde duzcenin köyden bozma bir ilçesinde yapildi. Gitsem otel için tekrar duzceye dönmem gerekecek. Düğünden önce aradım açmadı, düğün sabahı mesaj atıp mutluluklar diledim, bir sağol demedi. Arkadaşım da düğünden sonra yazmış ona da cevap vermemiş. Düğüne çiçek yollayacaktim ama hic bir şekilde benimle iletişime gecmeyince bende yollamadim.

22 eylül 2020 15:01

10. bu durumda değişkenler çok önemli. ne kadar yakın arkadaştınız? düğün pandemi dönemine mi denk gelmişti? öncesinde ve sonrasında gerekli bilgilendirme ve kutlamaları yaptınız mı?

"Anane"miz gereği Türkiye'de bayram ve seyranlarda arayıp, toplu kutlamalara katılmak önemli. Ben bu açıdan geleneği seven biriyimdir. Ama yani pandemide düğüne gelmedi diye birine laf eden de ne bileyim kafayı yemiş derim herhalde. Hatta bence aksine biri beni pandemi dönemi düğüne davet etse ne kadar düşüncesiz olduğunu düşünüp sinir olurum. gitmediğiniz iyi olmuş aptal birine benziyor arkadaşınız. global salgın hastalık var, evlenmeyiverseymiş.

Arayıp, maruzatınızı belirtip kusura bakma xx gelemiyorum ama hep mutlu olun vs dediysen artık orda senin görevin bitmiştir.

22 eylül 2020 15:04