daha önce reddi miras yaptıran var mıdır?

merhaba. reddi miras yapacağım. daha önce yapmış olanlar varsa dikkat etmem gereken konularda bilgi verebilir mi? şimdiden teşekkürler.

tarih
    oy (güzelinden)

1. Ben reddi miraz yaptım ama o dönem kafam yerinde değildi, herşeyi avukat halletti. Ben sorun yaşamadım ama ablamın maaşına bloke gelmişti, bankaya reddi miras belgesini göstermişti. O belgeyi mutlaka yanınızda bulundurun bi kopyasını. Bir de herkesin yapması lazım, bizde benim kuzenlerime kadar reddi miraz yaprı diye hatırlıyorum. Gerçi yapmasalar da sizlik birşey yok.

dün 11:38

2. Yalnızca sonra pişman olmayın demeye geldim genelde reddi miras yaptıranların hep bir pişmanlığı oluyor babamın oradan buradan parası varmış haberimiz yokmuş diyen çok oluyor emin olmadığınız bir durum var ise iyi düşünün derim

dün 11:43

3. Evet eğer alacaklar borçlardan azsa yapmayın. Hayat sigortası var mıydı? Borçluları var mı araştırın. Bizde borçların ödenme imkanı yoktu, milyon dolarlıktı.

dün 11:48

4. 15 senedir bizimle görüşmüyordu ve nerde ne kadar borcu harcı var bilmiyoruz. Sadece hesabı olan bir bankaya geçerken uğrayıp sordum kredisi çıktı. Ne kadarlık çekti, ne kadarını ödedi vs hiçbir bilgimiz yok. Çok fazla bankada hesabı var görünüyor. Açıkçası 15 senedir bana 1 kere bile hayrı dokunmayan birinin bundan sonrasında da bir şeyini istemiyorum. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

dün 17:56

5. Ss ölüm hak miras helal. Yaşadken hayrı dokunmadıysa bari ölünce dokunsun. Vefat ettiğinde duruma göre karar verirsiniz bence. Neden evi, malı varsa kaedeşine, yeğenine ya da başka çocuklarına geçsin ki? Varsa diğer çocukları hepinizin hakkı var. Yanlış anlama burnumu sokmak gibi olmasın zaten hepimiz anonimiz burada ama bari bi işe yarasın ölü ya da diri

dün 18:04

6. Geri dönüşü yok çünkü, borç gelirse zaten yaparsınız reddi miras

dün 18:04

7. 3 aylık süre var ona dikkat et. Yoksa sonra tüm alacaklılarına dava açıp borcu alacağından çok diye dava açman gerekir. O da takipleri durdurmuyor. Büyük sıkıntı

dün 20:25

8. Anonim1 tavsiyelerin için teşekkür ederim. Veraset ilamını aldığım için mirasçısı olduğum mal varlıklarını görüyorum. Ev,araba,arsa, dükkan vb hiçbir yatırım yok. Olsa o ihtimali düşündüm emin ol. Biri bile olsa satar borçları kapatır geri kalanı kardeşlerimle bölüşürdüm. Ayrıca 15 senedir bizimle görüşmediği için kimbilir daha nerelere borcu var bilmiyoruz. Her gün elim yüreğimde bir yerden icra gelir mi korkusuyla yaşamak istemiyorum.

bugün 08:23

9. Bu arada kendisi vefat etti @anonim1