depresyon geçer mi tedavi 4 sene oldu?

10 senedir önce major olan sonra kronikleşen depresyon hastasıyım. ilk 2 senesi düzenli terapiyle olmak üzere 4 senedir antidepresan kullanıyorum, hatta birkaç kez ilaçların etkisini kaybetmesi(direnç kazanmam?) sebebiyle değişiklik yaptık. çok kez destek ilaç ekledik çıkardık, bir düzeldim bir bozuldum ama bir türlü şu hastalıktan kurtulamadım. hayatımı rayına oturtamadım. artık çok sıkılmaya başladım. ömrümün sonuna kadar böyle mi yaşayacağım. evet ilaç kullandığım sürece kendimi çoğunlukla kötü hissetmiyorum, tabi iyi de hissetmiyorum. hiçbir şey hissetmiyorum. ama doğru düzgün de yaşayamıyorum. sadece nefes alıyorum bitki gibi. hareket edemiyorum. dışarı çıkmıyorum, insanlardan kaçıyorum, telefonlara mesajlara cevap vermiyorum. gün içinde yaptığım hiçbir şey yok. uyanıp telefonuma bakıyorum, kahve sigara içiyorum. gece olunca uyuyorum. bu işten kurtuluş yok mu? ya dişlerimi bile fırçalamıyorum. rahatsız oluyorum içimden kendime dişlerini fırçala hadi kalk yap bunu artık diyorum ama kılımı kıpırdatmıyorum. yemek yedikten sonra çöplerimi bile kaldırmıyorum. yapmadığım şeylerden sürekli rahatsızlık duyuyorum ama yapmamaya devam ediyorum. karabasan gibi. kendi kendime yap bunu ne olucak yapsana diyorum, aklım konuşuyor ama bedenim hareket etmiyor. kaldı ki bu iyi halim en azında ölmek istemiyorum. ama tedavi bu muydu yani? buraya kadar mıydı? kötü hisleri mi durdurduk sadece? belki bende bir sorun daha var, adı depresyon değil ama ne olduğunu bilmiyorum. daha önce yaşamış olan veya uzman olan varsa aramızda rica ediyorum bana ne olduğunu söyleyebilir misiniz? normali bu mu? bu geçmeyecek mi böyle mi yaşayacağım hep? yoksa geçecek ama daha yolun sonuna mı gelmedim. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. eğer görmezsem %99 uyuyorumdur.

1. 17 senedir ilac kullaniyorum. Geçmiş olsun. İlacinizi icin ihmal etmeyin.

2 nisan 2022 04:04

2. arkadaşım 4 yıl ağır depresyon ve birkaç intihar girişimi yaşadıktan sonra özel bir şey yapmadan ve hayatında hiçbir değişiklik olmadan tamamen iyileşti süslü. Umudunu kaybetme.

Çok ağır olmasa da depresyon yaşamış biri olarak bana iyi gelen şeylerden biri her ne kadar gücüm ve motivasyonum olmasa da kendimi diş fırçalamaYa, banyo yapmaya, odamı toplamaya vs zorlamaktı. Bence bir şekilde günlük rutinden kopmamaya çalışmak önemli. Koptukça daha fazla battığımı hissediyordum ben

2 nisan 2022 04:10

3. Bu sorulara doktorunuzun bir cevabı var mı?

2 nisan 2022 04:16

4. yuhh 17 sene ilaç almak ne ya insanın beyni erir.

ss başka doktorlar dene belki yanlış tedavi uygulandı

2 nisan 2022 04:55

5. Neredeyse 8-9 yıldır belli aralıklarla hep antidepresan kullandım şu an devam ediyorum. Ciddi derecede kendimi öldürecek kadar ağır bir depresyon geçirdim. Hatta atak bile geçirdim ağlama krizi vs.  Hayat bana göre o aralar cehennem gibiydi geceleri gökyüzüne bakıp ağlıyordum . Psikoterapist ve ilaç ile birlikte biraz normale döndüm.

Şu an gayet normal bir şekilde hayatıma devam ediyorum. Son gittiğim psikiyatristin verdiği ilaç iyi geldi.

Hala üzerimde etkileri vardır belki, çünkü çok uzun süren bir süreçti benimki de kronikleşmişti. Ama İnan ki geçiyor. Hiç bitmeyecekmiş gibi görünüyor ama doğru bir tedaviyle aşılamayacak bir şey değil.

Bence psikoloğa da gitmen lazım. Ben o aralar o kadar umutsuzdum ki birkaç umut cümlesine bile o kadar muhtaçtım ki terapistimin söyledikleri beni rahatlatıyordu.

Majör depresyonla yaşamak gerçekten çok zor yaşamayan anlamaz.

2 nisan 2022 05:20

6. Ayrıca bir antidepresanın etkisi 6 ayda tam olarak anlaşılır eğer sana iyi gelmediyse üzerinde olumlu bir etki görmediysen değiştirmen gerekir

2 nisan 2022 05:23

7. Sanki ben yazmisim gibi... Terapi almalisin suslu iki sene yetmemis demek ki. Baska da yolu yok. Hareket etmek lazim bu illetten kurtulmak icin. Seni destekleyecek bir uzman gerek. Sadece bu iliski bile iyilestirici olabiliyor.

2 nisan 2022 13:14

8. Soruyla alakası yok ama bu yazdıklarının çoğunu ben de yaşıyorum ve hiç psikoloğa gitmedim daha önce. Hayata karşı bir  isteksizlik var genel olarak depresyon buysa eğer benim yaşam tarzım olmuş artık kendimi sorguladım şuan.

2 nisan 2022 14:28

9. Ss merak ettiğim birkaç şey var yanlış anlamazsanız. Majör depresyon tanısı koyduran şey yaşadığınız bir şey miydi yoksa durduk yere mi oldu? Yıllarca geçmeyen bir şeyse belki problemin kökü hala hayatinizdadir. O yüzden iyilesemiyorsunuzdur.

Ben majör depresyon geçirmedim ama dönemsel olarak antidepresan kullandigim oldu üni sınavından önce. Ilk senemde bazı problemler yaşadım ve Mezuna kalmak zorunda kaldım. o yıl evde haftalarca yıkanmadigim, dış fircalamadigim, aylarca gulmedigim oldu. yemek yemek bile anlamsizdi, aşırı kilo verdim. Sonra ilaçlarla biraz toparlar gibi olup sınavı geçip üniye yerleşince yeni ortamlara girince bitti yani yıllardır hiç depresyon yaşamadım. Hiç duzelmicem gibi gelirdi ama şu an tam tersi huzurluyum.

Çok geçmiş olsun diyorum <3

2 nisan 2022 14:35

10. an1 çok teşekkür ederim, size de çok geçmiş olsun. istesem de ihmal etmem imkansız, dayanılmaz brain zap yaşıyorum. umarım hayatınızın geri kalanını hep mutlu yaşarsınız 🙏🏼

2 nisan 2022 17:45