depresyon, iş hayatı ve insanların benim mutsuzluğumdan bıkması?

bir insan her sabah işe giderken karnına ağrılar girer mi? kesinlikle işe gitmek istemiyorum. 2 senedir hayatımda iş dışında bir şey konuşamıyorum, ne kadar mutsuz olduğumu bu şekilde sürekli çalışarak mesai yaparak baskı altında yaşayamicağımı falan anlatıyorum. psikiyatra gittim ilaç verdi ama hala etkisini göremedim. hala sabah kalkamıyorum sürekli yatıyorum canım hiçbir şey istemiyor. 20 kilo aldım son 5 ayda. nasıl geçecek bunlar? resmen iş hayatında tutunamıyorum. bıraksam mutlu olur muyum? hayır sanmıyorum ailemin verdiği 3 kuruş harçlıkla yaşamak zorunda kalıcam. ama iş hayatı da beni mahvetti. erkek arkadaşım en sonunda isyan etti "yeter artık benim de sürekli modumu düşürüyorsun" diye. bunlar nasıl geçicek? ben bulamıyorum bir çözüm :(

1. işin daha kötü tarafı o. yeni iş değiştirdim ve daha stresli ve yoğun olduğu için daha da dibe çöktüm "ben yapamıyorum beceremiyorum" diye... gerçekten hayatta başka derdim yok neredeyse. iş hayatındaki stresler beni hasta ediyor resmen :( nasıl bu kadar takabiliyorum bilmiyorum

16 kasım 2020 08:36

2. Gercekten bu haldeysen isi birak 3 kurusla yasa

16 kasım 2020 08:37

3. Ben de senin gibiydim süslü ve bu sene benimle çalışmama kararı aldılar yaklaşık 5 aydır işsizim şöyle söyliyim stresli değilim içim rahat ben de senin gibi 10 kilo aldım. Şu an işsiz olduğum için spora gidiyorum haftanın 3 günü evi falan temizliyorum evde sürekli dizi film izleyip temizlik yapıyorum. Mutlu muyum? Hayır çalıştığım günlerle aynıyım. Hatta aktifliğim kalmadı gün içerisinde neredeyse hiç konuşmuyorum. Sürekli modum düşük kimseyle görüşmek ve konuşmak istemiyorum arayanları meşgule atıyorum. Nasıl geçicek bilmiyorum ama işten çıkmak ya da benim yaptığım gibi zorla kendini kovdurmak da çözüm değil.

16 kasım 2020 08:52

4. ben de "kovsalar da rahatlasam" diye düşünüyorum ama bir yandan da işsizken evde oturup oturup pişman olabilirim gibi de geliyor. sıkılıp boş boş evde vakit öldürmek nereye kadar yine kendimi suçlayacağım gibi geliyor bilmiyorum keşke bırakıp bir süre dinlenecek cesaretim de olsa :(

16 kasım 2020 08:58

5. Ben yapamadım süslü ama sen bari yapma insan kendisini değiştirmeden hiçbir şey değişmiyor. Evet bir müddet için rahat oluyor mutlu olduğunu sanıyorsun ama o etki geçtikten sonra çok afedersin götünün üstüne oturuyosun böyle benim gibi. Depresyonun kaynağını bul onu değiştirmeye çalış ama bir de kendine gülecek abuk subuk şeyler bul ben böyle mutlu oluyorum en azından.

16 kasım 2020 09:06

6. Önce ne istediğinize karar verin. Çalışmazsanız ailenin verdiği paraya ses çıkarmayacaksın madem istediğin çalışmamaksa?

Kendi sevdiğiniz işi yapmıyorsunuz sanırım ondan da gitmek istemeyebilirsiniz

16 kasım 2020 09:18

7. evet belki de istemiyorum istemiyorum dediğim için bu kadar çöküyorum. istemiyorum deyip deyip duruyorum o istemediğim yerde. istemiyosan ya çık ya da sus yap işini :( susamıyorum ama

16 kasım 2020 09:20

8. evet işimi sevmiyorum ama sevebileceğim bir iş olduğunu da düşünmüyorum. mümkün mü öyle bir şey acaba

16 kasım 2020 09:22

9. Siz hiç çalışmak istemiyorsunuz. O zaman evde oturup ailenin verdiği harçlıkla geçineceksiniz evlenince de koca parası yersiniz.

Ya da kendiniz evden çalışabilecek işler arayıp bulun, işyerine gidip gelmek yoruyordur belki sizi.

Yada daha farklı bir iş bulun daha iyi bir ortam, iş...

16 kasım 2020 09:26

10. kurumsaldan start up'a geçeceksiniz. evet maaşınız düşecek ama yaşam kaliteniz psikolojik olarak artacak.

16 kasım 2020 09:27