diş taşı temizliğinden çok korkuyorum?

hayatımda hiç yaptırmadım ama diş etlerim sızlıyor bir aydır sanırım diş taşı yüzünden. doktora gitmeye çok çekiniyorum ve korkuyorum. en son ergenken gittiğimde doktorun bullying’ine maruz kalmıştım, psikolojim bozuldu ondan sonra gidemedim. bu kadar korkulacak bir şey mi :(

1. Süslüm ya diş taşı temizleme bir dişçide yaptırabileceğin eeen ama en basit olay olabilir, hafif sızlama hissediyosun o yani. Hatta temizlenince oh diyosun ya efsane iyi hissettiriyor. 4 tane babalar gibi 20'lik çektiren ablan bildirdi.

22 aralık 2020 00:12

2. fobi sahibiyseniz korkulacak bir şey mi diye sormamalısınız. ben korkmam şahsen yani sonuçta işin uzmanına gidiyorsunuz. başka bir yerde bu işlemi yaptıramayacağınıza göre?

genelde zaten iğne ile uyuşturup yapıyorlar, ben uyuşturmadan da çok yaptırdım çok hafif sızı oluyor. yani öyle çok korkulacak bir şey değil. diş çektirmek, dolgu yaptırmak gibi değil. korkmayın.

22 aralık 2020 00:15

3. zorbalık demek bu kadar zor olmamalı ya

22 aralık 2020 00:17

4. Uyuşturulmadan yapılıyor bana, biraz sızlıyor o kdr. Sadece geriliyorum ben ağzıma ses çıkaran garip bir metal girdiği için. Onun dışında ağrı sızı olmuyor. Çok korkuyorsan sakinleştirici bişiler iç biraz gevşe öyle git. Mesela melisa ya da papatya çayı, ya da Passifflora ya da 1 2 kadeh şarap :)

22 aralık 2020 00:20

5. Çok basit bir işlem bu öncesinde doktorunuza veya sekreterine gergin olduğunuzu söylerseniz daha dikkatli davranabilirler.

22 aralık 2020 00:20

6. Narkoz verilecekse şarap içme kız sakın :)

22 aralık 2020 00:21

7. şarap zaten dişleri renklendiren bir şey ister istemez minede sürtünme olacak. sonra gelsin lekeler. saçmalamayın lütfen. içeceksen de tekila iç git.

22 aralık 2020 00:26

8. Şaraptan dolayı oluşacak geçici leke diş taşı temizlemeye engel mi a3?

22 aralık 2020 00:36

9. Alkollüyken işlem yapılmaz saçmalamayın. Leke de kalmaz zaten hasta dişlerini fırçalayıp gidecek.

22 aralık 2020 01:00