dil üstündeki beyazlık dişlerin temiz olmamasından kaynaklanıyor olabilir mi?

her sene düzenli dişçi kontrolüne giderim, günde 2-3 kere diş fırçalarım, her gece yatmadan önce dil sıyırıcıyla dilimi temizlerim ama her sabah uyandığımda dilim bembeyaz. herhangi bir mide problemim yok. şarjlı diş fırçasıyla dişlerimi fırçalamaya başladığımdan beri dişlerim tertemiz oldu ve sanırım dilimde daha az beyazlık oluşmaya başladı. bilmiyorum dişlerim temizlenince mi azaldı, bu ikisi arasında bağlantı var mı ama aynı durumu yaşayan ya da bilgisi olan var mı merak ediyorum.

1. Dişin üzerinde nasıl ince plak birikiyorsa dilin üstünde de birikir. Fırçalayıp bu plağı kaldırırız. Dişleri fırçaladıktan 1 dk sonra bile bu tabaka oluşur. Kaldı ki sabah uyandığımda diyorsunuz. Gece boyunca (8 saat diyelim) plak olduğu gibi durduğu için beyazlık olması normal

17 kasım 2020 13:47

2. Süslü ama tuhaf olan ailemde kimsede bu olmuyor, kimse de ekstradan dilini fırçalamaz. Evdeki tek şanssız benim bu konuda. sürekli dilimi kazımaktan bıktım. Hele uzun süre temizlemezsem ağız kokusu yapıyor ve her sabah ağzımda bu kötü kokuyla uyanıyorum, dili temizleyince koku da kayboluyor.

17 kasım 2020 14:39

3. Mesela erkek arkadaşımla kaldığım zaman adam sabah kalktığında günaydın öpücüğü vermek istiyor ben kaçacak delik arıyorum, kendimi kötü hissetmeye başladım çok kafama takıyorum.

17 kasım 2020 14:40

4. Mide kbb ve diş ile alakalı sorunun olabilir rahatsız edici derecedeyse

Saydığım kliniklerde muayene olman lazım ağız kokusu için

17 kasım 2020 16:40

5. Süslü bunun için 3 bölüme de gittim ama bir problem yok diyorlar.

17 kasım 2020 18:08

6. Sen abartıyor olabilir misin

17 kasım 2020 18:12

7. Hayır abartmıyorum, hergün dilimi kazımaktan artık dilim tahriş oldu.

17 kasım 2020 18:37

8. Evet süslü kesinlikle bu görüntü, aynı beyaz tabaka dilimin üzerinde oluşuyor herrr sabah

17 kasım 2020 20:33

9. Süslücümm çok teşekkür ederim ben aslında burda bahsedilen tükürük testini önceden yapmıştım ve bahsettiğine uygun çıkmıştı sonuç. Sanırım mantardan kaynaklanıyor olabilir. Bu konuyu detaylı araştıracağım+doktora gidip soracağım. Çooook teşekkür ederim sanaa aydınlandım şu an :)

17 kasım 2020 20:56

10. Soru sahibi suslucum benim de öyle. Ne yazık ki yaşamayan bilmez. Çok çirkin bir görüntü ve rahatsız edici bir durum. Dişimi de dilimi de iyice temizliyorum fakat 5 dakika sonra sanki ağzıma hiçbir işlem uygulamamisim gibi bir rahatsızlık ve koku beliriyor tabi beyaz görüntü de geri dönüyor. Doktora söylediğimde midene bakalım dedi ama sonra pandemi başlayınca endoskopi de yaptıramadim kaldım böyle. Bunun dışında bi rahatsızlık veriyor mu size koku sorunu çok olmuyor sanki öyle anladim

18 kasım 2020 00:41