dil kurumlarının yabancı diye türk veya iranlı hoca kakalaması sadece benim başıma mı geldi?

ingilizce seviyem çok iyi düzeyde ve bir arkadaşım için türkiyedeki en büyük şubeler zincirine sahip iki kuruma gittim (bu şubeye gidilir mi gidilmez mi diye sormuştu). bana söylenen “anadili ingilizce olan hocalar” oldu ama bunun gerçek olamayacağının bir hayli farkındaydım zaten. bu yalanı nasıl insanın gözüne bakarak söylüyorlar? pek çoğunun çalışma izni olmadığına eminim, soyisimlerini bile söylemiyorlar. geneli iranlıların tekelinde, en deneyimli hocaları hintli. bu tarz kurumlarda ingilizce öğrenen var mı?

1. Şu an istanbulda çok kaliteli liseler hariç native hoca yok. Hepsi iranli, suriyeli, paki falan. 40k verdiğiniz dil kursunda saati 70 liraya calisacak native bulamazsiniz o yüzden beklentiniz de düşük olmalı.

Ben şu an saati 1000tl ozel ders veriyorum. Yabanci (us) arkadasim genel ing icin 60 usd aliyor. Dil kursunda kabaca 80 saat dersin olsa bu 80 bin eder benim icin. Us hoca icin 130 bine yaklasiyor. Siz verdiginiz 40 binle nasil native hocadan egitim alacağıniza düşündünüz ki?

Bu paralara artık Türk ing ogretmenleri de calismiyor. Eger ki hocaniz iranliysa cok sanslisiniz cunku su an bulabileceginiz en kalifiye egitimi olan yabanci ing ogretmeni onlardir. Digerlerinin hepsi bi sekilde hayata tutunmaya calisan random insanlar ve dil egitimi egitimleri yok.

19 eylül 2023 16:24

2. Hoca iranliysa verecegi egitime guvenebilirsiniz bu arada. Cogunun dil egitimi konusundaki yetkinligi cok iyidir. Zaten bi kac yil tr de kalip avrupaya göçüyorlar yine ing ogretmeni olarak.

19 eylül 2023 16:25

3. Süslü benimle speaking yapan hoca ekstrem gramer hataları yaptı, zaten amerikan beklemedim ama bunu neye dayanarak "anadili ingilizce olan" diye pazarlarlar, kim buna nasıl inanır aklım almadı. Dediğiniz gibi anadili ingilizce olan hoca asla bu paralara, buralarda çalışmaz.

19 eylül 2023 16:28

4. Maalesef suslu. Bahsettigin yeri o kadar iyi taniyorum ki.. calisacak hoca bulamadiklari icin kimleri kimleri derslere soktuklarina inanamazsın.

19 eylül 2023 16:37

5. ELIN INGILIZI AMERIKALISI NEDEN TÜRKIYEDE BI KURUMDA ING ÖĞRETMENLIĞI YAPSIN KI..ÇOK ÇOK AZ ÖYLE OLAN. ANADILI INGILIZCE DEDIKLERI ASLINDA TÜRKÇE BILMEYEN-TÜRKÇEYI AZ BILEN GIBI. çoğu yerde böyle

19 eylül 2023 17:01

6. (link: https://youtu.be/4DNvbEegg5o?si=t1FPA9WmbDEv7tE4 Bunu izleyin)

19 eylül 2023 17:08

7. a1 saati 1000 ne yani sen de abartma. nativesin sanki.

ingilizce dil kurslarında öğrenilmez bu arada, çok gereksiz. zaten türkiyedeki çoğu dil okulu berbat.

19 eylül 2023 18:27

8. Sen üni öğrencisinden ders al o zaman. Benim piyasam bu.

19 eylül 2023 18:37

9. a1 ben ders almıyorum herhangi bir öğretmendem veya öğrenciden, ingilizceye hakimim. fikrimi belirttim sadece, 1000tl türkiyedeki bir öğretmen için çok fazla, bu benim görüşüm

19 eylül 2023 19:22

10. A5 bence sen piyasaya hakim olmadığın için şaşırdın. 1000 diye duysam ben de şaşırırdım ama öğretmenlerle görüşünce anlıyorsun enflasyonun nereye geldiğini. Şu an üni öğrencileri bile 400e veriyor, böyle olunca ing ve mat dersleri 1000 olmuş. Bana da normal gelmiyor bu fiyatlar asla ama durum bu

19 eylül 2023 19:36