duty free parfum fiyatlari ne durumda?

kizlar merhaba. yakin zamanda duty free parfum fiyatlarini goren oldu mu? buradan alisimiza oranla ortalama ne kadar uygun kaliyor bilginiz var mi?

1. Çakma için çook pahalılar, boyner sephora gibi yerlere bak.. bir chaneller satıyorlar yazıların hepsi boyanmış, ysllerin yazı tipleri bile farklı aslında gravürle yazılmış silinemiyor olmaları lazım, tırnak değince kalkıyor yazılar,şeffafpaketler 2 mm yüksek, hatasız olması gereken kapatmalar yapıştırıcı artıklarıyla dolu, kokular bambaşka, bakınca anlarsın zaten

21 nisan 2022 13:03

2. duty free çakma olmaz ki. markaya göre değişiyor, örneğin tom fordlar neredeyse aynıya gelirken, byredo %30-40 uyguna geliyor.

21 nisan 2022 13:21

3. havaalanları içerisinde yer alan duty free mağazasındaki parfümler çakma değil. oldukça yüksek oranda vergi verilen ve uluslararası standartlara göre yoğun denetimlerden geçen bir mağazada çakma parfüm olabileceğini nasıl düşünebiliyorsunuz aklım almıyor cidden.

süslü, duty free yerine orijinal mağazalarından almak daha uyguna geliyor. limanda çalıştığım için fiyatları takip ediyorum. tl'ye çevirince çok daha yüksek meblağlara denk geliyor dutyfree parfümleri.

21 nisan 2022 13:30

4. Siz çakmaları orijinal diye düşünüp kullanabilirsiniz tabii, bunda sorun yok zaten.

21 nisan 2022 13:40

5. A3 konuyu bilmediğin yüksek vergi verilen demenden belli zaten, duty free nin kelime anlamı gümrüksüz satış demek zaten, parfümlerin alındığı ülke vergi almaz, satan ülke de vergi koymadan satar, neymiş o yüksek vergiler?

21 nisan 2022 13:45

6. ya bilip bilmeden sallama istersen. yıllardır istanbul havalimanında çalışıyorum. duty free ve uni-free mağazaları ile ortak iş yapıyoruz. herhalde senden iyi bileceğim nasıl çalıştıklarını. mağazalar ürünlere vergi vermiyor zaten. liman işletmesine, o işletmeyi liman sınırları içerisinde açık tutmak için vergi veriyor, hem de oldukça yüklü vergiler. bunları denetleyen de biziz. allah allah ya. havalimanları uluslararası kurallara ECAC (Avrupa Sivil Havacılık Konferansı) ve IATA (uluslararası hava taşımacılığı birliği) kurallarına göre hareket eder. ve bu kurallar çok katıdır, hemen her gün uluslararası düzeyde raporlama ve denetim yapılır. çok sıkı kurallara tabidir her mağaza. liman sınırları içerisinde sahte hiçbir şey satamazsın. anlatabildim mi?

21 nisan 2022 13:56

7. Off anonim 3 füze atmış 😂

21 nisan 2022 14:00

8. Kurumlar vergisi işte, her şirket veriyor, alaksı ne

21 nisan 2022 14:45

9. A1 senin gorduklerin ustune cakma hologramli atu duty free yapistirilan parfumlerdir. Akil var mantik var yani niye sahte satsin. Duty freeden aldigim parfumlerin hepsi orijinaldi dedigin gibi kabartmasi yapiskani kalkan bi sey hayatta gormedim gercek dutyfreede

21 nisan 2022 15:00

10. bak işte, "a yanılmışım" demek yerine hala ısrar ediyor vergi diye. arkadaşım, bilmediğin bir konuda ahkam kesme, bilen biri anlatınca da ne güzel bir şey öğrendim diye düşün. ya sabır ya. kaç satır yazdım neden sahte ürün olmaz diye hala diyor ki kurumlar vergisi. he kurumlar vergisi. duty-free bir kurum zaten.

liman dışında bazı uyanık tipler, çakma parfümleri montlarının cebine koyup "abiii, güzel abimmm, ablammm, bak bunlar yüzde yüz orijinal, duty-free'den fazla fazla aldım. sıfır kâr ile satıyorummm güzel ablamm" diye satıyor ya o parfümlerden bahsediyor herhalde.

21 nisan 2022 15:29