elektrikli cezvede kahve yapmanın püf noktaları?

kızlar affedersiniz mala anlatır gibi anlatır mısınız. kahve içmeyi hiç sevmediğim için bu zamana kadar yapmadım da. ama iş yerinde bazen ablalar hadi yap da içelim diyorlar :( bir bahaneyle yırtıyordum ama artık kaçamıyorum. anlatabilir misiniz lütfen..

1. süslü püf nokta değil de, işte okka, kaave, telve gibi kendi pişirmeyen türden açık bir elektrikli cezveyse sakın içine metal bir kaşık sokmayın diyecektim.

onun dışında içine kahve, su, şeker katıp düğmesine bastıktan sonra kendi kendine hazırlıyor ve hatırladığım kadarıyla iyi köpüklü de oluyordu.

27 temmuz 2021 21:47

2. Ben de aynı şekilde yaptım. Su gibi oldu tadı...

27 temmuz 2021 21:47

3. kendi pişiren türden*** olacaktı :)

27 temmuz 2021 21:48

4. Metal kaşık olayını bilmiyordum süslüüü. Söylediğin çok iyi oldu. Sosyeteye rezil olurdum valla

27 temmuz 2021 21:49

5. Süslü benim kahvem güzel oluyor ben de deneye yanıla buldum doğru yolu. Bir kişilik için yapacaksan eğer 1 tatlı kaşığı kahve 1 küp şeker 1 fincan su koyacaksın karıştıracaksin güzelce sonra düğmeye basacaksın. Zaten bir fincan hemen kaynıyor o yüzden başından ayrılma dikkat et. Kahve pişerken bir iki tur daha karıştırabilirsin. Bi noktada kaynamaya başlayacak üstünde baloncuklar çıkacak o esnada kapatman lazım işte eğer fokur fokur kaynarsa acı oluyor ve içilmiyor. Bir kahveye böyle methiyeler dizmek istemezdim ama daha iyi anlaman için yazdım :D

27 temmuz 2021 22:14

6. türk kahvesi 93 derecede pişer, sonrası acılaşma. o yüzden üzerindeki köpük tabakası kalınlaşıp, hafif tıkırdamaya başlar başlamaz kapatın. asla kaynatmayın, zaten tam içilecek kıvamda oluyor. sesinden anlamaya başlıyorsunuz bir süre sonra zaten. bu normal çelik cezve için de geçerli, o plastik ağzı açık kettle gibi olan makineler için de. kaynamadan hemen önce, tıkırdarken kapatın

28 temmuz 2021 19:59