en yakın arkadaşla konuşacak mevzu bulamamak?

5 yıllık bir arkadaşlığım var kendisini de çok seviyorum ama konuşacağımız her şeyi tüketmişiz gibi geliyor. hani gündelik işlerimizden bahsedelim ordan konu açılsın diyeceğim ama benim okul ev arasında dönen çok sıradan bir hayatım var onun da öyle sayılır. artık mesajlaşırken komik gelen yazıları görselleri atıyorum o da öyle yapıyor falan ama buluştuğumuzda bile konuşacak bir şey bulamıyoruz kalakalıyoruz öyle. oturup herhangi bir konu üzerine saatlerce muhabbet etmek istiyorum ama olmuyor. şey diye düşünüyorum o kadar yakın değilmişiz demek ki o yüzden konuşacak bir şey bulamıyoruz sandığım kadar yakın olsak illaki bir şeyler buluruz. sizin hiç böyle bir durum yaşadığınız oldu mu? bunun bir çözümü var mıdır? arkadaşlığımız bitsin hiç istemiyorum ama böyle de olmuyor.

1. birlikte bir kursa gidebilirsiniz böylece ortak ortamınız olur onun hakkında konuşabilirsiniz. veya kitaplar, filmler, diziler belirleyip yorumlarınızı birbirinizde paylaşabilirsiniz.

8 ekim 2019 20:09

2. ikinizin de hayatında birbirinize anlatmaya kayde değer bir şey olmuyorsa böyle olması çok normal değil mi?

8 ekim 2019 20:12

3. Yani ortak konuşacak pek bir şeyiniz yoksa o kadar da yakın değilsinizdir diye düşünüyorum. İlla çıkar çünkü, ya da ilgi alanları bulun ortak

8 ekim 2019 20:15

4. Anonim 1 çok teşekkür ederim tavsiyelerin için kursu ayarlayabilir miyiz bilmiyorum ama film kitap kesinlikle aklımda olucak<3

Anonim 2 evet çok haklısın ben de bunu nasıl aşabiliriz diye sordum soruyu aslında, yorumun için teşekkürler<3

8 ekim 2019 20:16

5. Anonim 3 yani bugüne kadar ne yaşadıysam hep günü gününe anlattım, artık anlatacak pek bir şeyim kalmadı sanırım yoksa çok zıt insanlar da değiliz aslında ama ben de eskisi kadar yakın olmadığımızı hissedebiliyorum ve üzülüyorum da. Teşekkür ederim yorumun için.

8 ekim 2019 20:19

6. Valla dedikodu yapın ne diyeyim. Bizim evlenen, doğuran, boşanan, kariyerinde jet misali yükselişe geçen, o ülke senin bu ülke benim gezip tozan arkadaşlarımız varken çenemiz kapanmıyor. Tabi dedikodu dediğimiz şey ne yapmış ne etmişler tarzında onun boyu neden kısa bu niye tipsiz sevgili yapmış değil. Gelecek planlarımızdan bahsediyoruz. Bir de iş arkadaşlarımız konusunda çok muhabbet dönüyor herkes bi değişik çünkü. Ama öğrenciyseniz farklı kurslara yazılın bence. Biriniz dil diğeriniz de bir bilgisayar yazılımı kursu gibi. Ya da müzik ve resim tarzlarında da olabilir. Ortam aynı olunca gene konuşacak değişik bir şey kalmaz. Bir de kitap okuyun sonra değiştirip okuyup onun üzerinde konuşun tekrar. Biz lisede öyle yapıyoduk. Farklı müzik türleri dinleyip üzerinde konuşun mesela.

8 ekim 2019 20:26

7. ortam bir hobi bulmalısınız bence. ben mesela yakın arkadaşlarımla sevdiğim müzikler hakkında çok fazla konuşurum. yok mu öyle bi ortam noktanız acaba? kitap, müzik, dizi falan konuşsanız 🥺

8 ekim 2019 23:07