etsy'de planner gibi dijital ürünler satan var mı?

süslüler son zamanlarda çok fazla görüyorum. etsy'de planner, davetiye falan satanları. bir de bunları çok basit bir şekilde canva'dan hazır şablonlarla falan yapıyorlar yani. bana biraz hayal ürünü geliyor böyle şeyler. bu işi yapan var mı, siz ne düşünüyorsunuz?

1. O kadar çok girişmek istiyorum ki bu işe, ama biraz sermayenin olması gerekiyormuş. En azından izlediğim videolarda böyle bahsediliyor.

11 eylül 2023 14:58

2. A1 dijital ürünü online satmak için sermaye neden gereksin? Alakası yok

Ss benim arkadaşım yapmıştı ama çalıntı olursa direkt hesabın kapatılıyor ve etik olarak da çok çirkin bence. Kendi şablonlarını satacaksan vergi olayını araştırmanı öneririm sonra geriye dönük sorun çıkmasın. Gayet yapılabilir bi şey bence

11 eylül 2023 15:00

3. Teorik olarak yapılabilir bir iş tamam ama etsyde milyonlarca var zaten bunlardan. Milyonlarca seçeneğin içinden birinin gelip de benim tasarımımı satın alması ihtimali çok düşük geliyor.

11 eylül 2023 15:04

4. sermaye reklam icin gerekiyor one cikabilmek icin. cok buyuk bir sermaye degil. tasarimin cok guzel olursa ve bununla beraber tanidiklarina aldirarak yorum alirsan olabilir. denenebilir birsey kaybetmezsin ve de her ozel gune ayri seyler ciakrsan ve ugrasirsan olabilir ama olmayabilir de . tasarimina guveniyor musun.

11 eylül 2023 15:25

5. Anlatıldığı kadar kolay olsa herkes yapardı ve eğitim satmakla uğraşmazdı. Şirket vergi reklam için mutlaka sermayenin olması gerekiyor.

Ben etsy'de satıcıyım. El yapımı ürün satarsanız ilk zaman düşük gitse de sabredersen en güzel geliri el yapımı ürün getiriyor. 20-30 satış sonrası reklam vermen pek gerekmiyor ama dijitalde devamlı büyük reklamlar çıkıyor satıcılar. El yapımı kategorisinde 4-5 senede Antalya'da güzel bir ev, iyi bir araba almak mümkün.

11 eylül 2023 15:52

6. A2 bencede anlamsız zaten sermaye işi, ama bu işi yapan bir çocuğu dinlemiştim youtube da o söylemişti.

11 eylül 2023 15:53

7. süslüler ben grafikerim güzel şeyler çıkarabilirim diye düşündüm ama a3'ün de söylediği gibi düşünüyorum biraz. arkadaşlarına aldırma kısmı aklıma gelmemişti hiç.. mantıklı olabilir, boş bir anımda birkaç şablon yüklemeyi deneyeyim madem tşeşekkür ederim hepinize

11 eylül 2023 17:13

8. Bence önce eğitim alın bir kaç çizimle dükkan açmak mantıklı değil dükkan hazır olarak açmak lazım yeni açılan dükkanlar öncelikli yukarıda gösterilir. İlk açılış ilk satışlar onemli

11 eylül 2023 17:54

9. (link: https://www.youtube.com/c/CioMedya cio etsy egitimi)

11 eylül 2023 18:25