ev dışarıdan daha sıcak nasıl soğutabilirim?

merhaba süslüler, bunu bir son çare olarak size soruyorum. izmirde yaşıyorum, son zamanlarda hava çok sıcaktı biliyorsunuz, 42 dereceyi gördük. internette araştırdığımda tam tersi, kışın evin dışarıdan daha soğuk olduğuna dair şikayetler gördüm, soruma cevap bulamadım. bugün sıcaklık düşmüş olmasına (ve ileriki günlerde daha çok düşecek olmasına) rağmen ev hala çok sıcak. 32 derece şu an ev, dışarısı 26'ymış. sadece vantilatörüm var, 1+1 ev. dışarı çıkamadığımız bu günlerde evde nasıl rahat edebilirim? evden çalışıyorum ve gün içinde işe dikkatimi veremiyorum sıcaktan. fena haldeyim.

1. klima en rahatı aslında ama taktırma gibi bir durumun yoksa şu sıralar, bir tane daha vantilatör alabilirsin süslü yeterli gelmiyorsa tek olarak.

20 mayıs 2020 23:20

2. Süslüm stor şeklinde ışık geçirmeyen perdeler var. Kapatınca epey karanlık oluyor ama odanın sıcaklığını da ciddi anlamda düşürüyor. Çok rahatsızsan karanlık önemli değil sıcak olmasın yeter diyorsan düşünülebilir

20 mayıs 2020 23:28

3. İzmirde değilim ama benzer durumdayım süslüm, ben 10 tane 2,5 luk su şişesini buzlukta dondurdum. Kastakatı oldular. Sonra onları çıkarıp oturduğum odaya koydum. Hissedilir derecede fark etti. Gece yatarkende bunları dolaba alıp dolaptakileri çıkarıcam . Gardropun ve komodinin üzerine koyuyorum. Uyunabilir serinliğe geliyor

20 mayıs 2020 23:42

4. (yazar: aylakmadam) ‘ın fikri çok güzel. buzları vantilatörün önüne de koyabilirsiniz.

hava serinken evin iki ucundan pencere açın, hava akımı olsun, ev serinler.

evin doğrudan güneş aldığı saatlerde pencere ve perdeleri kapalı tutun, hem serin hava içerde kalır hem de sıcak hava girmez. güneşlik, perde, tül, ne kadar kalın bir koruma oluşturursanız izolasyon o kadar iyi olur.

20 mayıs 2020 23:53