Bilmelerini İstememeniz normal ama sorar yani insanlar o da normal. Sizi rahatsız etmeyecek bi meblağın bi tık üstünü söyleyin aa ucuzmuş falan derlerse de sahibi çok sıkışmış kelepir oldu, kredi çektik vs dersiniz konu kapanır.
Yani cevap vermeden böyle bi soruyu nasıl ekarte edebilirsiniz ki? Yeni evlenen çifte çocuk var mı çocuk sorusu olsa 10 tane cevap bulunur da ev fiyatına ne denebilir. Zaten kısa süre gündem olacaktır, insanlar tekrar tekrar soracak değil.
Süslü ne kasıyorsunuz allah aşkına söyleyin gitsin. Kaç para verirseniz verin bu enflasyon ile bundan iki yıl sonra ucuza almışsınıza dönecek zaten. Birkaç yıl önce bizim orada 300-400 bin ev bir milyon tl muamelesi görüyordu. O zaman kredi çekip alanlara da almak için iyi bir zaman seçmemişler falan diyorduk. O zaman bize çok gelen o ödedikleri taksit şimdi cücük gibi . Bir de millet tamamen meraktan soruyor. Misal kuzenim yeni evli, birikimleri ile birlikte üzerine kredi çekti falan ev aldı. Biz de meraktan sorduk hee demek o muhitte bu kadarmış iyi hayırlı olsun dedik geçtik bitti. Gelirini birikimini anladık da ne oldu, hiçbir şey.
Ben de bu konulari konusmaktan asla hoslanmam ama sorulabiliyor. Bu arada sorulmasa bile emlak fiyatlari bolge bazinda az cok bellidir. Yani bana biri atiyorum suadiye'den ev aldik dese kaca almis olacagini bilirim. Dolayisiyla sormadan da sizin cekindiginiz konuda fikir sahibi olacak insanlar. Soracak olanlar da tam net fiyati soylemek istemiyorsaniz burada evler su civarda falan deyip konuyu gecistirebilirsiniz en fazla.
Geçiştirmek daha saçma olur yuvarlak bi rakam söyleyip geçin bence yapacak bir şey yok. Ben de sinir oluyorum böyle özel şeylerin pay diye sorulabilmesine çok çirkin alışkanlıklar.
yalan söylemek istemiyorum ama haklısınız pek yapacak bir şeyim yok gibi, fiyatı biraz çarpıtabilirim. şu civar diye...
Süslü ben böyle durumlarda aldığım bir şeyin fiyatı soruluyorsa nasıl aldın kaça aldım falan diye ve söylemek istemiyorsam geçiştiriyorum çenesini kapatmak için. Öküz değilse anlar yani karşıdaki de. Mesela kaça aldın diyor "pahalıya aldım" diyorum nasıl aldın diyor "zorlandım biraz ama aldım işte" falan diyorum. Tabii bu bahsettiğim artık elalem sıfatına girecek akrabalar vs yani gerçekten yakın görmediğim ve paylaşmak istemediğim kişiler.
ev aldığımı söylemem de, evimi tadilat yaptırırken ailem yardıma geldiğinde, taşınma sürecimizde insanlar sormayacak mı ''kiraya çıktığın evi baştan sona neden tadilat yaptırdın?'' diye.. ? o kısım için de ayrı bir yalan mı bulacagız :) bence ev aldığımı söylemezsem işlr sarpa sarar çünkü benim taşınmalarıma teyzelerim yardıma gelir genelde, daha önce böyle oldu.
anonim 7 special snowflake sendromu mu? vov vov. çok acayipsiniz. ötede sendrom koyun, size kendimi kanıtlamak zorunda değilim.
anonim 6, üstten bakan bir tavrın var hiç hoş değil bu ya. öncelikle aile boyu ödemişsiniz demeye getirmişsin bunlar çok ucuz ve tuhaf laflar ama ailemiz yardım etmedi, bu eşimle bizim birikimimiz. ama 50 m2 ye 1,5 ev alan birine göre bunlar çerez parası demek sence de tuhaf değil mi? kendi kendine triplere girdin ''über bir para diye düşündürdün'' diye... yooo ben öyle düşünmedim ama 6 milyonun çerez parası olmadığını da herkes bilir kusura bakma. sen biraz hem ayranı yok içmeye hem de ''o da para mı ya'' falan diyen birisin belli ki ve biraz da arada halüsinasyon görüyorsun gibi geldi, çünkü kendi kendine aile boyu (bu ne iğrenç bir kelimeyse) aldığımızı düşünmen, belli ki böyle yapmışsınız demen, über pahalı olduğunu kendi kendine düşündün diye sonra böyle düşündürttün diye acayip acayip konuşman falan. neyse ya bi doktora görün ya da bi psikologa.
noluyo ya ben anlamadım?
salak salak birileri gelip ''of laflara bak'' diyip gülüyor, acayip acayip triplere giriyorsunuz. insan gibi bir şey sorup konuşamaya çalışıyorum. ezik liseli kız grubu gibisiniz. daha fazla cevap yazmayacağım. biri ailenle aldın der, öbürü über bir para düşündürttün bana lanet olsun der, öbürü sipeeşııııl sendromu diyip, beriki karen maren diye saçmalar, kafanız çok güzel devam böyle.