evde kediye iç/dış parazit uygulaması?

merhabalar. kapının önünde baktığımız iki kedimiz var. sürekli hasta oluyorlar tedavi ettiriyoruz, haliyle masrafları çok oldu bugüne kadar. ben de öğrenciyim, tek başıma karşılıyorum her şeylerini. düzenli bir şekilde yaptıramıyorum aşılarını. bu uygulamaları kendi yapan var mı hap/damla ile? tavsiyeleriniz ve önerileriniz var mı? bu yöntemler sağlıklı mıdır?yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

1. Tabi sağlıklıdır süslü. Hapı veterinerler boy kilosuna ve yaşına göre kaça bölmeniz gerektiğini söylüyor size ona göre bölüp yutturuyorsunuz. Biraz zor tabi. Tadı aşırı kötü olduğu için çenesini tutup zorla tutturmanız gerekiyor. Dış parazit damlalarının çok işe yaradığını düşünmüyorum orası ayrı. Sık gittikleri yerleri biliyorsanız oraların temizliğini yapabilirsiniz.

10 ekim 2019 22:48

2. Süslü hap verme konusunda bir ustayız artık, taktiği bilince kolay aslında. Veterinerden mi alıyoruz bu hapı

10 ekim 2019 22:58

3. Evet süslü veterinerden alıyorsun. Ama sokaktaki kediye dış parazite gerek yok bence. Yine de yaptırmak istersen ense damlası veriyorlar. O biraz pahalı ama. Alacaksan bir tane tüp var 6-7 kedilik, ondan al. Bizim burda bazı veterinerlerde 40 tl bazılarında 60 tl. Şırıngaya 1 cc çekip damlatıyoruz. Ama dediğim gibi sokaktaki kediye gerek yok derim ben

10 ekim 2019 23:13

4. teşekkür ediyorum süslü

10 ekim 2019 23:16

5. ikisi bir arada bir damla var, hem iç hem dış için etkili oluyor, broadline ismi tavsiye ederim. ancak sokak kedisi için belki hap daha uygun olabilir çünkü damlayı siz görmeden yalayabilirler.

10 ekim 2019 23:43