evi terkettim kafam çok karışık bana önümdeki adımları planlamamda yardımcı olur musunuz?

aile evini terkettim, çalışıyorum biraz birikimim de var. bu gece arkadaşımda kalacağım ama sonrasında ne yaparım hiç bilmiyorum. hayatımda kiralık ev aramışlığım yok bana yol gösterir misiniz nelere dikkat etmeliyim?

tarih
oy (güzelinden)

1. Fikir ya da en azından moral verecek hiç kimse yok mu :( benim de başımdan geçti eninde sonunda her şey rayına oturuyor deseniz bile yeter

dün 22:09

2. Öncelikle sakin ol ol, her şey yoluna girecek. Kolay değil ama bu senin hayatın ve kendi yolunu çizmeye başladın, bununla gurur duymalısın. Ev ararken bütçeni iyi hesapla, çünkü kira dışında depozito ve faturalar da var. Güvenli ve ulaşımı kolay bir yer seçersen rahat edersin. Sahibinden ilanlara bakarsan ekstra masraf çıkmaz. Eğer çok eşyan yoksa eşyalı bir ev işini kolaylaştırabilir. Görüşmelere gitmeden önce mutlaka ev sahibiyle konuş, boşuna zaman kaybetme. Zor gibi görünebilir ama aslında özgürlüğünü inşa ediyorsun. Güvendesin, başaracaksın.

dün 22:15

3. Gecmis olsun ss ben de gecen haziran benzer vir sey yaptim. Ev arkadasin falan olabilecek var mi? Yoksa sahibindene ilanlara bak ama emlakci olmasin bir de onun komisyonuni odeme.

dün 22:15

4. Basta cok tek basina hissediyorsun gerci hep hissedeceksin ama kendi sakin evinde aksam cayini icerken iyi ki cikmisim o evden diyeceksin

dün 22:16

5. bence paylaşımlı ev arkadaşı falan bul ya da arayan birinin yanına geç ilk aşamada tek başına eve çıkmak zorlayıcı olabilir. allah yardımcın olsun ss

dün 22:17

6. Bence önce arkadaş çevrende, yoksa öğrenci gruplarında ev arkadaşı arayan birini bulmaya çalış. Ev ve beyaz eşya/ mobilyalar başta hazır olursa iyi olur. Hazır evde oda kirala yani. Şimdi sudan çıkmış balık gibisindir aile evini terk etmek yalnız yaşama deneyiminin olmaması vs. Evi çekip çevirmeye Alıştıkça birikimin arttıkça kendi evine çıkıp düzen kurmayı düşünürsün.

dün 22:20

7. Süslüler çok teşekkür ederim zaten çok yalnız hissediyorum ama artık katlanamıyorum en azından psikolojik şiddete maruz kalmam diye düşündüm bi anda eşyalarımı topladım çıktım ama yıllardır hayal ettiğim bir şeydi bir yandan da. Ne kadar hep kafamda olsa da sudan çıkmış balık gibiyim üniversitede bile aile yanındaydım hiç tecrübem yok korkuyorum. Eşyalı evlere bakıyorum ilk etapta. Bi süre sonra belki düzgün bi eve çıkıp eşyalarımı alırım diyorum o sırada altın olarak alacağım eşyaların birikimini yaparım vs vs. İyi ki varsınız kafede arkadaşımın gelip beni almasını bekliyordum mesajları okuyunca ağlamaya başladım

dün 22:21

8. Bugüne kadar hep utandım arkadaşlarıma bile annemin ayrımcılığını psikolojik şiddetini anlatamadım aile evinde mutluymuşum gibi rol yaptım.. neyse ki teyzemler durumu biliyor umarım bardak tabak havlu vs gibi ev eşyaları konusunda yardım ederler

dün 22:23

9. Ve üç saat oldu ne annem babam ne kardeşim tek bir mesaj dahi atmadılar belki öfkeyle kendimi bi trenin altına attım aq neyse kusura bakmayın sinirlerim boşaldı

dün 22:25

10. Süslü neden ayrıldınız evden dertleşmek isterseniz yazabilirsiniz kaç yaşındasınız üzülmeyin her şey yoluna girer bir şekilde. Kuzenim de böyle yaptı çalışıyordu o da ayrı ev tuttu bir süre kaldı sonra ailesiyle arasını düzeltip geri döndü eve ama tabi ki hiçbir şey düzelmemişti kaldıkları yerden devam etti kavgalar. Şehir değiştirdi ve şimdi daha iyi diyebilirim anca bu kadar uzaklık bizi pakladı diyor onlar da aile içi sorumluluk kavgaları vardı şunun parasını sen öde, alışveriş yap para ver şu taksite ortak ol gibi kavgalardan bıkıp ayrı eve çıktı aynı şehirde sonra da şehir değiştirdi şimdi iyiler yoluna girer merak etmeyin süslüm

dün 22:32