evleneceğiniz adamın ailesi çoook cahil olsa bunu önemser misiniz?

sb süslüler. sevgilimin ailesi cahil, kendini bir kasabaya kapatmış asla dışarıya ve yeniliklere açık olmayan insanlar. bilmedikleri yemeği bile yemeyecek kadar sabit fikirliler. ne bir görgü kuralı ne de nezaket var… kalpleri temiz kötülükleri hiç yok ona bir şey diyemem ama, kültür farkımız çok fazla. benim ailem oldukça açık görüşlü ve moderndir.  erkek arkadasım da okulunu okudugundan beri onlardan uzakta yasamıs, kendini cok iyi yetiştirmiş, görgülü ve nazik biri. ailesiyle pek alakası yok.. ama ilerde sorun yaşar mıyım , onlara benzer mi bilmiyorum… kafam cok karısık. yakında nişanımız olacak, benim kafamda milyonlarca soru işareti var. böyle tecrübeleriniz varsa faydalanmak isterim 🙏🏼

1. Ailesi ile evlenmiyorsunuz.

26 ağustos 2021 02:50

2. Süslüm aynı durumdayız benim sevgilimin ailesi de öyle biz daha modern bi aileyiz onlar kadar kapalı görüşlü değiliz ve onlar da biz de biraz dağınık aileleriz tam anlatabildim mi bilmiyorum ama. Ben sorun etmiyorum sevgilim liseden beri ayrı büyümüş daha açık modern görüşlü biri. Ailesiyle o da çok görüşmüyor ben de görüşeceğimi sanmıyorum. Sadece aileler tanışır ayda yılda bir hal hatır sorulur diye düşünüyorum bilmiyorum belki yanlış bir fikir ama. :( başta çok sıkıntı ediyordum ama alıştım sonuçta o da ben de ailemizi seçmedik. Sorun olması İçin fazla bir samimiyet olması lazım sanırım ben de çok samimi biri değilim biraz soğuk biriyim.

26 ağustos 2021 02:51

3. Aile ile de evleniliyor görüşü var ama herkes böyle söylüyor. Ben çok sık görüşmem diyemeyeceğim, aynı şehirde yaşayacağız.

Hatta görüşmek samimi olmak problem değil, tek korkum yaşlandıkça onlara benzer mi diye..

ya da görüş olarak benim fark edemediğim bir şeyi çıkar mı evlendikten sonra ortaya.

Yaşantı farkı ciddi bir soruna yol açar mı bilmiyorum. Şimdiye kadar ciddi bir adım atmadıgımız için sorunun farkında değildim.

Ama iki aileyi bir araya getirdiğimizde ne kadar farklı ortamlarda büyüdüğümüzü gördüm.

Bu beni biraz korkutuyor..

26 ağustos 2021 03:00

4. Evli birisi olarak soyleyim ki aileler evleniyor lafi cok cok dogru. Biz baska ulkede yasamamiza ragmen ailelerle cok vakit gecirmesek bile aileler denk olmayinca hep bir problem gerginlik oluyor. Buda evliligine yansiyor. Kocanda ailesinden uzak olabilir ama bir durum olunca ailem benim onlar diyede basliyor. Akilli davran suslum sevmesen bile seviyor saygi duyuyor gibi davran. Hic birsey deme ima etme. Aileler tanisinca bambaska olcak cunku.

26 ağustos 2021 06:49

5. Yazmışlar zaten ama bi kere de ben söyleyeyim. Evet ailesiyle evleniyorsun. Ama burara eşinin tutumu çok önemli. Örneğin benim eniştemin ailesi köylü. Babası tır şoförü annesi köyde ev hanımı. Herhangi bir eğitimleri yok. Ama çok iyi insanlar. Hiçbir zaman ablama karışmazlar. "Şehirli gelin o" diyip çok iş beklemezler, yapamazsa ya da yapmazsa yadırgamazlar. Evlerine geldiklerinde çok uzun kalmaz, senede 1-2 kere bayramdan bayrama görüşürler. Ne çocuk yetiştirmelerine ne hayatlarına karışmıyorlar. Eniştem de onlarla çok görüşmüyor zaten.

Amaaaa, benim eşimin ailesi klasik türk ailesi. Babası memur, annesi ev hanımı. Benim ailem daha orta-üst sınıf diyebilirim. Ne zaman bize gelseler son dk haber verip 3 gün diye gelip 10 gün kalırlar. Evdeki en ufak detaya kadar her şeyi eleştirir, çalışmama rağmen sürekli evin bal dök yala olmasını, oğullarına iyi bakmamı tembihlerler. Onun her işini benim yapmamı beklerler. Onlara en ufak bir eleştiride bulunacak olsam eşim sanki küfür ediyorum gibi sert savunmaya geçer kavga çıkar. Sürekli "annecim, babacım, minnoşlarım" diye her gün, bazen günde 2 konuşur. Maaşını alınca para gönderir, pahalı hediyeler alır. Bizim bütçemizi etkiliyor diyince de "ailesinin onu bu günlere getirdiğini" söyler. (Anlayacağınız üzre aramız epey kötü durumda)

Yani nasıl ilerleyeceği tamamen eşinize bağlı. O ailesine mesafeliyse etkilemez. Ama Ailesine düşkünse çok zor...

26 ağustos 2021 07:29

6. Ben de ailesine düşkünse zor demeye geldim. Yeniliğe açık olmayabilirler, hatta yaşadıkları yerden çok çıkmamayı tercih etmeleri daha iyi gidip gelmezler sürekli. Ama gelenek de gelenek diye tutturacaklarsa evleneceğiniz adam da idare edelim aman kırmayalım diyip duracaksa işiniz zor. Erkek kardeşim evlendi annem nişandan beri tutturdu gelenek görenek bok püsür diye sürekli çatıştı ama kardeşim annemi hiçbir şeye karıştırmadı. Annem sürekli evlendikten sonra gider geliriz kafasındaydı. Hiç öyle olmadı. Aynı mahallede oturuyoruz evlerine ya iki kere gittik ya üç o kadar. Burda erkek kardeşimin tavrı etkili oldu. Aman idare edelim kafasında olsaydı sınır koymasaydı böyle olmazdı mesela. Annemin ailesi gelin damat vs aileye kim katılırsa sanki kendi büyüttükleri çocuk kafasında oluyor. Eğer evleneceğiniz kişinin de ailesi öyle olacaksa ve evleneceğiniz kişi de sürekli aman halledin kendi aranızda kafasında olacaksa sakın bulaşmayın.

26 ağustos 2021 08:59

7. Ailesiyle evleniyorsun tabirini doğru bulmuyorum. Eğer kişi kendini geliştirmişse, ailesine BAK ANNE BABA BENİM KURDUĞUM AİLEM HAKKINDA YORUM YAPMANIZI İSTEMİYORUM, eşimle ben şu durumunuzdan rahatsızız, lütfen şuna buna karışmayın diyebilecek kapasitedeyse neden olmasın.

Ama...

Şu ana kadar ailesine gerektiğinde karşı çıkacak, sınır çizecek, olgun biriyle karşılaşmadım. Eğer terapi falan almadıysa mutlaka bir sorun çıkıyor. Bazen içselleştiriyor ailesinden gördüklerini, bazen ailesine karşı çıkmıyor, bazen de iki tarafı idare ediyor. Bazen asıl düşünceleri sonradan çıkıyor. Ayrıca hayatımda saolsun yeterince stres var bir de eşimin ailesinin saçmalıklarıyla uğraşacak halim kalmadı işin doğrusu. Sonuç olarak ailesi farklı biriyle olması çok zor.

26 ağustos 2021 09:37

8. Ay aklıma kendi önceki evliliğim geldi.

Ben evlenirken benim ailem daha cahil, karşı tarafin alırdı çok moderndi güya evlendik. Size yemin ederim bir gram modern değillerdi. Komun olarak yaşayıp sürekli dedikodu ve birbirine hava atmakta yarışan solcu ve açık diye kendini modern sanan yobaz insanlarla doluydu aile. Benim ailem evliliğimize asla, tek bir gün karışmadı. Onun ailesi her gün bizdeydi. Bir de bana laf sokuyorlardi ailem hakkında.

Velhasıl kelam kimseye dışardan bakıp cahil veya modern demiyorum artık. Ben de çok açık fikirli ve ailemden farklı biriyim. Ama ben önceden onların dışına aldanıp evlendim cahil dediğim ailemde görmediğim abuk sabukluk gördüm. Ve evliliğimin sonunu onun modern! Ailesi getirdi.

Bu ülkede gerçekten modern bir aile bulmak çok zor. Çoğu aile ataerkil ve saçma sapan şeylere takıyor. O yüzden sizin ailenizin de gerçekten modern olduğunu düşünmüyorum. Biz yapamadık ama lütfen aileleri kıyaslamayın ve iki taraftan da uzak bir yuva kurun. Aileleri evliliginize dahil etmek veya etmemek sizin elinizde. Eğer müstakbel eşiniz böyle bir girişimde bulunursa önünü kesin ve bu konuda asla taviz vermeyin.

Ama onun ailesini dışlayıp adamı kendi ailenize yamarsaniz beş yıl sonra sevişmekten kactiginiz sünepe, saygı duymadığınız bir eş elde edersiniz. Çünkü kendi ailesini yok sayıp kendi ailesini önemseyen herkesi alttan alan her eş sunepelesir. Eşitliği gozetin, iki taraftan da uzak durun. Yok ben duramam diyorsanız kendiniz gibi biriyle evlenin ve komün hayat yaşayın.

26 ağustos 2021 09:49

9. Ayricaaaaa aileler evleniyor diyenlere de bakmayın. Onlar gerçekten modern olmayan birey olamamış insanlar. Benim arkadaşım alevi, eşi Sünni. Evlendi ve coook mutlu. Aileler hiç gorusmuyor, gelin kendi ailesiyle, damat kendi ailesiyle görüşüyor ve sadece düğün vs bir araya geliniyor. Torun iki tarafla da eşit görüşüyor ve bunu doğal tabi bir şekilde yapıyorlar. Bu bahsettiğim çift aynı paralelde düşünen, hayata aynı pencereden bakan insanlar ve asla mutsuzluk görmedim gözlerinde. Yine bur arkadaşım boşanmış bir kadınla evlendi ailesi karşı çıktı evlendi ve o da çok mutlu. O da aynı şekilde iki aileden de uzak ve sadece akraba gibi ihtiyaç olduğunda görüşüyor. Hasta olmuştu annesi geçenlerde sürekli gitti, bakıcı buldular kardeşler ödedi psikolojik olarak da destek verdi.

Yaaaniii yapan yapıyor aile falan boş iş kendi ruhu modern biriyle yol yürüyün.

26 ağustos 2021 09:55

10. Süslüler yorumlar için çook teşekkür ederim hepsini dikkate aldım, davranışlarımda etkili olacak..

Aslında rahatsızlığımın sebebi bana karışmalarından korkuyor olmam falan değil. Bana aileme saygı duyuyorlar , "siz bizden daha iyi bilirsiniz" lafını duydum birkaç kere. Hani öyle hayatımıza karışacak, düzenimizi bozacak insanlar değiller. Bizimkilerin de kültür olarak üstün olduğunun farklındalar. Bunu dile getiriyorlar.

Erkek arkadaşım da bunun farkında.

Birinizin yorumu farklı bir açıdan bakmamı sağladı aslında. modern olup da her şeyimi eleştireceklerine böyle olup uzakta durmaları cok daha işime gelir.

Erkek arkadaşımın yani gelecekteki eşimin nasıl bir tavır alacağını bilemiyorum tabi ama Şimdilik arayı çok iyi dengeliyor. Bşr hata yaptıklarında hemen fark edip hem benden hem ailemden özür diliyor vs.

Benim için önemli olan onun değişmemesi. Şimdiki haliyle kalsa her şey güzel olur ama zamanla insanlar değişiyor, herkesin söylediği de bu..

26 ağustos 2021 11:16