fetal dna testi yaptıranlar hangi firma?

doktorum özellikle bir öneri yapmadı, hepsi en iyisi biziz der ama baktıkları test aynı hangisi içine sinerse onda yaptırabilirsin dedi. önerdiği firmalar natera panorama, eurofins ve genoks. genoksu aradık ulaşamadık vs onu eledik. natera panorama takip kodu paylaşıyoruz dedi ama eurofins den henüz cevap alamadım. ikisi de takip kodunu paylaşıyor mu ve hangisi daha güvenilir acaba

tarih
    oy (güzelinden)

1. Genoksla ilgili çok şikayet gördüm elediginiz iyi olmus. Natera panorama da eurofins de aynı derecede iyi diye dusunmustum arastirirken, ama biz ankarada oldugumuz icin intergende yaptırmak daha mantikli geldi yeri burada çünkü, fiyat olarak da en uygunu intergen oldu. Eurofinste de takip kodu olması lazım diye biliyorum ama emin degilim

28 mart 19:12

2. natera yaptırdık biz süslü süreç gayet güzel işledi hiçbir sıkıntı yaşamadık test yaptırır ve sonucu alırken, zamanında oldu. kod falan o kadar önemli mi? yani kod verdi diye nasıl bir ekstra güven duyacaksınız ki?

28 mart 20:15

3. Neden yaptırıyorsunuz? Ben hamileliğimde yaptırmadım sadece ikili test yaptık

28 mart 20:44

4. a2 tabii ki sadece kod verdiler diye güven duymayacağız ama bazı firmalar yanlış bilgiler veriyormuş misal aslında tr'de laboratuvarda çalışılmış testlerin yurtdışında çalışıldığını söylüyorlarmış. Orada da biraz ticari uyanıklığa giriyor gibi geliyor. Sonuçta testin nerede yapıldığı değil sonucun güvenilirliği önemli.

A3, 31 yaşındayım ve ikili taramada genelde 30 yaş üstü annelerde yaştan dolayı risk olarak algılanabiliyormuş. Ben de çok panik ve maalesef her şeyin kötüsünü düşünen biriyim içim rahatlasın istediğim için yaptıracağım

28 mart 22:37

5. Bu arada iki firma da bilgilendirme sağladı kod paylaşıyorlarmış.

28 mart 22:38

6. anladım süslü. biz kodun takibini yapmadık açıkçası ama eşim de doktor ve yine bir doktor arkadaşımız benim gebelik takibimi yapıyordu. dediğin gibi kullanılan lab da yurt dışı olduğu için natera yaptırmıştık. bir iki kere bilgi verici mesaj gelmişti bize firmadan, numune yollandı şurada vs gibi. ben de 34 yaşındaydım bu arada. dediğin sebepten aklımız kalmasın diye nipt yaptırmayı tercih ettik.

sağlıklı hamilelikler dilerim :)

28 mart 23:25

7. Süslüler firma önemli mi ya ben Avrupa'da bi ülkenin küçük bir şehrindeyim burada firma seçme diye bişi yok sanırım. yani nipt yapıcaz dedi doktor sadece. tr'ye 18. Haftamda gideceğim, orda da mı yaptırmalıyım acaba yaşım 31.5 :)

28 mart 23:26

8. a5 bence kendi olduğun ülkede yaptırman yeterlidir sonuçta aynı şeyleri kontrol edecekler. Tr'de yapılanlar güvensiz bence, ben hala kan alıp yurtdışına gönderdiklerine falan inanmıyorum :)

29 mart 09:49

9. Hahaha suslu sen bu testin sonucuna nasıl güveneceksin bu guvensizlikle valla guldum

29 mart 15:52

10. Sağlıcakla kavuşalım yavrularımıza inşallah