gebelik için ovülasyon testi şart mı?

bebek düşünüyoruz, eşimle doktora gittik hem genel kontrol hem de almam gereken takviyeler var mı diye. pcosum olduğu için folik asit içeren inisitol takviyesi verdi ve 1 sene korunmasız ilişki denememi, 1 sene sonunda gebelik olmazsa kontrole çağırdı. ovülasyon testlerine gerek yok, pcoslu olup gebe kalan çok hastam var kendini strese sokma testler stres yaratır dedi. arkadaşım takviyeyi evde görünce durumu anladı ve paylaştım, normali 3 ay, 3 ayda hamile kalamazsan sıkıntı, testleri al ona göre ilişki olması lazım falan diye beni iyice çorba etti. kendisi ilk denemede hamile kalmış. şu an acelemiz yok, görev gibi sevişmek istemiyorum sadece korunmayı bırakıp doktorun dediği sürede ne zaman kısmetse öyle olsun istiyorum ama gerçekten 1 sene uzun bir zaman mı? daha kısa zamanda mı oluşmalı gebelik? 31 yaşındayım henüz çok geç kalmış hissetmiyorum.

1. Ablam pcoslu ve çok fazla ve büyük kistler olduğu için doktor tedavisiz hamilelik imkansız gibi demişti iki hafta sonra hamile olduğunu öğrendi pcos istisnalar dışında engel degil gerçekten de çok var öyle tanıdığım testler spermlerin boşa gitmemesi için mantıklı 30lar ideal yaş bence

bugün 10:05

2. Arkadaşınız kadın doğum uzmanı değilse onun dediklerini ciddiye almayın.

bugün 10:55

3. Benim bildigim de 1 sene yani 3 ayı nereden sallamış bilemiyorum.

bugün 11:24

4. pcos'luyum, 10 sene dkh kullandım. sonra inositol başladım doğurganlık için değil sivilcelerim için internetten araştırıp. çocuk isteyince doktora gittiğimde inositol yerine inofolic önerdi. hem inositol hem folic asit var içinde. 6 ay sonra hamile kaldım. ovülasyon testi falan yapmamıştım. bence de gereksiz stres. mümkünse 2 günde bir ilişkiye girmeye çalışın, ilişki sonrası hemen ayaklanmayın biraz uzanın. doktorumun verdiği tavsiyeler bunlardı bana. görev gibi görmeyin, keyfinize bakın...

bugün 11:29

5. Ben pcosum denememin 3. Ayında hamile kaldım kimyasal gebelik oldu. Sonraki denemelerde ovulasyon testi aldım eşimde sırf o testin gerginliği, o gün bugün düşüncesinden ereksiyon problemi oldu. 5 ay yine de inatla kullandım testleri sonra istemiyorum çocuk çocuk diyip testleri attım sonraki ay hamileydimm.

Bu arada inofolic beden hiçbir işe yaramadı ama orzax ocean polysitol ilk denemede işime yaradi. Hatta ben ilk defa cayır cayır yumurtlama belirtisi o şaseleri kullandığım ay yaşadım. Kesinlikle tavsiye ederim.

bugün 11:45

6. a4 ben de görev gibi görmek istemiyorum zaten 2 günde 1 sevişiyoruz test yapıp kendimi beklentiye sokmak istemiyorum, teşekkür ederim yorumun için

a4 ben de ocean polysitol kullanıyorum yorum için belki erkendir 10 gün oldu başlayalı ve 28. Gün regl oldum normalde hep gecikirim. Umarım bende de gebelik için işe yarar teşekkür ediyorum :)

bugün 12:02

7. Doktorunuzun dediğini takip edin. Ovülasyon testleri eşinizi de sizi de strese sokabilir. Zaten düzenli bir cinsel hayatınız varsa bir süre akışına bırakın.

bugün 12:04

8. ben de başlangıçta polysitol kullanmıştım sonra jinekoloğumla görüştükten sonra inofolic'e geçmiştim. hamilelikten sonra da direk folik asit içeren elenatal 1 ile devam ettim. şu an bebeğim 15 aylık ama aktif emziriyorum hala elenatal 3'ten devam o yüzden :)

bugün 14:25

9. Anaaaa teyzeye bak 3 ayda hamile kalmazsan sıkıntı demiş. Doğurunca da sütün gelmedi mi daha cı tayfa bu, noooooolur Böyle insanları ciddiye almayın. Her branştan doktor bu sürenin 1 sene olduğunu bilir. 1 sene. Nokta. Sonrası da sıkıntılı bir süreç olmak zorunda değil çok fazla yöntem var bu konuda ilkinden yanıt alan da çok çift var.

bugün 17:02

10. Ben yapmadım hiç bence insanı daha çok strese sokuyor. Yapmayı hiç düşünmedim. Altı ay denedik biz öyle oldu

bugün 17:23