guzel oldugunu nasil tam anlarsin?

“guzel olsaydin bu soruyu sormazdin” diceksiniz ama kendim icin sormuyorum. genel olarak, bir insan gercekten guzel oldugunu nasil anlar?

1. A1 peki kucukken guzel olmayip buyuyunce guzellesenler? Yani mesela ergenliginde sismandi vs

10 aralık 2022 22:40

2. A1 bebekken guzel ama ergenlikte cok kilo aldi ve kaşları kalın o halde ozamanlar pek guzel sayilmazdi

10 aralık 2022 22:56

3. Anonim 1e katiliyorum. Ben hep sismandim ama yuzum guzeldi komple iltifat almazdim ama yuzume gozume sacima cok iltifat gelirdi sismanken de begenilirdim kilo verdim daha cok begenilir oldum

10 aralık 2022 23:46

4. Güzellik değişir gayette. Küçükken güzeldim. ergenlikte; kötü giyim, çok zayıf olmak, inek gözlüğü, çok çarpık dişler kimsenin beğendiğini iltifat ettiğini hatırlamıyorum.

Üniversite itibari ile diş teli, şeffaf Lens, ideal kilo, iyi giyimle toparladım. İnsanların bakışları, davranışları bile değişiyor anlıyorsun.

11 aralık 2022 00:05

5. Dunya guzeli degilim tabi ki ama hem cirkin hem guzel olmus biri olarak cevaplayabilirim.

Cirkin derken aslinda cirkin degildim, ama baya siradan gozukuyordum. Ortamlarda hic farkedilmiyordum ve beni begenenler genelde cirkin erkekler oluyordu.

Simdiki halim o halime gore cok cok daha cekici. Nasil oldu ben de bilmiyorum ama sanirim dogru sac kesimi ve rengi, makyaj, giyim vb gibi seyler etkiliyor. Yani onceki halime de cirkin diyemiyorum ama guzelligimi hic ortaya cikarmiyormusum.

Oncelikle ilk farkettigim degisiklik beni begenen erkeklerin ciddi ciddi yakisiklilasmasi. Onceden haya bile edemeyecegim yakisiklilikta erkekler begeniyor.

Her gittigim yerde bana ilgisinu belli eden bir iki erkek oluyor mutlaka. Onun disinda gelip konusmasalar bile insanlarin bakisinlarindan begendiklerini anliyorum. Donup donup bakan erkekler oluyor. Kadinlar da bakiyor, hatta gelip iltifat edenler de oluyor.

Aldigim Random iltifatlar cogaldi.

Erkekler inanilmaz derecede kibarlasti saka gibi :d

Disardan bakilinca surekli partileyen, bir suru erkekle takilan ya da pesinde cok kisi olan biri gibi duruyormusum ama halbuki su son zamanlarda asosyalligin dibine vurdum :d

Bir adriana lima seviyesinde guzel degilim tabi ki ama en azindan ortalama ustu oldugumu dusunuyorum.

11 aralık 2022 00:12

6. A6 herhangi bir estetik işlem yaptırdınız mı? Dolgu ya da burun estetiği gibi.

11 aralık 2022 00:18

7. A7 hayir hicbir sey yapmadim. Sacimin rengini actim bir tek o sayilirsa :)

11 aralık 2022 00:19

8. Çevremde çok güzel olup istediği/istemediği her erkeğin ilgisine boğulan kadınlar var. Daha doğrusu üç kadın var. Üçü de asla kendini beğenmiyor ve güzel olduğuna inanmıyor.

11 aralık 2022 00:27

9. Sonradan güzelleşilmiyor falan demişler yok öyle bir şey gayet de güzelleşiyor. Ortaokul-lise başında çirkindim bence. Kalın kaç kötü giyim bakımsızlık vs. Lise sona doğru bakmaya başladım. O zamandan itibaren etrafta beni beğenenler, görenler, fark edenler olmaya başladı. Ben öyle sanırım güzelim diye düşünmeye başladım. Yukardaki anonimin dediği gibi arkadaşlarım fotolarımız gösterirken aa bu kız kimmis güzelmis, yanındaki kız kim güzelmiş diye yorumlar almaya başlayınca anladım. Ama hala kendime ben güzelim diyemiyorum diyemem. Çünkü eskiden gelen bi özgüvensizliğim var. Onu atlatamadım. Ve bakıyorum benden çok çok daha güzeller varken onların yanında ben güzel miyim acaba.

Ama tabi ki tam anlamıyla anlamak dışardan gelen iltifatlarla sözlerle olur bence. Tanımayan bile iltifat ediyorsa güzelsindie

11 aralık 2022 01:27

10. Valla genel geçer güzellik algısına göre çok güzel sayılmam bence. Hatta belki buraya fotoğraf atsam gömmek için koşar millet. ama ben de arkadaşlarımla fotoğraf çekildiğimde arkadaşlarından soranlar oluyor kim tanışabilir miyiz vs diye . Genelde beğenir çevremdeki kadınlar, uzak akrabalar, komşular, iş arkadaşları falan birilerine ayarlamak ister . Hatta kafayı takıp baya ısrar edenler oldu tanışana kadar. ama ben bunları kıstas alarak güzel olduğuma pek inanmıyorum. Ortalama bı tipim var aslında. belki de kendi kusurlarımızı daha iyi bildiğimiz için kendimizi daha acımasız eleştiriyoruz. Güzel olduğumu hissettiğim anlar da oluyor çok çirkin hissettiğim de . Bunu anlamak yada hissetmek insanların bakışı ve tepkileriyle de alakalı. Özellikle kadınlar güzellikle ilgili konularda soru sorduğunda ikna oluyorum beğendiklerine.Cildimle ilgili soru sorarlar mesela ne kullanıyorsun, fondöten sürdün mu , bı işlem yaptırıyor musun diye . Kirpiklerim genetik olarak kıvrık ve siyah lifting var mı diye sorarlar. Bacaklarım parlaktır çorap var mı diye sorarlar , dokunduklarında cildimin çok yumuşak olduğunu söylerler vs . Bunları görünce güzelim gerçekten herhalde diyorum. bakıldığında gayet düz bı tipim var koyu kahve saç , göz , ortalama boy kilo . Ama güleryüzlü ve kibar davranırım insanlara. Bu da daha sevimli yapıyor insanı bence .Erkeklerin iltifatlarına yada tavırlarına gelince , kadınların yoğunlukta olduğu bir sektörde çalışıyorum ve çok erkekle muhatap olmuyorum . Olduklarım genelde kibar hatta flörtöz davranır. Ama ben erkeklerin bunu herkese yaptığını düşünüyorum o yüzden kadınlardan aldığım iltifatlar>>>>>erkeklerden aldığım iltifatlar . Yani bence kimse kendini Instagram modelleri yada miss turkey lerle karşılaştırıp kötü hissetmemeli . Güzellik görecelidir , biraz bakım ve tavır değişikliği ile çok daha hoş görünülebilir.

11 aralık 2022 03:22