haftada 6 gün, günde 11 saat çalışmak yasal mı? iş sözleşmesindeki bu maddeyi anlamadım ne demek yani bu?

"haftalık 45 saati aşan çalışmalar fazla çalışma sayılır. ancak, denkleştirme esası uygulandığı durumlarda, işçinin iki aylık süre içindeki haftalık ortalama çalışma süresi 45 saati aşmamak koşulu ile, bazı haftalarda 45 saatten fazla çalıştırılmış olsa dahi, bu haftalardaki 45 saati aşan çalışma süreleri fazla çalışma sayılmaz ve fazla çalışma ücreti ödenmez."

1. 1 haftada 24 saat kesintisiz izin vermek zorunlu. 6 gün 11 saat calismak yasaya aykiri degil yani.

27 kasım 2020 20:42

2. Verilen ücret asgari olsa bile mı?

27 kasım 2020 20:44

3. Diyor ki, 2 ay içindeki ortalama haftalık çalışma saati 45 geçmiyorsa, dengelendiği sürece 45 saatten uzun çalışabilir ve bu mesaiye girmez.

Yani 2 ay içindeki 8 haftanın 4'ünde 30'ar saat çalışıp, diğer 4'ünde 60'ar saat çalışırsan; bu 60 saat çalıştığın haftalarda mesai ücreti almazsın, çünkü 30 saat çalıştığın haftalarla dengelemiş olursun. Ortalaman 45 aaat çünkü.

27 kasım 2020 20:46

4. Dengeleme yapıyorlar genelde mesai odememek icin. Ornegin bir gun 10 saat mi calistin ertesi gun seni 6 saat calistiriyor. Boyle yaparak hem ek mesai odemiyorlar hem de ihtiyaci olan gun fazladan calistirmis oluyorlar.

27 kasım 2020 20:49

5. haftada 66 saat çalışmak yasal değil tabi ki süreklilik arz edecekse. asgari ücretse hele hiç kaçarı yok.

27 kasım 2020 20:50

6. İş kanunundan bir madde bu. Yasal yani

27 kasım 2020 20:50

7. Haftada 6 gün ve her gün 11 saat. Sürekli olacak bir durum yani dengeleme falan yok. Ücret de asgari.

27 kasım 2020 21:20

8. Yasal dengeleme süresi sonunda (işyerimde 4 ay mesela, toplu sözleşme gereği, 4 ayın sonuna doğru iş yükü azsa dengeleme izin günleri kullanıyoruz biz) fazla saatlerinizin toplamının 1,5 katını bir sonraki maaşınızla ödemek zorundalar. Günlük çalışma sürenizdeki mola sürelerini çıkartmayı unutmayın ama. Diyelim her gün 11 saat çalıştınız, bunun 1 saati mola, 10 saati çalışmadır.

Her hafta 66 saat çalışacaksınız, dengeleme yok, fazla mesai yok, aha da asgari ücret diyorlarsa, belgelersiniz, 170'i ararsınız, bi de keyif çayı içersiniz.

27 kasım 2020 21:28

9. Mola saati diye bir şey de yok bu arada. 5 dakikada yemek yiyip işin başına geçmemizi istiyorlar. Nasıl belgeleyebilirim bilmiyorum ama . Kurumsal bir firma guya, başlarına bir iş geleceğini sanmıyorum.

27 kasım 2020 22:10

10. anlattığın çalışma şekli nazi kampı gibi bi şeu süslü. sendika vs yok mu hiç anlamadım ki

28 kasım 2020 20:02