hangi terapi ekolü? terapi tecrübeleri?

süslüler bende ailemde gördüğüm sevgisizlik ve dışlama sebebiyle yoğun bir terk edilme ve yalnızlık korkusu, ayrıca güvensizlik hissi ve kaygı var. kendimi asla güvende hissedemiyorum, sahip olduğum güzel şeyler elimden uçup gidecek gibi geliyor. şu an hayatım geçmişe göre çok çok iyi bir yerde olmasına rağmen içimde hep bir boşluk hissi var. terapi almak istiyorum ama ekolleri araştırırken kafam karıştı, çok fazla ekol var ve bazı psikologlar farklı farklı ekolleri uyguluyor anladığım kadarıyla. kendi tecrübelerinizi anlatır mısınız size işe yarayan/yaramayan yöntemler neler? ne kadar süre gittiniz ve nasıl etkiler gördünüz? ve önerebileceğiniz ekoller nelerdir?

1. youtube tülay kök tüm videolarını izle

21 temmuz 2024 21:05

2. tulay kök kadar da abartılan biri yok son zamanlarda... ben psikodinamik ve psikanaliz yöntemlerini uygulayanlara gitmiştim, gene devam etmem gerek ama gözümde çok büyüyor. yani her şeyin derinine inmek zaten ata sporum ama bu ekollerde hastanın gelişimi de yavaş oluyor. şimdi yeniden başlayacak olsam şema terapisine giderdim çünkü bdt'ye gitsem bu sefer de o hızlı enerjiye uyumlanamam gibi geliyor. şema terapiyi araştır süslü. birden fazla ekolü bilmesi de kötü değil terapistin. yalnız eğitimlerini kontrol et aldıkları yerlerden.

21 temmuz 2024 22:25

3. Psikodinamik ve psikanaliz ilk aşamada olmaz

Şema bilişsel davranışçı kabul ve kararlılık iyidir

21 temmuz 2024 23:04

4. A3 psikodinamik ve psikanalitik neden olmaz dediniz açıklayabilir misiniz? Ben de bunları düşünmüyorum çünkü çok uzun sürdükleri söyleniyor.

a2 şema terapi çok ilgimi çekiyor benim de. şema terapi tecrübesi olanlar yazsa çok güzel olurdu.

21 temmuz 2024 23:51

5. Ben bir yılı aşkın süredir şema terapi alıyorum süslü.anlattıklarından sana da uygun olduğunu düşündüm ama profesyonel değilim tabi ki.kendimi daha iyi anlamaya başladım neyi neden yapıyorum,olaylara farklı dışarıdan bir açıdan görme imkanı sağladı. Daha çok yolumuz var tabi. Terapi uzun süren, sabır isteyen bir süreç

22 temmuz 2024 01:23