sorulara genel olarak cevap verilmiş. ama tavsiyem, seviyorsanız kitapları okuyun. filmler tembel bir ilkokul çocuğunun roman okuyup özetini çıkarması gibi çünkü.
ayrıca Son filmde harry'nin elindeki felsefe taşı değildi, diriltme taşıydı. ölüm yadigarlarından biri oluyor kendisi.
daha önce harry'nin neden ölmediğini ekşide açıklamıştım, buraya da yazayım. spoiler olabilir:
----spoiler----
harry'i korumak için annesinin yaptığı büyü şu: annesinin kanını taşıyan bir kişi ile ikisinin de evim dediği yerde olduğu müddetçe voldemort ona dokunamaz. mesela dursleylerin evi. teyzesi de harry de annesiyle aynı kanı taşıyorlar. privet drive'a evim diyorlar. harry bu nedenle privet drive'a dönmeye devam etti 17 yaşına (reşit olana) kadar. (koruma büyüsünün tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyorlar, ama mantık olarak reşit olunca harry artık privet drive'a evim demeyecek. büyü orada işe yaramayacak.)
bu gerzek voldi, 4. kitap sonunda tekrar bedenime kavuşacağım daha güçlü olacağım derken yaptığı büyüde düşmanının kanı olarak harry'nin kanını kullanmıştır. doğal olarak lily'nin kanını o da taşımaktadır artık.
son karşılaştıkları yer - hogwarts - hem harry hem de voldemort'un evleri olarak gördükleri mekan. koruma büyüsü bu nedenle hala işe yarıyor ama voldemort bunun farkında değil. o yüzden harry savunmasız iken yasak ormanda yaptığı avada kedavra sadece harry'deki horcruxu yok etmeye yaramıştır. harry zarar görmüyor.
bu arada mürver asa teknik olarak harry'nin (dumbledore > malfoy > harry şeklinde el değiştirdiği için), ama voldemort, dumbledore'u snape öldürdüğü için asa snape'e geçti sanıyor. neyse sonuçta voldemort'un elindeki asa aslında harry'nin, o nedenle de büyü ona karşı tam çalışmıyor.
tabi bu sırada ölüm yadigarları da var. harry, voldi ile karşılaştığında 3'üne de (görünmezlik pelerini, diriltme taşı, mürver asa) sahipti. kısaca voldemort orada harry'e değil büyü, gelip harry'nin kafasını kesse ölmeyecek kadar çok koruması vardı.
ek: harry yasak ormana gidip kendisini yanında olup savaşanlar için feda eder daha fazla insanın ölmemesi için. kısaca annesinin kendisi için yaptığı büyüyü, o bütün insanlar için yapmış olur. hogwarts içinde devam eden çatışmada dikkat çekilir buna: voldemort'un büyüsü hiçbir yoldaşlık üyesine etki etmemektedir. çünkü o sırada hepsi için korumaları gereken yurtları, evleri hogwartstır falan filan.
-----spoiler-----