hayat kalitenizi artıran şeyler neler?

aşırı para gerektirmeyen (tabiki her şey bir miktar para gerektiriyor ama az çok hepimizin ulaşabileceği şeyler) , sizi evet ya yaşıyorum bu hayatı dedirten ve huzurlu hissettiren şeyler neler?

tarih
oy (güzelinden)

1. İlk aklıma gelen okulu bitirip iş bulmak oldu. Çok şükür mesleğimi elime aldım ve işe girdim. Kimine göre kazandığım para çok azdir ama bana yetiyor çok şükür. Kendi paramı kazanmaya başladığımdan beri kafam çok çok rahatladı.

İkinci olarak sevdiğim insanlarla beraber olmak, iyi insanların etrafımda olması. Kendimi daha güvende hissediyorum.

Üçüncü olarak sağlıklı beslenmek ve egzersiz. Kötü beslenince çok yorgun,mutsuz, sinirli oluyorum. Sağlıklı beslendigimde hafifliyorum. Egzersiz yapmak,güzel beslenmek, temiz hava bunlar bana çok iyi geliyor.

Son olarak sanırım kendi evimde yaşamak diyebilirim. Ailemden ayrılıp kendi evime taşınmak da benim hayatıma level atlattı.

Suanlik bunlar sanırım.

dün 12:14

2. Ben akşam 7de yemeyi bıraktığımdan beri çok mutluyum ya sabah aşırı fresh uyanıyorum

dün 12:29

3. İşe yürüyerek gitmek aşapı yukarı bir saat sürüyor ama çok iyi geliyor kafamda her şeyi toparlıyorum açılıyorum müzik dinlemek de iyi geliyor kendime geliyorum. İşe gidince hemen üstümü değiştiriyorum saçımı makyajı yapıp öyle başlıyorum bayılıyorum bu rutinime

dün 12:40

4. Eve temizlige birini almaya baslamak enerjimin bos vaktimin bana kalmasi, kurutma makinesi almak is yukumun azalmasi, alisverisleri liste tutarak online yapmak, tamamlayici saglik sigortası yaptırmak, saç boyamayı ve tirnak yaptirmayi bırakmak, zorunlu hiçbir işi asla ertelememek, gereksiz işlere hemen atlamamak, taksiyle gidebileceğim heryere taksiyle gitmek

dün 14:03

5. Dışarıdan yemeyi tamamen kesmek

Haftada en az iki gün yüzmek

Erken yatıp erken kalkmak

Hayatım baştan sona değişti bu alışkanlıklar sayesinde.

dün 14:40

6. Koşmak

dün 14:52

7. Hayır demeyi öğrenmek

Hayır sizinle kahve içip saçma sapan dedikodular dinlemek saatlerce dertlenizle bulunmak istemiyorum

Hayır sizinle yemeğe çıkıp o kadar para verip kötü bir akşam geçireceğime evde salçalı makarnamla dizi izlemek bana kat kat iyi gelecek

Hayır sen yalnız kalma diye seninle gelemem saatlerimi senin için harcayamam

Hayır işyerinden sevmediğim bana kötü davranan birisinin dopumgününe para katmak zorunda değilim

Hayır o filme gitmek istiyorum ama tek başıma keyifle gitmek istiyorum

dün 15:34

8. Anon 2 son cevabını tam içimde hissettim. Tam da böyle çevremde yalnız kalmamak için beni saçma sapan organizasyonlara ısrarla davet eden, hayırdan anlamayan, üstüne bu aktivitelere gitmek istemediğim için beni "hayatı yaşamamak"la suçlayan bir iki insan var ve enerjimi emiyorlar. Asla kaliteli zaman da geçiremiyoruz, dediklerimi dinlemiyorlar bile - sevmediğimi söylediğim bir operaya çağırır, hayır dediğimi unutup tekrar çağırırlar, tedavi görüyorum alkol içmem yasak derim "haa yarın cin tonik içmeye gidelim" mi derler, bu ay param yok derim tam arkasından "ay şu yıllar önce bir kere gittiğimiz michelin'li restorana tekrar gitsek" diye yırtık dondan çıkarlar. Evde köpeğimle ve aynen salçalı makarnamla çok daha mutluyum, bir kere beni rahat bırak artık diyip kurtulmak lazım.

dün 15:59

9. yukarıdaki süslülerin dediği gibi yürümek veya koşmak.

bir de sosyal medyaya ayrılan vakti kitap okumak için kullanmak. insan beyninin çalıştığını hissediyor böyle.

dün 17:10

10. Yazilanlar +1

Ek olarak:

-Bisglinat+malat magnezyum takviyesi. Duygu durumumu cok iyi toparladi.

-Spor yap/yapma fark etmez: protein agirlikli beslenmek. Olmasi gereken beslenme duzeni budur, kan sekeri seviyelerini dengede tutuyor; bu da mental fiziksel her seyi etkiliyor resmen.

-Her gun 30-50gr lif almak ve bunu farkli sebze/meyvelerden almak. Bagirsak sagligi icin sart ve en en onemli sey bu. Lutfen iyice arastirin hayatiniz degisecek.

-Her gun 5-10 dk esneme. Birkac ayda asiri esnek bir vucudum oldu ve posturu cok iyi toparliyor.

-Buldugum her boslukta telefona bakmamak. Bu o kadar zararli bir sey ki, ilkel beynimiz bu kadar cok uyariciya alisik degil, bazen sessizlikte bos durmali insan :)

-Kesinlikle agirlik antremani, mucizevi bir sey. Hem mental hem fiziksel saglik acisindan.

-%100 olecegim bir hayati cok ciddiye almamak :) bu mentaliteyi benimsemek stresi ciddi olcude azaltiyor.

2 saat önce