hayattaki amacınız nedir? hayat felsefeniz nedir?

1. Herşey bir insan Sevmekle başlar Sait faikin hayat felsefesi benimki ise herşey insan olmakla başlar hayat amacım daimi iyi yerlere gelmek başarılı olmak fakat hırs değil herkesin istediği en iyisi olsun dediği şeyler kendimi kinden ve öfkeden uzak tutmaya çalışıyorum konu kin olunca insanlıktan öyle bir çıkıyorum ki kendimi tanıyamıyorum insanlara yapacağım vereceğim zararların haddi hesabı olmuyor bunları deyince şiddet olarak algılamayın lütfen yani kıssadan hisse öfkeden kinden uzak dur öfkeliysen karar verme :)

9 kasım 2018 22:48

2. Yaşadığım anlarin tadını cikarmak. Çok yer görmek çok okumak bilgilenmek farkına varmak ve bunları yaparken eğlenmek sevmek sevilmek. Mutlu olmak galiba ya.

9 kasım 2018 22:53

3. Hayattaki amacım mutlu olmak. Hayat felsefem de kendi yolumda yürümek. Herkesin kendi yolu olduğuna inanırım. Kimsenin yoluna çıkmamak, kimseyi yolundan çıkarmamak. Çakışan yolda ya elinden tutup birlikte yürümek ya da geçmesi için izin vermek.

9 kasım 2018 23:07

4. Kocaman mutlu ve huzurlu bir aileye sahip olmak. Gerçekten başka hiçbir şeyin beni mutlu edeceğine inanmıyorum. İnşallah bu hayalimi gerçekleştirebilirim.

9 kasım 2018 23:14

5. güzel cevaplar gelmiş. teşekkürler hepinize :)

9 kasım 2018 23:17

6. Bu güne kadar amacım bu dediğim şeyleri yapamadım çünkü ailemin bana belirlediği yolları izlemek zorunda kaldım. Benden başka bir tane daha YOk ama kendim gibi davranamıyorum. Hayat felsefesi denemez belki ama en çok gerçekleşmesini istediğim şey eğer bir çocuğum olursa benim gibi yetişmesine izin vermemek. Annesi olarak Onun gücünün farkına varmak, yeteneklerini görmek, istediklerine, ideallerine saygı göstermek. Ben ailemin elinde hamur gibi onlara göre şekillendim ama aynısını yapmamak en büyük amacımdır.

9 kasım 2018 23:45

7. rahat, huzurlu bir hayat sürmek. anlık mutluluklardan ziyade iç huzuru bulmak. ama bunların yanında monoton bir yaşam değil aradığım. tutkularım, heyecanlarım. bizleri heyecanlandıran şeylerin peşinden gitmemiz gerektiğini düşünüyorum. eğer bir gün adım bir şeyle anılacaksa bu bilim olmalı bence ve ben sanırım hayatımı bilime adayacağım.

10 kasım 2018 01:36

8. Hayattaki amacım adaleti sağlamak.Televizyonda gördüğümüz iğrenç insanların masumlara yaptığı şeyleri ödetmek için yaşıyorum.

10 kasım 2018 17:53

9. Ne kadar komik olsa da "ben şansa inanmam başarmanın tek sırrı çok çalışmak." (gizlinot: Swh)

Bir de pozitif olmak. (gizlinot: Bazen çok zor olsa da)

10 kasım 2018 22:32