hazar ergüçlü’yü beğeniyor musunuz, ben suratına baktıkça geriliyorum. uncanny valley etkisi herhalde?

yüzü beni çok tedirgin ediyor. ağız yapısı beni korkutuyor.  herkesin görüşüne saygı duyuyorum. lütfen kimseye laf etmeyelim.

1. ben de beğenmiyorum ve bir değişik geliyor bana da

26 nisan 2021 19:01

2. kadının güzelliğine ve çirkinliğine laf etmedim ki. cameron diaz çok güzel bir kadın ama aynı tedirginliği o da veriyor. bu kadını hem güzel bulmuyorum hem de tedirgin oluyorum, orası ayrı tabii ki.

26 nisan 2021 19:06

3. ben guzel buluyorum ya, tuhaf bi cekiciligi var bence

26 nisan 2021 19:07

4. Ben böyle özgün tipleri beğeniyorum.

26 nisan 2021 19:13

5. Hiç beğenmiyorum. Sırf ünlü diye güzel diyemicem.

26 nisan 2021 19:27

6. ağzı ve konuşması beni de aşırı geriyor yani beğenmiyorum

26 nisan 2021 19:30

7. uncanny valley etkisi nedir?

26 nisan 2021 19:51

8. a8, tekinsizlik vadisi diye birebir çevirisi var. beynin gerçekle tasarlanmış olan arasında normalde belirli bir derecede benzerliği seviyor, şiri buluyor ama bir raddeye kadar. sonrasında bir aralık geliyor ve insanlara çok ürkütücü gelmeye başlıyor. işte bu aralığa tekinsizlik vadisi (uncanny valleh) etkisi/hipotezi deniyor. yani, bu hala bir hipotez ve ben var olduğuna inanıyorum. ayrıca kadının yüzüne baktığımda tek gördüğüm şey kocaman bir ağız ve gülünce tamamen beni geren bir dudak yapısı.

tekrar ediyorum. kimseye laf atmıyorum. korkutucu buluyorum sadece.kendisini güzel bulmamam tamamen burnunu beğenmememden

26 nisan 2021 20:46

9. anladım süslü. (link: https://www.youtube.com/watch?v=8Db3rluT76w şuradaki ) uncanny kelime şakasını da anlayamadım kaç kere izlesem de. açıklayabilir misin rica etsem? sen anlayacakmışsın gibime geldi :D

26 nisan 2021 22:32

10. it's uncanny lisa diyor ya orayı anlayamıyorum .d