her zaman bakımlı olmak/olabilmek nasıl başarıyorsunuz?

mrb kızlar nasılsınız? iyi misiniz? soruma gelecek olursam bazı kadınlar çok bakımlı oluyor. en basitinden kıl tüy işleri, lazerli olanları es geçiyorum. lazer yaptırmayan arkadaşım da var kız sıfır kollu giyiyor, koltuk altı her zaman mı kaymak gibi olur yani ya... her ne kadar ağda da yapsam kararma ve batık, ne bileyim en kötü uzama dönemi oluyor. ama o arkadaşımın hep kısa yani, hep, batıksız falan :( ay ben bi de kollarımı da alıyorum. bissürü iş... neyse bunu geçtik saç mevzusu da var. saçları herrr zamannn pasparlaaakk, kaymak gibi olanlar var ya da sabahın köründe işe geliyor ama saçlar yapılmış. bunu her sabah yapabilecek kadar hayatı sevmek isterdim... o motivasyonu kendimde bulmak isterdim. ojesi, manikürü, pedikürü, ağdası, saçı başı... bunların hepsini mükemmel bi düzende ve her gün ışıl ışıl gösterenler varsa aramızda bunu nasıl başarabildiklerini anlatabilirler mi? uzun oldu ama tşkler.

1. Süslüde her ay bir kişi bu soruyu sormazsa olmuyor.

4 eylül 2022 20:31

2. Bunu planlı yaşayanlar başarabiliyor. yabancıların vloglarında bakım günlerini inceleyebilirsiniz. Kadın kaşını alıyor, oradan yüzünü usturalıyor, Bi saç maskesi patlatıyor, oradan duşa giriyor, keselenşyor, jiletle kıllarını alıyor, duştan çıkıyor manikür pedikür sonra cilt bakımı bitiyor. Manikür pedikür 20 günde bir yapabilirsin. Diğerleri çok uzun sürmüyor. Yani bakımlı olmak çok zor değil.

4 eylül 2022 20:37

3. Kıl meselesi için Jilet kullanıyordur süslü. Ben 2 duşta bir jileti yanıma alıyorum. Vücudumu yıkarken duş jeliyle hemen kıl çıkan yerleri jiletliyorum. Ağda için uzaması gerekiyor doğal olarak o şekilde pürüzsüz dolaşamazsınız

4 eylül 2022 20:52

4. Ağda konusunun motivasyonla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum ya.Yıllardırergenlikten beri düzenli ağdaya gidiyorum,koltuk altım vs çıktığında zaten inanılmaz gözüme batıyo rahatsız oluyorum.Gerekirse ağda randevumu alıp kalan tüm günümü ona göre planlarım ama yine de o ağdaya giderim. Eğer ağdaya gidecek kadar çıkmadıysa ama yine de biraz çıkmaya başladıysa epilasyon cihazıyla gözüme batan yerlerin üstünden geçiyorum.Koltuk altı kaş bıyık 2 haftada bir aldırıyorum zaten 15 günde çıkıyorlar maalesef.Onun dışında aylık komple gidiyorum ağdaya.Bu sene lazer epilasyona başlamayı planlıyorum ama bakalım.

Saç konusunda sık iltifat alıyorum gerek çevremden gerek gittiğim kuaförlerden vs. saçın çok sağlıklı çok parlak duruyor diye hep söylerler. Saçımı hiç boyatmadım bir işlem yok.Düzenli olarak düzleştiriyorum,hep temiz kullanıyorum zaten sık yağlandığı için sık duşa giriyorum. Onun dışında 2 ayda bir uçlarından kestiriyorum o yüzden kırık olmuyor.Genelde kısa kullanıyorum max omuz hizamda oluyor.Saçıma sadece elseve saç güzelleştirici krem sürüyorum duştan sonra ıslak saça. Saçım yağlanmaya meyilli olduğu için fazla ürün kullanamıyorum daha da yağlanıyor:( Gece yatmadan lip balm sürüp yatıyorum mutlaka.

Tırnak bakımına ekstra vakit harcamıyorum.Genelde kahvemi içerken önüme alıyorum,oje temizlencekse temizliyorum sürülcekse sürüyorum.Ojemi temizledikten sonra mutlaka bakım yağı vs uyguluyorum.Bir süre ojeli kullandıysam mutlaka tırnaklarım dinlensin diye birkaç gün hiç oje sürmüyorum. Evde birkaç farklı yerde el kremi bulundururum,günde 3-4 kez ellerimi nemlendiriyorum. Gözümün önünde olunca unutmuyorum da.Sık nemlendirdiğim için hızlı uzuyor normalde çok güçsüz tırnaklarım var ama flormar max growth ve düzenli kremlemekle çözümü buldum<3

Duşta ekstra bir bakım uygulamıyorum klasik hepimizin yaptığı şeyler duş jeli vs. çıkınca tüm vücudumu nemlendiriyorum ama aşırı düzenli yaptığımı söyleyemeyeceğim.Son zamanlarda at kılı fırçasıyla kuru fırçalama yapmaya başladım duştan sonra fırçalayıp ardından kremliyorum.

Cilt bakımında bu sene bilinçlenmeye başladım artık çift aşamalı temizlik yapıyorum.Sabah kalktığımda,duşa girdiysem duştan sonra ve yatmadan önce mutlaka yüzüme krem sürüyorum.Sabah kalkınca sadece yüzümü yıkıyorum,akşam yapıyorum bakımımı.

Maske konusunda da genelde akşam dizi falan izlerken yapıyorum ekstra bir vakit olmuyor hem,zaten düzenli yapamıyorum fiyatlar malum.İndirim zamanı stokluyorum.Maske yüzümde beklerken bir şeyler izliyorum youtube vs.

Şimdiye kadar bakım için hep bir motivasyon bekledim,ama gördüm ki asıl bir şeyler yaptıktan sonra insan daha da motive oluyor.Kendine baktıkca kendini daha da cok seviyorsun.Gerçekten kendimizden başka kimsemiz yok,biz bakmasak ilgilenmesek kendimizi düşünmesek kaybolup gideceğiz yani ne anlamı var ki? Hep başkalarına endeksli yaşadım şimdiye kadar ve yaşım ilerledikçe ne kadar saçma davrandığımı daha da iyi anlıyorum.Bence kendine bakmak ve kendine değer vermek birbiriyle iç içe şeyler,ikisi de birbirini besliyor.Kendine bakmaya başladıkça daha ne yapabilirim diye her anlamda daha çok kendi üstüne düşmeye başlıyorsun.Düzenli kitap okumaktır egzersizdir akademik anlamda gelişimdir vs. Kendime bakmaya başladıktan sonra bu konularda daha da ilerleme gördüm kendimde.İnsanın bakış açısını değiştiriyor.

4 eylül 2022 21:04

5. Elimden geldiğince teknolojiden faydalaniyorum.

Oncelik lazer tabiki, senede sadece iki kez tum vücut ve yuz taramasi ile pürüzsüz gezebiliyorum.

Saclarim icin ayda bir dip boya sonrasi hush sakinleştirici bakim ile saçlarımı elektriginden kurtarip, her yikama sonrasi dyson ile iri dalgalar yapıyorum.

Manikur ayda bir, pedikür iki uc ayda bir yeterli oluyor zaten. Manikurun uzun kalmasi icin haftada bir on dk evde kendim de peeling vs ilgileniyorum. Oje cok nadir suruyorum bu arada, manikurlu ama temiz tırnak cok severim.

Cilt bakımı hassas noktam, mevsime uygun kaliteli ürünlerle evde bakım, her daim gunes kremi devam. mevsim değişiminde ise botoksa gittiğim salonda pro bakim yaptiriyorum. Kışa girerken gözenekli cilt görüntüsü azalsin diye bir seans fraksiyonel lazer yaptiriyorum.

Kırışıklıklar yerlesmesin diye de 7-8 ayda bir botoks da yaptiriyorum.

Yani aslinda sanirim ortalama ayda toplasak iki uc saati kendime ayirarak tertipli bir gorunume kavustugumu düşünüyorum.

4 eylül 2022 21:05

6. Her gün evden çıkmadan 1 saat önce uyanıyorum hazırlanmak için. Önce güzelce duşa girer jilet yaparım. Saç kremi kullanırım, sonrasında saç vitamini ve serum uygularım. Saçlarımı kurutmadan biraz beklerim, o arada nemlendirici sürüp sha ile iyice yediririm. Sonrası saç şekillendirme ve makyaj. Kıyafetlerimi ve aksesuarlarımı da bir gün önceden ayarlıyorum. Manikür pediküre gitmiyorum, gerekli aletleri aldım, haftada bir kendim yapıyorum evde. Bence bakımlı olmak insanın içinden gelen bir şey ya. Çünkü çok net hatırlıyorum ilkokulda bile giyeceklerimi kendim seçerdim. Annem o gün istediğim kombinden başka bir şey giydirince ağlardım sinirden .d ha bir de koku olayına çok dikkat ediyorum. Çok terleyen bir insanım, rexona clinical protection deodorantını aldım çok memnunum. Onun üstüne sprey deodorant da sıkıyorum mutlaka. Yazın Kapalı ayakkabı giyeceksem de ayak deodorantı kullanıyorum. Hayatta en tahammül edemediğim koku ayak kokusu.

4 eylül 2022 21:27

7. anonim 5, süslü kastettiğim şey en temel kriterler değil. kaştır, bıyıktır tabii ki bunları düzenli bi şekilde hallediyorum.

Ama bir saç mesela... Saçlarımı 2 günde bi yıkarım, bakım yağı kullanırım, krem falan. Ama her sabah maşa, düzleştirici kullanamam ya da fön çekemem. Kendi haline bırakırım tarayıp ama yine de her şekilde kabardığı için bi tokayla tuttursam da o havalı görüntü oluşmuyor. Bunun da kendime saygıyla alakası olmadığını düşünüyorum. Kendime saygı duyuyorum zaten ve kişisel bakımlarımı yapıyorum.

4 eylül 2022 22:26

8. Aslında ben de bu fazla çabalayan halimi bazen yadırgıyorum. Ozguvensizligim mi bu kadar bakimli olmaya itiyor beni diye düşünmüyor değilim. Saçını yıkayıp cikan kadinlara imreniyorum hatta, dogal haliyle salinabiliyorlar çünkü. Veya yas almaktan korkmuyorlar, ne guzel diyorum kendi kendime. Yani kendine saygıya baglamak olaya nerden baktiginiza gore degisir bence.

4 eylül 2022 22:47

9. soru cümlesine benzer bir iltifat aldım bir saat önce. o yüzden kendimi bu soruya cevap verebilecek gibi görüyorum.

öncelikle iyi fizik

-uzunum

-zayıfım

-saçlarım düz

ilk ikisini açıklamama gerek yok ama doğuştan pırasa gibi saç tam bir kurtarıcı. saç bakımına zaman ayıramasam bile saçlarım iyi görünüyor. kıvırcık saç muhteşem bir şey ama çok zaman ürün para istiyor. kıvırcık saçlı kızlar ilkokulda bile saçlarını nasıl zapetmeye çalıştıklarını anlatıyorlar bana :). ben saçımı yıkayıp kremleyince fön parlaklığına sahibim. yanımda tek sıra dişleri olan bir tarak taşıyorum eğer büyük çantamlaysam. eğer yağmur rüzgar yersem hemen bir lavaboya gidip saçlarımı tarıyorum.

tercihlerim:

ayrıca hızlıca kırışmayan kumaşları tercih ediyorum. mesela keten süslüde sevilen bir kumaş ama kongreye carta curta keten pantalonla gömlekle gitmem. keten pantolonlar casual ortamlar için. çoğu doğal kumaş kırışmaya yatkın. sırt problemleriyle uğraştığım için dimdik oturuyorum o zaman gömleklerim falan kırışmıyor ama yine de risk almıyorum kumaş konusunda.

ojelerimi cildimle aynı renk sürüyorum. uçlarının çıkmaya başladığını ilk fark eden ben oluyorum. eğer belirgin bir renk süreceksem de sadece bir günlük sürüyorum. yakın zamanda açık pembe nude protez tırnak yaptırmayı düşünüyorum ama o işe girmek istemiyorum.

cilt bakımı ve diş bakımı önemli. cilt konusunda şanslıyım yüzümde "hayatımdan memnunum" ışıltısı var ama ben genelde geceleri kahve içip üçte yatan biriyim. muhtemelen yaşlanınca acısı çıkacak. bakıma devam.

giysilerim lisede minimalizmi keşfettiğimden beri çok yalın. sahip olduğum her kazak her şortla, her şort her ayakkabıyla kombinlenir. on dakikada giyinip pinterestte gördüğünüz kızlar gibi olabilirim. çoğu zaman maskülene kayan kıyafetler giyiyorum.

cildim tek renk, soğuk alt tonlu. kızarıklık batık falan yok. her sabah duşta kese yapıyorum. duşta yine kontrol ediyorum tüylerimi uzadılarsa jiletle alıyorum.

5 eylül 2022 12:34

10. usengec kizlar icin bakim tuyolari:

1. askim oncelikle dusa girmeden once sacimiza yag maskesi (h.cevizi+tatli badem+cam terebentin) yapıyoruz yuzumuze maske (mesela burun ve alin kismina kil yanaklara nem maskesi ayni anda 2 maske zamandan tasarruf) yapiyoruz sonrasında kuru manikur pedikur yapip ojelerimizi cok ozenli olmicak sekilde suruyoruz (tasmasi falan önemli degil).

2. dusta maskelerimizi guzelce arıtıyoruz sacimiza yogun yağlar surdugumuz icin kreme gerek kalmiyo. peeling tanecilikli dus jeli+şampuan+jilet toplam 10 dk falan suruyo.

3. ciktigimizda cilde bi tonik ve nemlendirici saca da bi serum vucudumuza da bebek losyonu sürüyoruz ve mis gibi bakimli oluyoruz. toplam 1 saat bile surmuyo bu rutin.

5 eylül 2022 13:42