hiç açılmamış süt dışarda ne kadar zaman kalır ?

bozulması umrumda değil ama patlar etrafı pisletir diye korkuyorum. buzdolabının fişi çekilmişti o yüzden dışarda duruyor şimdi başka şehirde olduğum için bakamıyorum o eve aklıma takıldı

1. Süt niye patlasın ya

17 nisan 2020 15:26

2. Bozulur patlar dediler aklıma takıldı daha önce benim de başıma gelmedi hiç ondan bilemedim

17 nisan 2020 15:28

3. Güneş görmeyen yada sıcak çalışan bireyin yanında değilse son kullanma tarihine kadar kalır merak etmeyin bizde tüm sütleri dolaba koymuyoruz.

17 nisan 2020 15:32

4. Buz dolabım boş. Bahsettiğiniz soruyu görmedim

17 nisan 2020 15:32

5. gazlı içecekler patlar diyen süslüye bir şey demek istiyorum. kykda kalırken verdikleri yoğurtlar kendi kendine bomba gibi patlıyordu :d son kullanma tarihi mi kalite mi, sebebini bilemem. ama yaşandı :d

17 nisan 2020 15:38

6. icinde bakteri olusunca gaz açığa cikar. Gaz cikacak yer bulamazsa kabı patlatır. Hic açılmamış UHT sut steril oldugundan bakteri uretemez ve patlama da olmaz.

17 nisan 2020 15:39

7. marketlerde de buzdolabında durmuyor ki zaten sütler?

17 nisan 2020 16:06

8. Anonim 7 ben de marketlerde dışarıda duruyor diye dışarı bıraktım zaten ama patlar falan diye söylenince canım sıkıldı sonuçta ne zaman dönebilirim eve belli değil

17 nisan 2020 16:21

9. Anonim 5 uht süt ile yoğurt bir değil. Uht süt açılmadan oda ısısında stt ne kadar saklanır. Yoğurt en fazla +4 derecede 2 3 gün durabiliyor. Dışarıda 3 5 saat bile kalsa bakteri ürediğinden patlayabilir. Etikette saklama koşulları yazar aslında neden tereddüte düşüyorsunuz anlamıyorum.

18 nisan 2020 08:42