hiç arkadaşı olmayan biriyle arkadaş olursanız belli bir süre sonra neden o kişinin hiç arkadaşı olmadığını anlıyorsunuz

sözüne ithafen süslüler sizce neden arkadaşları yoktu? gözlemleriniz neler. misal benim bir arkadaşım gerçekten iyi niyetli yardımsever fazla vericiydi. her yardıma koşardı. ama sonradan gördüm ki bu kız pek iletişim kurmuyor. kurmak mı istemiyor veya kuramıyor mu anlamadım ama. hem konuşma ortamında yok hem her istenilen yardıma koşuyor fazla kolay biri yapmıştı bu onu bence. arkadaşlık için bir albenisi kalmamıştı.

1. bencil ve aşırı aşırı cimriydi. hayatta herkes onu kullanmak istiyor sanıyordu maddi manevi. halbuki tam tersi o insanları kullanırdı ve kimse için tek bir şey bile yapmazdı. dışarıdan çok tatlı bi kıza benziyordu ama tanıyan böyle kaçıyormuş demek ki. tek 1 arkadaşı vardı. üniversiteden sadece. onunla da 2 ayda 1 görüşürdü.

3 şubat 2024 22:22

2. katılmıyorum. çok garip bir döneme denk geldiğimizi ve biçok ilişkinin içinin boşaltıldığını, insani biçok duygudan uzaklaştığımızı düşünüyorum. üstüne bide bazılarımız arkadaş konusunda çok daha şanssız olabiliyor. kadın düşmanlığı olarak algılanıp tepki çekicem muhtemelen ama kadın kadının kurdu gerçekten. biraz ortalama üstü güzelseniz ve auranız da yüksekse çok yakın çevrenizden bile fazlasıyla kıskançlık görüyorsunuz. ya herşeyi geçtim var olan ve aranızın iyi olduğu aileniz bile kıskanılabiyor yeri geldiğinde. her darbede de insanlara güveninizi daha da kaybedip arkadaş eliyorsunuz. yani arkadaşsız insan eşit değildir arkadaş bulamayan insan. bazen insan isteğiyle çevresindeki herkesten uzaklaşıyor. yenilere güvenemiyor. (twitter da herşeyin bu kadar genellenmesinden bıktım)

3 şubat 2024 23:00

3. Süslü ben zamanla yalnızlaşanlardanım. Şu an doğru dürüst arkadaşım yok önceden vardı fakat insanlar beni bu hale getirdi. Bir hayatım da var, anlatacak çok şeyim var. İlk olarak sürekli karı koca gibi gezen kız gruplarını anlamlandıramıyorum. Tavırları da sevgili gibi oluyor, biri benimle best friends olmaya çalıştığında olmuyorum çünkü yapışık ikizlik sevmem. İkincisi buna kırıldım, şuna küstüm, vay beni niye davet etmediniz tiplerinden yoruluyorum, üçüncüsü herkesin özellikle şu dönemde birbirinin üzerine çıkma, birini güzellik/ para yönünden kıskanma içerisinde olduklarını düşünüyorum. Bu da iten ve samimi gelmeyen nedenlerden ama dediğim gibi zamanla yalnızlaştım,yaş 32 hiç arkadaşı olmayan tipler hakkında da kötü düşünmem. Herkes doğru çevrede doğru zamanda bulunamıyor. Bazı insanlar bu noktada sanşsız maalesef.

Ha bu arada yaşadığı şehirde hiç arkadaşı olmayan arkadaşım var. O kadar entelektüel bir kadın ki muhabbeti sıkıyor biraz insanları zaten evden çalışıyor, bir ortama girdiği yok o da şanssızlardan maalesef.

3 şubat 2024 23:07

4. Katılmıyorum. Eğer bir insan hayatındakilere yol vermişse bir sebebi vardır kesin. Yalnız olmayı o insanların dostluğuna tercih etmiştir

3 şubat 2024 23:54

5. Bu algı bence neorotipiklerin nörolojik farklılıkları olan insanları anlamamasından geliyor.

Norotipiklerin tek gerçek ilgi alani diğer insanlarken  nörolojik farklılıkları olan insanların ilgi alanlari farklı konular oluyor. İnsan ilişkisi herkesin aynı oranda önemsediği ve zevk aldığı bir şey değil. Elbette bu insanlar da insan ilişkisine minimum düzeyde de olsa ihtiyaç duyuyorlar ya da farklılıklarını örtmeye çabalıyorlar, ama olmadiklari bir şeye uyum sağlamak için rol yaptiklarindan dışardan tuhaf görünebiliyorlar.

4 şubat 2024 04:50

6. Şeye katılmıyorum güzel kadınlar yalnızdır kıskanıldığı için vs. Önerme yanlış.

Çevremde gördüğüm tüm güzel kadınların çok arkadaşı vardı. İstisna görmedim. Hatta güzel kadınların daha çok arkadaşı var bu benim önermem.

Güzel insanlar her zaman dikkat çekiyor. İlkokuldan beri herkes onlarla takılmak istediğinden sanırım daha çok arkadaşları oluyor. Güzel insan genellikle sosyaldir çünkü her zaman her ortamda ilgi odağıdır. O yüzden güzel insanların arkadaşı kıskançlıktan olmaz tamamen bahane bence. Yani güzel değilsiniz demek ki dkdkdk

4 şubat 2024 06:34

7. Bir de arkadaşlık biraz şans işi çok sosyal bir tip değilseniz olmayabilir bence ya.

İnsan ilişkileri uğraştırıcı bir de kimse uğraşmak istemiyor. En sevdiğim canım arkadaşıma bile yeri geliyor patlıyorum bazen o da bana. Ama senelerdir arkadaşız çok olay olmuyor. Fakat başka biri yapsa belki bunu aa seni mi çekicem derim herhalde belki. Ama yakın arkadaşımda pat pat her şeyi söylüyorsun. Senelerdir gelinen rahatlık var.

Mesela arkadaşım görüntülü aradı konuşmak istemediği yüzünden belli. Hemen anladı. 20. Saniyede hadi kapatıyorum git hadi dedi. Biraz uzun süreli kendinizi rahat hissedeceğiniz biri lazım sanırım. Ama süreçte biraz bence emek. Bir de insanoğlu çok kindar rekabetçi hemen dolmaya müsait. O yüzden de bitiyor arkadaşlıklar.

4 şubat 2024 06:39

8. benim bir arkadaşım var(dı). sevgilisi var ve bir tek ona tutunuyor(gizlinot: bile isteye yapıyor bunu). koronadan sonra çok üzerine düştüm, buluşmak istedim. konuştum vs. ama yok. verdiğini alamıyorsun. aşırı saçma bahanelerle yataktan çıkmıcam ben bugün diyor. eski sevgilisi ile de bir gün kavga etmişlerdi hatta. çocuk buna sen mutsuzluktan keyif alıyorsun demiş ve gerçekten doğruydu. böyle olunca içine kapanıyordu ve sonuç yalnızlık.

4 şubat 2024 14:12

9. Evet ben de bunu fark ettim. Benim bir arkadaşım vardı unide. Çocuk geydi. Hiç arkadaşı yoktu. Benim için no problem ama şunu fark ettim yıllar içinde ben onun arkadaş tercihi değildim, çevresi olmadığı için mecburen benimle konuşuyordu. Bir iki farklı insanla takılınca direkt benimle arayi kesiyordu. Ve çok dedikodu yapıyordu ve ben "demek ki benim arkamdan da konusuyor" diyordum. Sürekli negatif basıyordu ve aşırı depresif biriydi. İnsanları güzellikleriyle elestiriyordu. Mesela ben ona hediye alsam eminim ki içinden "bu ne yaaa" falan derdi.

4 şubat 2024 16:51

10. yalnız her insan sorunlu degildir. birinin arkadaşı yok diye o illa kötü biridir algısı çok yanlış.

bazıları cidden kötü olduğu için arkadaşı yok. bazıları da "yalnız kovboy" takılıyor. açıkçası kimseye zararı olmayan yalnız insanlar da var.. mesela bir tanidigim var. Kızın babası vefat etmiş. Yıllarca annesi ve kardesiyle bir dünya kurmus ve gerçekten kızla uzun süreli iletişim kurmak imkansızdı. Çok kendi kabugunda biriydi.

4 şubat 2024 16:55