hukuk mezunları işsiz kalıyor mu?

bilkentin çok iyi bi bölümünden mezun olup işsiz kalanı gördü bu gözler. ama şöyle bi algı var ya işte hukuk mezunuysan kesin iş bulursun gibi. bu doğru mu? son 3 5 yılda hukuk mezunu olup baya iibf mezunu gibi senelerce işsiz kalanı gördünüz mü hiç? hukukçuların garanti iş bulması olayı şehir efsanesi mi yoksa son dönemde neler olup bitiyor bilen var mı

1. Açık konuşmak gerekirse artık hiç bir bölümün iş garantisi yok bana kalırsa. Tıpı hariç bırakabiliriz ama 3-5 sene sonra onların da ne olacağı belli değil. Son zamanlarda hukuk fakülteleri çok fazla açıldığı gibi çok fazla mezun var. Çevremde hukuk mezunu kimse olmadığı için sorunuzu tam olarak yanıtlayamadım. Eğer seçmeyi düşünüyorsanız işim garanti şeklinde değil de gerçekten istiyor muyum diye düşünerek karar verin.

10 şubat 2018 09:21

2. Yok süslü benden geçti çok oldu üniversite biteli :) sadece meraktan sordum açıkçası

10 şubat 2018 09:25

3. Maalesef son yıllarda avukat çalışsa bile ( bürosu olmayan) diğer mesleklere kıyasla gerçekten az kazanıyor çünkü talep çok işveren bulurken zorluk çekmiyor.İş bulma olayını da o kadar kolay değil artık.Hakim savcı olmak istesen bile artık torpilini bizzat en tepeden istiyorlar.Yani artık kesinlikle garanti meslek değil

10 şubat 2018 09:34

4. bir hukuk mezunu yola "aman allahım nerede işe gireceğim şimdi" diye çıkarsa tabii ki "işsiz" kalır. avukatlar serbest meslek erbabıdır. iyi bir yerde tek başına ya da birkaç meslektaşıyla bürosunu açtı mı birkaç saatlik çok basit bir işlemden bile kirasını çıkarır zaten. insanın olduğu yerde anlaşmazlık bitmez, hele bizim gibi ülkelerde. nüfus da talep de artıyor. çok kazanan normal bir avukat değil de, sundukları hizmetleri ve üsluplarını farklılaştırarak çok çok kazanan bir avukat olmayı hedeflemeliler.

10 şubat 2018 10:23

5. İş bulmak tamamen kişisel bir mesele. Kendini geliştirip sertifika programlarına katılırsa, iyi düzeyde yabancı dil bilgisi olursa işsiz kalmak için neden yok. Ha birde şans faktörü de önemli sanırım.

10 şubat 2018 10:38