iş bankası müfettiş yardımcılığı sınavı hakkında?

iş bankası müfettiş yardımcılığı sınavı açmış. bu sınava giren süslüler süreç hakkında bilgi verebilir misiniz? bir de bankalarda müfettiş yardımcısı olarak çalışan süslüler, çalışma koşulları nasıl? maaşlar ne kadar? şimdiden teşekkür ederim.

1. Canını seviyorsan uzak durursun çalışmak çok güzel ama bunlar çalıştırmıyor ırgat gibi davranıyor üstelik mobbing de çabası. maaş olarak da her zaman piyasanın altında kalan bir kurum aman diyeyim.

16 eylül 2022 13:07

2. İş bankası senede 16 maaş + temettü vermiyor mu a2

16 eylül 2022 13:10

3. iş bankası müfettiş yardımcılığının çok prestijli olduğuna dair yazılar okudum. Hangi bakımdan kötü anonim 2?

16 eylül 2022 13:50

4. bizim girdiğimiz yıllarda bundan yaklaşık 8 sene önce falan daha da prestijliydi aslında. sınavı geçmesi bile gerçekten zordu epey bir kişi elendi bizim gruptan. mesele prestijse eğer. Yalnız çalışma şartları gerçekten ağır adeta modern kölelik bu. Ben seyahat etmeyi seven biri olarak bile bir süre sonra zorlandım kalınan oteller çok güzel başta cazip geliyor bu hayat ama şehir şehir gezmek sürekli hareket halinde olmak çok yorucu. Başta sizi 5-6 ay süreyle bir nevi eğitim denilen bir turneye çıkarıyorlar ülkenin farklı bölge ve şehirlerine gidiyorsunuz bu süreçte. O yüzden

iş yükü çok ağır. bulunduğunuz bölgedeki şehirler ve o şehirlerdeki şubelerle sürekli irtibat halinde olmak durumundasınız. Yukarıdan sürekli bir baskı var kurum olarak aşırı soğuk ve katı bir yapısı olduğu için bu iş yükünün yanında bir de stres faktörü ekleniyor bu tempoya. Asla sizin yaptığınız işe değil kişilere olan yaklaşımınıza göre değerlendiriyorlar. ilk yıl yeniyseniz ezmeye ikinci yıldan itibaren de yıldırmaya endeksli bir tablo çiziliyor. Gelelim maaş konusuna ilk yıl öyle sanıldığı gibi temettü falan yok kuru bir maaş var ancak ikinci yıldan itibaren farkı görürsünüz ama o da yıllık ücret bazında her zaman vakıf ve ziraatin altındadır genelde. Unvan olarak güzel ama içine girince saçma bir şişirme olduğunu anlıyorsunuz kısa bir sürede.

16 eylül 2022 15:08

5. A2 bt denetçiliği hakkında bilgin var mı

16 eylül 2022 16:05

6. teşekkür ederim anonim 2. bir de kadın olarak yapılması zor bir meslek demişler ama bence kadın olarak her şey zaten çok zor. yılın ne kadar süresi şubeleri denetliyorsunuz? ve ne kadar sürüyor sabite geçmeniz? ayrıca anladığım kadarıyla tek gidilmiyor şubelere değil mi?

16 eylül 2022 16:16

7. müfettiş olacak kişinin ciddi anlamda çelik gibi sabrının ve sinirinin olması lazım. aynı raporu sırf nokta virgül hatası nedeniyle kırk defa yazmak zorunda kalmak ya da ağlatana kadar ayar veren bir üstatla çalışmak, pişene dek mobbingin alasına katlanmak, gerektiğinde teftişe gitmeden ilgili prosedürleri tek gecede öğrenmek zorunda kalmak, teftişte yığınla veriyi çok kısa sürede analiz edebilmek için uyumadan günlerce çalışmaya dayanmak, evinden belki de haftalarca ayrı kalmak, iş hayatında karşındaki kişiye en ufak bir yakınlık bile göstermeden gerektiğinde hasta bilmem neyini düşünmeden o kişiyi işten atmak gibi gibi bir çok şeyi yaparım diyen insanın yapabileceği iştir müfettişlik. yoksa hiç denemeyin bile. bu arada sınavlarda, özellikle sözlü mülakatlarda vs, tarafsız olacak şekilde davranmak çok önemli. sevdiğiniz bir yemek ya da tuttuğunuz takım bile elenme nedeni olabilir. gündelik konuşmalar içinde renginizi belli edecek şeyler söylememek işin temel gerekliliklerinden.

16 eylül 2022 16:27

8. Ben başka bankada bt mufettisiyim. Bilgisayar müh. kokenliysen tavsiye etmem. Sabite geçme dediğimiz, idari pozisyona geçme noktası çok zor. 3 yıllık yazılımcı, 5 senelik bt müfettişi kadar kazanabiliyor. Yurt dışı konusunda da mufettisliktense yazılım, sistem tarafından başlamak daha mantıklı. Ayrıca çoğu bankada direkt bt müfettişi yapmıyorlar, turneye çıkıp şube şube geziyorsun biraz.

16 eylül 2022 20:30

9. A6 turne dediğin dönemde ne yapılıyor? Bt denetimi genel merkezden yönetilmiyor mu? Şubelere de mi bt denetimi yapılıyor?

16 eylül 2022 20:45

10. anonim 6 ben hukukçuyum. özel sektörde kurumsal firmalarda istediğim özellikte meslekler çok kısıtlı. anladığım kadarıyla müfettiş yardımcılığı herkesin yapamayacağı bir meslek. kamuda da mülakat sıkıntısı var. hayatta hiçbir şey kolay değil.

16 eylül 2022 21:04