ikinci kedi sahiplenmek istiyorum, evdeki kedim erkek. sizce iki erkek kedi çok kavga eder mi?

süslüler nedense kafamda 2 erkek bir alanı paylaşmakta zorlanır, 1 dişi 1 erkek kedi olsa daha iyi olur gibi bir düşünce var. o yüzden dişi kedi sahiplendirme ilanlarına yazıyorum ama içimin gittiği, çok zor durumda olan erkek kediler var. düşününce ben o erkek kediyi sahiplensem ve ikisi anlaşamasa ikisine de zarar vermiş olacağım diye sahiplenmeye cesaret edemiyorum. aslında şu an içime sinen, ineğe benzeyen dişi bir kedi buldum :) o da sokaktan alınmış bir kedi, şimdiden aynı evi paylaşsak da sürekli öpsem diye heyecanlanıyorum. ama bir ilan gördüm, erkek bir kedi oyuncaklarıyla birlikte sokağa atılmış. bütün fotoğraflarında resmen üzgün bakıyor :( içim yandı ve "evet bu kediyi sahiplenmeliyim" dedim. fakat sahiplendikten sonra evde güç kavgası çıkar da mutsuz olurlar diye endişeleniyorum.

1. hills'in kendi sayfasında şöyle bir şey okudum "Bir yavru kedi, henüz cinsel açıdan olgunlaşmamış olması nedeniyle, evde yaşayan kedi için yetişkin bir kediye kıyasla daha küçük bir tehdittir. Evde yaşayan kedinin rekabetini minimum düzeye indirmek için karşı cinsiyetten bir yavru kedi almak daha da iyi olabilir. Kısırlaştırma, buna benzer pek çok sorunu çözümlemekle birlikte, bunların tümünü ortadan kaldırmayabilir. Yetişkin bir kedi alıyorsanız, yine de karşı cinsiyetten bir kedi almanız daha iyi olabilir." :/

12 mart 2020 15:23

2. süslü evet, karşı cinsteki kedilerin daha iyi anlaştığı söyleniyor ama bu aslında evdeki kedinizin ve sahipleneceğiniz kedinin karakterine bağlı. erkek kediler dediğin gibi alanları konusunda çok sahipleniciler. ama eğer tanışma ve alıştırma sürecini doğru yönetilirse fark olmadığını söyleyenler de var. evdeki kedinizin karakteri nasıl? başka bir hayvanla karşılaştı mı daha önce yada yabancı insanlarla arası nasıl?

12 mart 2020 15:27

3. süslü evdeki kedimin insanlarla arası çok iyi. şöyle ki ben 1 ay önce sahiplendim kedimi ve eve gelir gelmez kendini sevdirdi, hiç saklanmadı. ikinci günden yanımda uyumaya başladı. geçen gün eve misafir geldiğinde halıya uzanıp onlara göbeğini açtı. ama diğer kedilerle arası nasıl hiçbir fikrim yok, sadece camdan dışarıdaki kedileri izlemeyi çok seviyor, ses falan da çıkarmıyor izlerken.

tek sorun eve ilk geldiğinde sistit de olduğu için sürekli çiş yapıyordu, tedavi oldu ama hala nadiren de olsa yerde bir yerlere çiş yaptığı oluyor. erkek bir kedi alırsam ve güç problemi çıkarsa evin her yerine işer diye korkuyorum, yeni de evliyim. eşyalarım yeni, eşim 2. kedi konusunda problem çıkarıyor. ben ısrar ediyorum, öyle bir şey olursa bayağı sorun çıkar sanırım :(

12 mart 2020 15:33

4. "şimdiden aynı evi paylaşsak da sürekli öpsem diye heyecanlanıyorum." ruh halinizi iyi bulmadım dilerim yarardan çok zarar vermezsiniz hayvanlara.

12 mart 2020 15:39

5. (link: https://www.instagram.com/p/B9by3Lbp4VU/ bahsettiğim erkek kedi de bu)

12 mart 2020 15:39

6. ben de bir psikolog olarak sizin hiç tanımadığınız bir insanın hevesli yorumunu baltalama girişiminizi hiç sağlıklı bulmadım, soruma cevabınız yoksa lütfen zamanımı çalmayın.

12 mart 2020 15:42

7. süslüm benim 1 disi 1 erkek kedim var cok iyi anlaşıyorlar. buyuk olan disi aralarinda 8 ay var. 1 hafta alistirma süreci yaşadık yani kucuk olan 1 aylikta zaten kutuda tuttuk onu, disinin onun kokusunu almasini sağladık vs. ama teyzemin mesela iki kedisi de erkek ve cok da iyi anlasiyorlar. esimin annesi de bi ara iki kedi besledi ikisi de erkekti onlar da cok iyi anlasiyordu. sanirim sans isi suslum ama ben kotu ornek hic gormedim. tabi yine de iyi düşünmek gerek.

12 mart 2020 15:56

8. 3. anonim süslü çok sevindim anlattığınız kişilerin kedilerinin iyi anlaşabilmelerine. ben araştırmaya devam ediyorum, tamamen şans işi olacak sanırım dediğiniz gibi

12 mart 2020 16:11

9. süslü benim de kısır ve yetişkin bir dişi, bir erkek kedim vardı. geçen sene dokuz aylık erkek bir kedi sahiplendim. kokusuna alışmaları için yaklaşık iki hafta ayrı odada tuttum onu, o süreçte de kısırlaştırdım. hepsini yavaş yavaş bir araya getirdikten sonra evdeki erkek kedim depresyona girdi, hastalandı. zaten öncesinde de kızgınlığa girmeden kısırlaştırmamıza rağmen sinirlendiğinde, strese girdiğinde vs. etrafa işeme problemi olan bir kediydi. o süreci biraz zor atlattık ama zaman geçtikçe ve kendi hallerine bıraktıkça alıştılar. hatta şu an asıl dişi kedim yeni gelen erkek kediyi hiç sevmiyor. o yüzden bu karşı cinsiyetteki kediler daha iyi anlaşır teorisi alışma sürecini kolaylaştırabilir belki ama hepsine aynı sevgi ve ilgiyi gösterip zamana bıraktığınızda elbet alışırlar diye düşünüyorum. evdeki kedinizin insan canlısı olması da işinizi kolaylaştırabilir, hem sahiplenmeyi düşündüğünüz kedi de daha yavru sayılırmış, yetişkin olmasından daha iyi. kızgınlığa girmeden kısırlaştırırsanız alışmaları daha kolay olur.

12 mart 2020 16:23

10. bide şunu eklemek istiyorum, yeni sahipleneceğiniz kedi dişi yada erkek olsun farketmeksizin evdeki kediniz için ona özel alanlar yaratıp daha sonra yeni bir kedi sahiplenin. o kendini güvende hissettiği sürece alışması daha kolay olacaktır. çıkabileceği yüksek alanlar, tırmalama tahtası, raf yataklar vb. gibi.

12 mart 2020 16:26