ilişkilerde 2 seneden sonrası sizce de sıkıcılaşmaya başlamıyo mu?

paragraflara ayırmak için soruyu yoruma yazıyorum süslüler

1. 26 yaşındayım, Bu zamana kadar 2 tane uzun ilişkim oldu. Biri 19-22 arası diğeri de 23-26arası. İkisinde de ortak özellik olarak 2 seneden sonra sıkılmaya başladığımı fark ettim. Heyecanım, hevesim, duygu yoğunluğum yok oldu. Eskisi kadar sevmediğim de çok belli. 2.ilişkim şu an devam ediyo 2 sene 9 aydır birlikteyiz. Ama yılgınlık geldi.

Sevgilimle buluşurken heyecan duymuyorum mesela. Of bu sıcakta yine starbucksa git 2-3 saat ordan burdan konuş eve dön diye diye hazırlanıyorum hep. Haftada 1 gün buluşuyoruz iş yoğunluğundan ama onu bile yapmak istemiyorum. Çünkü hepppp aynı şeyleri yapıyoruz. Belli yerlerde belli kafelere gidip 2-3 saat görüşüp dönüyoruz o kadar sıradan ki her şey. Millet sevgilisine neler yapıyo ne sürprizler ne şımartmalar harika vakit geçiriyolar ama bizim her şeyimiz aynı. İkimiz de aile yanında yaşıyoruz mesela bi kere otelden yer ayırt sürpriz yap sabahtan akşama kadar birlikte olalım, yalnız olalım. Konsere gidelim, akşam yemeğine gidelim yer ayırt bi şey yap ya. Kendisi de 30 yaşında bu arada çocuk da değil artık. Şu an yazdkça fark ediyorum inanılmaz odunmuş.

Örneğin Bu sevgilimden önce bi flörtüm vardı 5 ay takılmıştık. O 5 ay harikaydı mesela. Beni öyle güzel şımartırdı ki. Evinde sevdiğim yemekler, abur cuburlar olur. Sevdiğim müzik çalardı. Dışarıda hoşuma gidebileceğini düşündüğü yerlere giderdik haberim olmazdı her şeyi düşünürdü. ama onunla da sevgili olsak 2 seneden sonra bıkkınlık gelebilirdi belki de. O da sonradan bırakabilirdi bu özeni ama ben o başlarda yaptıklarını hep hatırlardım. Sevgilim asla böyle şeyler yapmadığı için 2,5 yıldır hep aynı şeyleri hatırlıyorum.

Herkesle böyle mi olacak ya. Evlensek sıkıntıdan ölürüm gibi geliyo ahaha ay ruhum daraldı. Ama herkesin ilişkisinin böyle olmadığını çok net görüyorum. Kira yok fatura yok bütün maaşı kendisine kalıyo parasız da değil bu adam ya. Kahve içmekten bıktım yemin ederim. En son 1,5 sene önce yemeğe gitmişizdir bi akşam.

Mesela yarın görüşücez ama hiççççç istemiyorum bu sıcakta otobüslerde git aynı yerde otur otobüsle 1 saat sıcakta yine dön. Böyle olmamalı ya. Kaliteli vakit geçirmediğim için sıkılıyorum herhalde. Monolog gibi oldu farkındayım ama sizin ilişkilerinizde durumlar ne? X seneyi aşmasına rağmen hala aynı heyecanla devam mı ya da artarak mı ilerledi mesela. Bende mi bi sıkıntı var ya daraldım gerçekten. Millet sadakatsizlikten, güven duygusundan vs ayrılır ben kaliteli vakit geçirmediğim için ayrılıcam herhalde. Annemle daha çok eğleniyorum aramızda 30 yaş var ya. Daha çok konuşacak şey buluyoruz olaya bakın. Ay yazdıkça yazasım geliyo

29 haziran 2022 13:28

2. Ya süslüm benim de ilişkim böyleydi, bütün etkinlikleri bütün aktiviteleri ben ayarladım. Yalvarıyordum artık lütfen bir kere yeni bir şeyle gel, sinemaya gidelim dese bile okeydim o noktaya gelmiştim. Aile yanındaydık ikimiz de, her gün aynı kafeye gidip karşılıklı oturup çay içiyorduk. Ne zaman ki soğudum vazgeçtim baktım hemen tatik ayarlamalar iş yerine çiçek göndermeler, ama o noktaya geldikten sonra anlamı yoktu. Terk ettim gitti. Sonraki sevgilim çok romantikti dolu dolu yaşadık her anı ama onun da duyguları çok değişkendi bir hafta göklere çıkarır adıma şarkı yazardı öbür hafta mesajlarıma dönmezdi falan ondan da o yüzden ayrıldım. Hem istikrarlı hem heyecanlı birini bulmak zor galiba...

29 haziran 2022 13:34

3. Senin sevgilin sıkıcı bence sorun bu yani... sen de yazmışsın iş güç sahibi insan öğrenci de değil ki. Gel plan yapalim iki gün bi yere kaçalım diyebilir, bir akşam fine dining restorana rezervasyon yaptirabilir. Ya en basiti meyveyle sarapla peynirle basit bir piknik sepeti hazirlanip manzarasi hos bir yerde yiyip içmek bile güzel olur. Maddi sıkıntılarına rağmen öğrenciler bile daha yaratıcı daha eğlenceli planlar yapıyorlar. Haftada bir kere starbucks date'iyle nereye kadar.

29 haziran 2022 13:35

4. A2 süslücüm parası var zaten. Memur ve 9-10 bin gibi bi maaşı var. Ev geçindirmiyo hiçbi şey yapmıyo. Bu parayı ne yapıyo cidden bilmiyorum bile. Sinirim bozulur diye sormuyorum. Kendi parası çünkü karışamam. Spora gidiyo, alışveriş yapar epey ama bana gelince starbucksta kahve. Bu arada hesabı ona da ödetmiyorum kendi kahve paramı kendim veriyorum çünkü çalışıyorum param var ona yük olmak istemem ama insan arada sırada da olsa jest görmek istiyo ya. Mesela bana ihtiyacı olduğunu söylediği bi şey oluyo laf arasında, gidip alıyorum mutlu olsun diye. O sadede doğum günü ve yıl dönümünde bi şey alır. İçimden geldi al sana kitap aldım kalem aldım dese kalbimden vurur zaten. Demiyorum altın alsın pahalı kıyafetler alsın. Beni düşünsün bizi düşünsün biraz ya. Gidip ona bunları anlatsam benim sohbetim sıkıcı mı der o adar anlattığım şey arasından. Gider bunu çeker

29 haziran 2022 13:38

5. A3 ikinci ilişkiniz çok hoşmuş sanki. Keşke devamı gelseydi, bitmesine üzüldüm. Psikolojik bi sıkıntısı mı vardı acaba neden bu kadar değişkendi ki ruh hali :(

A4 kesinlikle ya. Öğrenciyken tüm kış para biriktirip yazın kıbrısa tatile giden çift arkadaşım vardı. Yani inanamıyorum bu yaşlarda liselilerle aynı seviyede takılıyoruz. Ben insan içinde olmak değil baş başa kalmak istiyorum ne bileyim yani dediğiniz gibi sakin bi piknik aktivitesi olur, sahil kenarında bi yemek olur yine sakin. Kahve kuyruğunda kendimden 10 yaş küçük gürültücü tayfayla aynı alanda kendimi rahat hissetmiyorum sevgilimle. Arkadaşlarımla çok sık giderim mesela hiç problem etmem çünkü arkadaşlarımlayken ben de o gürültücü tayfanın içine yer alıyorum. Ama sevgilimle hayır ya

29 haziran 2022 13:43

6. A2 ilişkinin ilk 1 senesi düşünüyodum çünkü çok seviyodum ve her şey çok keyifliydi. Ama şu an düşünmüyorum çünkü anlattığım durumlar malum... hatta kimseyle evlenemem gibi geliyo. Herkesten 2 sene sonra sıkılacakmışım gibi hissediyorum algılarım bozuldu

29 haziran 2022 13:45

7. Evet süslüm çok güzeldi ama psikolojik sorunları vardı maalesef

29 haziran 2022 14:09

8. bence ilişkiniz çok monotonlaştığı için böyle hissediyorsunuz buraya yazdıklarınızı sevgilinizle konuşmayı denediniz mi? hep aynı şeyleri yapmak bir süre sonra tabiki bıkkınlık getirir farklı şeyler yapmak gerekiyor.

29 haziran 2022 14:13

9. bu tamamen sizle ilgili bence. 3,5 hatta 4 yıllık ilişkimiz var , ikimiz de öğrenciyiz sizdeki paranın çeyreği yoktur ama asla bu kadar boş geçmiyor günlerimiz. yoğun sınav dönemleri falan pek bir şey yapamıyoruz sadece o zaman biraz sıkılıyorum sadece. hani değil genel olarak sıkılmak, en çok eğlendiğim insan sevgilim. 2 saat otobüs yolculuğu da sürse, bütün yol onu göreceğim için o kadar heyecanlı oluyorum ki hiç gözüme zor gelmiyor.

sevgiliniz size emek harcamıyor, bu üstteki süslünün dediği gibi maddiyatla alakası yok. gelirken sizi düşünüp bir kitap, bir çikolata almayı düşünmüyor. hoşuna gider kızın şuraya gidelim demiyor. toplan kahve iç iç nereye kadar? çeşitli anılar asıl insanı yakınlaştıran, birlikte deneyim kazanıp hayatı beraber yaşamak. kalk bir sergiye git onun hakkında konuş, spor müsabakasına git, yakın bir semte/şehre gezmeye git. beraber anılarınız olsun. bu kadar rutinden herkes sıkılır.

eğer anne-babaları da böyle evden işe-işten eve bir hayat yaşıyorsa bazı erkekler gerçekten yaşamayı bilmiyor, öyle gördüğü için normali o sanıyor. eğer öyle bir durum varsa biraz onu itekleyebilirsiniz, ayrılmayı düşünmüyorsanız. açıkça konuşun lütfen, içinizden geçenleri anlatın.

insanlar 70 sene evli kalıyor mesela, 68 yılını sıkılarak geçirmiyorlardır heralde.

29 haziran 2022 14:20

10. Ss sıkılmışsın ve maalesef ayrılmanız yakın gibi düşünüyorum. Gezmeyi planlar yapmayı sevmeyen adama ne kadar konuşsan da işe yaramaz. 31 yaşındayım sevgilim 32, sanırım bu yaşta sadece stara gidip kahve içip eve dönseydim çıldırırdım. Lisesi gibi diyeceğim ama şu an liseliler bile neler yapıyor :) çok ciddi bir şekilde konuşun erkek arkadaşınız ile. Çok yoruluyordur işi çok fazladır desem memurmuş hafta sonları evde bu adam. Mesela pazar günleri ne yapıyorsunuz? O zaman da starda mısınız? Ya da sen plan yap alışsın bir şeylere. Mesela bu pazar piknik yapıyoruz, ben bir şeyler hazırlarım geri kalanları gidip alırız de şehrindeki piknik alanlarına bak. Deniziniz varsa sahilde akşamüstü güneş batarken kurabiye bile yeseniz sizin içiniz açılır yani. Mesela benim de 2 senelik ilişkim var, balık tutmaya gidiyoruz dışarda 300 lira yemeğe vermektense ben bir şeyler hazırlıyorum evde o da içeçek falan alıyor gidip oturuyoruz plaj sandalyesi ufak bir masa ile. Ama bunlar için de araba lazım tabii, sanırım araba yok iki tarafın da. Bu da sıkıntı. Konsere gidin desem gece dönmek zor. Ufak ufak yapın işte bir şeyler, adam hala mırın kırın ederse ayrılırsınız çünkü siz bu hayata bir kere geliyorsunuz ve hayat sevgiliyle 2 saat kahve içmekten ibaret değil.

29 haziran 2022 14:24