ilişkinizde evlilik ne zaman konuşulmaya başlandı?

uzun ilişkimi geçen sene bitirdim. maalesef çok severek bitirdim ama artık bana zarar veren, tatmin etmeyen bir ilişkiydi. sorumluluk almaktan kaçan biriydi ve evliliği ikimiz de düşünmediğimiz için hiç konuşmazdık. zaten yılın yarısında birlikte yaşıyorduk tüm çevremiz ortaktı ben onun ailesiyle tanışıyordum falan. yalnızca bir kere ben eğer ailem bu konuda çok üstüme gelirse atarız bi imza olur biter demiştim. bu kadarla kapanmıştı konu. o böyle konularla ilgili daha radikal düşündüğü için bu fikrimi pek sevmemişti. bu durum ayrılmak için bir sebep değildi benim için neyse. şimdi yeni bir ilişkim var, arkadaşlıktan sevgililiğe verildi diyebilirim.  tanıştığımız ilk günden beri beni gelecek planlarına dahil eden, aklımda hiçbir soru işareti oluşmaması için çabalayan, sevgisini göstermekten çekinmeyen düşünceli biri. insan ister istemez bi öncekiyle kıyaslıyor. daha önce hiç böyle sevilmemiştim sanırım. zaten ilişkilere dair de çok deneyimim yok. evlilik konusuna ben biraz mesafeliyim aslında. biraz korktuğum bir şey. ama sevgilim ben seni ilk gördüğümden beri tamam bu işte diyorum diyerek başlıyor bu konuları konuşmaya. bazen ağzımı arıyor şu ay teklif etsem kabul eder misin? üstünde baskı oluşmasını istemem ama ben aynı soyadını paylaşmayı ve evli olma durumunu romantik buluyorum hemen olmasına gerek yok sen ne zaman hazır hissedersen seni çok seviyorum vs vs vibi konuşuyor bu konuda. bi yandan benimle gelecek planladığı için çok mutlu oluyorum bi yandan da korkuyorum. 5 aydır birlikteyiz. beni ilişkiye ikna eden de o olmuştu. hiç pişman olmadım bugüne kadar olumsuzlukar olsa bile hep çok çözümcül ve özenli davrandı. ben şunu merak ediyorum, ilişkilerde bir eşik var mı evlilik fikrini netleştirdiğiniz? şunu da yaşadıktan sonra emin oldum bu kişiyle evlenmeye dediğiniz zamanlar mesela?

tarih
    oy (güzelinden)

1. evliliğe giden bir ilişkiyi aldatma sonucu bitirdim. 6 ay sonra eşimle tanıştım. 5 aylık ilişkimiz varken birlikte tatile gittik, beraber uyanmak çok hoşumuza gidince olabilir dedik ve evlilik konuşmaya başladık. 11. ayımızda nişanlandık, 16. ayımızda nikahımız kıyıldı. şuan 9 aydır her sabah iyiki diyerek uyanıyorum.

15 nisan 22:05

2. Biz ilk aydan almış olabiliriz o kararı yani ben olmasam bile esim direkt kendimi her zaman seninle hayal etmesem neden iliskide olayım ki demisti.ben evlilikten cekindigim icin iki sene kadar erteledim ki o arada birlikte yaşadığımız da oldu ama sonra is nedeniyle tasinmak zorunda kalinca ben dayanadım xd 4 sene oldu mutluyuz.

15 nisan 22:47

3. ilişki birinci yılını doldurmamışken pandemi yüzünden aynı evde dipdibe yaşamak zorunda kaldık. ben birlikte yaşam konusunda çok geçimsiz biriyimdir eşimle beraber evden burnumuzu çıkarmadan göt göte 1 ay geçirmemize rağmen şahane vakit geçirdik. hiç bunalmadık sıkılmadık. bunun üzerine birlikte yaşamaya karar verdik. birlikte yaşamaya karar verdiğimiz dönemde babamın pek memnun olmayacağını söyledim.  o da o zaman evlenelim direkt dedi. sonra da aileler tanıştı, sözlendik ve düğünümüzü yaptık. yani tanıştıktan tam 1 yıl sonra beraber yaşamaya başladık ve nişanlandık. tanıştıktan tam 2 yıl sonra da evlendik.

6 yıldır birlikteyiz ben de her gün mutlulukla açıyorum gözlerimi.

eşimle ilk tanıştığımda çok aşıktım ama aşk tek başına evlenmeye karar vermeme yetmezdi. birlikte yaşamın (hem de küresel bir kriz döneminde)  şahane ve çok kolay olduğunu bizzat deneyimleyince evlenmeye ikna oldum.

15 nisan 22:52

4. Biz de biraz direkt o kararı aldık gibi oldu.ama beni en etkileyen alanıma sonsuz saygısı olması,kararlarıma destek olmasıydı.

15 nisan 23:12

5. Dördüncü ayda.

16 nisan 00:01

6. Bizim evliliğimiz de arkadaşlıktan evrilmişti, 6. Ayda evlilik kararı almıştık. İlişkimizin ilk yıldönümünde evliydik. Arkadaşlıkta da bir miktar tanıdığınız için o kişiyi süre kısalıyor diye düşünüyorum.

Benim abim ve yengem de 8 ay içinde tanışıp evlendi yani erkeni geçi yok bu işin. Belli bir yaştan sonra fikirler oturuyor, muhakeme edebiliyorsunuz.

16 nisan 08:14

içerik sonu