inci bilekliğin gerçek inci olup olmadığını nereden öğrenebilirim?

süslüler hepinize merhaba. geçenlerde bir siteden inci bileklik aldım. barok inciymiş. internetten biraz baktım nasıl anlaşılır diye ama emin olamadım. kuyumcular anlar mı bilmiyorum. kime sorabilirim gerçek olup olmadığını

1. gercek inci, akrilikten agir olur. genelde eskiler isirip, renk ve doku farki olup olmadigina bakarlardi. görünmeyen bir yer bicakla da kazinabilir. soyulma oluyorsa gercek inci degildir.

2 kasım 2022 18:02

2. Kuyumcular anlar muhtemelen, barok inci daha doğal yapıda işlenmemiş olur anlaması kolaydır, ip geçen deliğe bak yumuşak değilde kestin olmalı deliğin kenarları ve boya falan sıyrılmış mı orda. Çok zor değildir aslında daha önce imci kullanıyorsan anlaşılır. Hafif olmamalı ve birbire vurduğunda çıkan ses de farklıdır plastiği vurduğundaki ses gibi değildir

2 kasım 2022 18:07

3. Çok teşekkür ederim süslüler. Daha önce ne sahte inci ne de gerçek inci kullandım. Bu yüzden anlayamıyorum farklarını. Bir de barok olduğu için şekli düzgün değil. En iyisi inci satan bir kuyumcuya sormak

2 kasım 2022 18:13

4. Şeklinin düzgün olmaması çol daha iyi. Barok inciye bayılırım bu arada, güle hüle kullanın

2 kasım 2022 18:17

5. Yavrulaması için bir süre bilekliği kullanmaması lazım ama.

2 kasım 2022 18:22

6. Sağolun süslüler. Ben de tam tersi bu yavrulama olayı için inci uzun süre kullanılmalı diye biliyordum

2 kasım 2022 18:57

7. Peki arkadaşlar şu tarz inciler kullanışlı olur mu? Soyulma eskime vs yaşanır mı kısacası para vermeye değer mi swh (link: https://www.altinbas.com/urun/altin-ikili-inci-set-ttkas0608-25696 Link)

3 kasım 2022 02:07

8. Süslü orta kısımdaki sonsuzluk işaretleri pek hoş durmuyor sanki o kadar parayla daha iyi bir inci kolye alınabilir.

3 kasım 2022 07:11

9. Süslü aslında düğünde takmak için düşündüm ama basit durur mu bilemedim. Hiç de anlamam inciden boncuktan ya karşı tarafta ucuza kaçıldı sanarlar normal set tak diyorlar swh

3 kasım 2022 16:05

10. Linkdeki model ve benzerleri bana çok demode geliyor. Düz tercih ederim tamıcaksam

3 kasım 2022 16:15