insan kaynakları için sosyoloji mezunu mu yoksa iktisat mezunu mu daha çok tercih edilir?

aynı üniversiteden mezun olduklarını düşünürsek hangi bölüm ik için daha avantajlıdır?

1. İngilizcesi iyi olan.

9 temmuz 2018 00:04

2. bu bölümlerden birini yazacağım ve sosyolojiye daha çok ilgim var, bu yüzden işe alımda bölümler büyük bi fark yaratır mı öğrenmek istedim. ingilizcemi mutlaka geliştireceğim, haklısınız

9 temmuz 2018 00:24

3. Pek bi bilgim yok ne yazık ki. Bende ingilizce öğretmenliği okuyorum ve insan kaynakları alanında çalışmak istiyorum. İnşallah olur.

9 temmuz 2018 00:30

4. sosyoloji okuyorum. iktisat mı sosyoloji mi dersen sosyoloji derim. ama başka bir bölüm imkanın varsa kaç sosyolojiden. birikme çok fazla. ve şuan da çok fazla okuyan var. iş bulma oranı bence düşük.

ille de biri dersen sosoyolojiyi seç, dil öğren. alan çalışması yaptıracaklar bol bol, gözlem yeteneğin iyi olsun. hiç bir insandan korkmaman, hepsine eşit davranman gerekiyor çünkü vakti gelince bir katil ile de çalışma yapabiliyorsun bir pedofili ile de.

9 temmuz 2018 00:48

5. bahsettiğiniz çalışmalar hangi derste yapılıyor? araştırma ödevi vs. gibi mi?

9 temmuz 2018 00:51

6. sosyoloji temel hukuk ve temel psikoloji derslerini alıyor. toplum psikoloğu derler sosyologlar için. bu yüzden aldığınız her dersin temelinde bir psikoloji ve kanun yatıyor. sanayi sosyolojinde de hoca sizi bir yere gönderir din sosyolojisinde de. ben mesela din sosyolojisi için cami kilise demeden gezip din adamları ile görüşmüştüm. başka bir arkadaşım diğer ders için mezarlıkları gezdi, başkası eski suçluları buldu. her derste olabiliyor bunlar, özellikle bir ders adı veremem bu yüzden. ama hocaya bağlı. bazıları sadece slayttan okuyup geçiyor, bazıları ille de alana inin diyor.

bir de çok çok çok fazla kelime öğreneceksiniz. karl marx, durkheim, comte artık sizin hayatınızın bir parçası olacak. sosyalizm, kapitalizm, liberalizm, komünizm gibi şeyler hakkında bilgiler içeren çok fazla kitap okuyun. hem psikoloji hem sosyoloji kitapları okuyacaksınız bol bol. ama temelinde eğlenceli bölümdür. seven çok sever nefret eden ölümüne eder. size bağlı bu kısım.

9 temmuz 2018 01:04

7. teşekkürler açıkladığınız için

9 temmuz 2018 01:14

8. İletişim mezunu tercih ediliyor.

9 temmuz 2018 11:59

9. Ben sosyoloji mezunuyum, stajlarimi insan kaynaklari alaninda yaptim. Is bulmada zorluk yasamiyorum. Ama hangi okulda okudugunuz, dil yeteneginiz, kendinizi nasil gelistirtirdiginiz de cok onemli

9 temmuz 2018 13:40

10. ingilizce bilen, ik masteri olan sosyoloji mezunu kabul edilir. iktisat kel alaka. (5 aydır iş başvurularıyla iç içeyim, dandik okullardan mezun tipler bile sırf ik ya da sosyoloji masteri var diye ik'ci olmuş. gelmiş beni sınıyor tövbest.)

9 temmuz 2018 18:03