ispanyolca mı fransızca mı tercih etmeli?

ileri derecede ingilizcem var. alanım sosyal bilimler fakat ileride bambaşka bir şey de yapabilirim. o yüzden genel getirisine bakarsak hangi dili öğrenmemi önerirsiniz?

1. Neden peki süslü

21 ağustos 2019 17:37

2. birini cok iyi derecede ogrenince digerinde okudugunuzu anlayacak seviyede oluyorsunuz. Bence ispanyolca kelimelerin dogru telafuzu acisindan daha kolay ve cok daha fazla ulkede konusulan bir dil. Fransizca ile baslayip ispanyolca’ya donen bir insan olarak ispanyolca diyorum.

21 ağustos 2019 17:39

3. Evet ispanyolca öğrenmem muhtemelen çok daha kısa sürecek süslü. Zamanım ve çalışma motivasyonum var. Bunlarla birlikte hala ispanyolcayı mı önerirsin?

21 ağustos 2019 17:43

4. ispanyolca diyorum. Özellikle ingilizce- ispanyolca şeklinde giderseniz rahat ilerlersiniz

21 ağustos 2019 17:48

5. ingilizcem çok iyi seviyede diyebilirim ve ispanyolca'da da orta seviyeyim. ben fransızca gayet anlıyorum açıkçası. yazılı olarak neredeyse her şeyi anlarken, konuşmaları biraz daha az anlıyorum ama yetiyor. ispanyolca kolay bir dil bence. grameri falan mantıken oturttuğunuzda kolaylıkla öğrenirsiniz. hala çok akıcı konuşuyorum diyemem ispanyolcayı ama konuşulan her şeyi teknik vs dahi olsa anlıyorum. ingilizce bilginiz varsa kolaylıkla öğrenip anlayabileceğiniz bir dil bence. öneriyorum ispanyolcayı.

21 ağustos 2019 17:49

6. ben de ispanyolca öğrendim, yıllar sonra fransızca'ya da başladım. şu an belirli bir hedefiniz planınız yoksa, bence ispanyolca. çünkü ispanyolcayı birkaç ayda konuşmaya başlayabilirsiniz ve sıkılmazsınız ama fransızca konuşmak gerçekten zor. Bu yüzden bir hedef veya zorunluluk olmadan çabuk bezebilirsiniz.

ikisinin de çok farklı getirisi olduğunu düşünmüyorum. fransızca çoğu uluslararası örgütte resmi dil ama tüm örgütlerin çalışma dili ingilizce olmuş zaten (uluslararsı örgütlerde işe girmek için gereken ahbap çavuş ilişkisine girmiyorum burada). ispanyolcayı sayıca fazla insan konuşsa da çok anlamı yok, latin amerika ülkeleri ile ekonomik, kültürel, sosyal ilişkiler yoğun değil. ben ispanyolcayı 2005'te öğrenmeye başlamıştım o günden bu yana iş anlamında önemli bir fırsat yaratmadı bana.

özetle bence hangisini canınız çekiyorsa onu öğrenin, ikisi de eşitse ispanyolca öğrenin yılıp yarıda bırakma ihtimaliniz daha az.

21 ağustos 2019 17:52

7. anonim 6, asıl alanım felsefe ve sosyoloji.

21 ağustos 2019 19:11

8. İspanyolca bilen süslüler kendi kendinize mi öğrendiniz yoksa kurs falan mi??

21 ağustos 2019 20:56