yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    7 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    jolly tur ile yurt dışına tura giden var mı?

    selam süslüler, yurt dışına tur ararken jolly turun çok uygun fiyatlı olduğunu gördüm. paris benelüx turu hoşuma gitti. parise amsterdama falan götürüyor 7 gün 8 gece. 400 euro gibi bir şeydi. daha önce giden varsa nasıldı? nasıl işliyor işler, oradaki ekstra turlara katılmayı düşünmüyoruz çok pahalı oluyor öyle. serbest zamanda kendimiz gezeceğiz. tursuz gitsek uçak parası anca o fiyata geliyor kaldı ki 8 gece konaklama da dahil yani. giden varsa yorumlarını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

    1. jolly değil ama tatil budur tatil sepeti gibi turlarla gittim. Zaten genelde tek tur farklı acenteler aracılığıyla satılıyor. Turdayken başka bir sürü firmayla gelen olduğunu gördüm. Ben 3 kere gittim bu şekilde ve gayet memnun kaldım.  Zaten ailemle gittiğim için başka türlüsü benim için çok zor olurdu. sormak istediğin bir şey olursa özelden yazabilirsin, ya da burda da cevaplarım.

    15 şubat 2022 12:13

    2. ben de jollytur değil ama jollytur benzeri firmalarla gittim. hepsi aynı şeyi yapıyor zaten.

    böyle birden fazla ülke-şehir gezilen turlarda uçak+konaklama+transfer ücretini aradan çıkarmak için turla gitmek ve ekstra turlara katılmamak bence de daha hesaplı oluyor.

    tek sorun şu ki, oteller oldukça şehir dışında oluyor. ben de ekstra turlara katılmayan biriyim, gittiğim şehrin kendi public transport app'lerini indirirek, moovit gibi uygulamalar kullanarak hallediyorum bunu. tur şirketlerinin ayarladıkları otellerde şehir merkezine bir yolculuk 1 saat sürüyor en az. hatta bazen bu otellerin çevredeki daha küçük illerde olduğu bile oluyor. haliyle ulaşım uzun sürüyor + masraflı da oluyor. (sadece şehir içi ulaşım bileti almanız yetmiyor, regional rail vs de kullanmanız gerekiyor)

    örneğin paris için ets'nin ayarladığı otel cdg'nin oradaydı. şehir merkezinde bir noktaya ulaşmanız için rer kullanmak gerekiyordu ki oldukça pahalıydı. (11 euro gibi bir şey olduğunu hatırlıyorum tek yön)

    15 şubat 2022 12:22

    3. Çok teşekkür ederim süslüler peki vizeyi nasıl hallediyoruz kendimiz mi almamız gerekli yoksa tura gerekli belgeleri verince hallediliyor mu

    15 şubat 2022 13:34


    4. (yazar: hzlgnl)

    Teşekkür ederim süslü, tam gideceğim zaman sana mesaj atıp bilgi alacağım hala buralarda olursan :))

    15 şubat 2022 13:35

    5. Buralardayım süslücüm, ne zaman isterse ☺️ Bu arada turu almadan da güzel araştır bence. Benim gittiğim benelux turu dusseldorf giriş çıkışlıydı ve köln de dahildi tura. Sabah erken saatte gidiş ve geç saatte dönüş vardı. o sayede günlerimiz de ölmedi. Özellikle bunlara dikkat etmiştim.

    15 şubat 2022 13:50

    6. benim yeşil, o nedenle vize alım sürecine hakim değilim maalesef. ama bildiğim kadarıyla kendiniz alıyorsunuz, eğer tur şirketine belgeleri vereyim onlar süreci takip etsin derseniz bu da ekstra bir ücret karşılığında yapılabiliyor. bu ekstra ücret çok da cüzi değildi diye hatırlıyorum. acelem yoksa ben olsam kendim alırdım sanırım.

    15 şubat 2022 13:53

    7. Annemler yeşil pasaportlu bir tek benim vize alnam gerekiyırdu.  vize için de benim benelux turum dusseldorf giriş çıkışlı olduğu için ben bireysel olarak almanyadan vize başvurusu yaptım. Turda sadece 1 gün kölnde konaklama görünüyordu Almanya olarak. Ama tur şirketine durumu anlatınca 3 gece köln konaklamalı bir tur programı yolladılar, böylece gezi süresince en çok kaldığım yer almanya görüneceğinden bir sorun olmadı. İlk gittiğimde almanya vize başvurularını alan aracı firma giriş çıkış  alnanya olsa da en çok kalacağınız yerden başvurmanız gerekli diye geri yolladı. En çok kalacağım yer paristi ama fransa da giriş çıkış neredense ordan başvur dedi. Ancak bu şekilde bir çözüm buldum:) 

    15 şubat 2022 13:57