kızlar üniversite okumamış biriyle ilişkiye başlar mıydınız?

bir süredir flört ediyoruz kafalarımız da uyuşuyo kendisi duygularını açık açık söyledi işi gücü var ama benim aklım buna takıldı siz üniversite okumamış biriyle beraber olur muydunuz bu sene sınava hazırlanıp 2 senelik okucam dedi ama bilmiyorum

1. Büyük konuşmak istemiyorum ama ben olmazdım..Çünkü çevremde hep bu yüzden sorun yaşayan insanlar oldu.Hatta bi evlilik bitti.Bence denklik önemli.Genelde de hep okumak istiyorum derler ama o kalır gider süslüm.

30 aralık 2021 13:55

2. Ben inanmadım okuyacağına

30 aralık 2021 13:58

3. başladım ağzıma sıçıldı ayrıldım. psikolojik şiddet gördüm. egosunu tatmin etmek için zamanla seni ezer bu şaşmaz süslü. isterse karun kadar zengin olsun o kompleks onda kalıyor.

30 aralık 2021 14:08

4. hayır.

hatta kendimden düşük ünv. de okumuş birisiyle de olmaz çünkü üniversitenin bi vizyon olduğuna inanıyorum. örneğin odtü ile sütçü imam ünv bir değil

30 aralık 2021 14:08

5. İşi gücü var diyorsun, yaş kaç? İşi gücü ne? Çok natah bir şey olsa okumaya kalkmaz zaten. Ben birlikte olmazdım kesinlikle. Çünkü hem kendi hem ailesi hakkında fikir veren bir durum.

30 aralık 2021 14:09

6. Kişisine göre değişir. Eski sevgilim üni okumamıştı liseyi bile bitirmemişti. Senin gibi düşüncelerden (ve küçük bir yerde yaşanmasından dolayı) dolayı evlilik teklifine evet diyemedim. ama çok iyi ve çok çalışkan bir insan. İşi gücü yerinde. Dünya batsa dünyada taş taş üstünde kalmasa hiçliğin ortasından iş imkanı yaratır ekmeğini kazanır öyle bir insan. Sonra yüksek lisans yapmış bir kızla evlendi ve duyduğum kadarıyla çok da iyi bir baba oldu.

Yani tamamen o kişiyle alakalı bu sorunun cevabı. Düşün taşın iyi gözlemle ve değerlendir. Sadece üni okumamış diye reddetme. Üni okumamak onda vir eksiklik yaratıyor mu diye bak. Eşi kendinden daha yüksek tahsilli diye krize girip dünyayı dar eden ayılar da var. Başka bir eski sevgilim 3 ayrı üni bitirmişti ama hayatımda gördüğüm en psikopat insanlardan biriydi.

30 aralık 2021 14:25

7. kendini kültürel açıdan geliştirmişse, yabancı dil biliyorsa ve vizyonlu biriyse neden olmasın? üniversite mezunu olup 1 kitap kapağı açmamış veya doktor, öğretmen olmuş ama aşırı hödük olan erkekler tanıyorum, onlardan bin kat iyidir.

30 aralık 2021 15:40

8. Turkiye'de universite okumamis olmak gunumuzde gercekten ozellikle uzerinde calisilmasi gereken bir sey nerdeyse. Apartman universitelerinden yurdun en ucra koselerine kadar her yer universite dolu. Hani onlardan birini bile okumamis oyle dusunurum.

30 aralık 2021 16:09

9. Kendini geliştirmişse önemi yok diye kandırmayan kendinizi. Şu çağda ünv okumamak ne demek ya? Sanki anamın babamın döneminde kıtlık zamanlarındayız da imkan yoktu okul yoktu okumadık...

Adam belli ki hiç sorumluluk sahibi olmamış, zamanında da serserilik yapacak diye okulla alakası olmamış işte.   Bu tipler zamanında okumaz, yetişkinlik döneminde de  komplekse girerler birden sanat, felsefe kasmaya başlarlar. Olur olmadık her yerde  felsefi konuşmalarla bakın ne kadar da entelektüelim demeye çalışırlar;  bazı kızlarımız da bunu yer kendini geliştirmiş derler.

30 aralık 2021 16:53

10. Neden okumadığına ve kafa yapısına bağlı. Ama bunu da dan diye soramıyorsunuz tabi. Eğer siz yüksek lisans yaparım,doktora yaparım kafasındaysanız olmaz. Üst düzey yönetici,doktor vs değilseniz ve onun işi cok iyiyse belki olabilir.

Bazı okullarda bazı bölümleri okumasanız da olur. Üniversite okumayan kaldı mı diyorsunuz da asıl bence bu sacmalık. Odtü'de okuyan da üniversite mezunu nişantasi mezunu da. E herkes de top üniversiteleri okuyamayacagina göre birileri açıkta kalacak. Iste sırf üniversite okuyayim diyerek en alt yeri okumanın bir faydası yok zararı var hatta.

Üniversite okumuş ama instadaki bir memei bile anlayacak kadar ingilizcesi yok,kitap okumamış, ayda yılda da olsa tiyatroya gitmemiş o kadar cok insan var ki. Oylelerindense tercih edilir. Ama sizin okuduğunuz okulda bölümdeki insanlar kültürlüyse, çalıştığınız yerde vs. Bir sure sonra anlasamazsiniz.

30 aralık 2021 18:48