kızlar feminist misiniz ya da bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

sevgili arkadaşlar ben feministim ve bunu savunuyorum ancak etrafımda ben feminist değilim diyen kadın arkadaşlarımı görüyorum ve acaba feminizmde benim farketmediğim itici bir şey mi var da kadınlar feminist değilim diyorlar diye düşünüyorum. sizden ricam eğer öyleyseniz veya değilseniz nedeniyle kısaca açıklamanız. belki her iki tarafında kaçırdığı noktalar vardır ve yeni bilgiler ışığında görüşümüz şekillenir. fakat lütfen bunu kabaca tartışmadan birbirimize düşmeden yapalım sonuçta burada hepimizin olmasa da bir çoğumuzun dileği daha güvenli bir yaşam, cinsiyet ayrımcılığının ortadan kalkması. yapıcı bir forum diliyorum hepimize..

1. feminist denince algılanan şeyin kötü olduğunun ben de farkındayım ama neye tekabül ediyor zihinlerinde tam bilmiyorum. mor saçlı pasaklılar imgesi vardı belki o devam ediyordur. feministler lezbiyendir de vardı sanırım no idea.

ama ben feminist değilim kadınlar = pick me girl %100

17 ekim 2024 11:22

2. Aslında buna benzer çok durum var. Sırf yanlış savunucular sebebiyle ya da mantığını idrak edemeden popüler kültüre uyma amacıyla bir fikrin arkasında durayımcılar yüzünden, topluma çok faydalı ideolojiler bile kötü veya olduğundan tamamen farklı görünüyor.

17 ekim 2024 11:25

3. feminist kelimesinin erkekler üzerindeki kötü algısından dolaıy öyle görülmek istemiyorlar bence. erkeklerin ilgisini kaybedeceklerini düşünüyorlar.

17 ekim 2024 11:27

4. Öncelikle feminizm nedir bunu bilmeliyiz ve bundan ne anlıyoruz? Feminizm erkek düşmanlığı değildir, erkek ve kadının hak ve hukuk olarak eşit olduğunu savunur. Özgürlük ve eşitlik ister kadınlar için. O nedenle erkek ya da kadın fark etmeksizin her bireyin feminist olması gerekiyor hatta feminizm diye bir olgunun dahi olmaması lazım çünkü bu üstüne konuşulacak bir konu bile olmamalı. O nedenle ben feminist değilim diyen kadınlara feminizmi açıklar mısın diye bir sormak gerekir.

17 ekim 2024 11:38

5. Yani esasen bu başlığı açmamın sebebi Mevzular Açık Mikrafon 6284 Özel programında sahnede olan Zeliha Burtek isimli hanımefendinin ''feminist değilim bunu söyleyim'' diye belirtmesi oldu. Dedim ki ben neyi kaçırmış olabilirim çünkü bu ifade dışında kadının söylemleri yerinde geldi. (39:27 dakika ) ( hala izlemeye devam ediyorum bu arada).

17 ekim 2024 11:39

6. anon 5 süslü, sana katılıyorum. Sanırım anlamını bilmedikleri için ya da kulaktan dolma yanlış bilgilerle bu şekilde bir görüş sahibi olduklarını düşünüyorum. Mesela ben de erkek arkadaşlarıma hep sen neden femistim diyemiyorsun ki diye sorarım hep. Nihayetinde erkek düşmanlığı değil bu, seninle benim eşit haklara sahip olmamı savunan bu görüşü hangi sebeple benimseyemiyorsun diye soruyorum ama gel gelelim cevap yok :)

17 ekim 2024 11:41

7. mikrofon** düzeltme

17 ekim 2024 11:42

8. sapla samanin birbirine karismasi yuzunden oldugunu dusunuyorum. feminizm marjinal kesime ait zannediliyor sebebi de iste yuruyuslerde soyunanlar, politik meselelerin karismasi, erkekleri kiskirtmak icin babani sikeriz bilmemneni napariz falan gibi kufurlu lesssss sloganlar, mavi sacli piercingli asiri tiplerin bu ideolojilerle eslesmesi. kimsenin ortasi yok ayni sey lgbt topluluklarinin da basini yakiyor.

17 ekim 2024 11:47

9. her ideolojiyi uçlara çeken birileri vardır bu feminizme özgü değil. işin içinde insan yorumunun olduğu her konu bulanmaya mahkumdur. feminizmi bu kadar tü kaka gösteren şey o uçlara çeken kişilerin varlığı değil sadece ve basitçe kadınlarla ilgili olması.

erkekler her şeyi tehdit olarak algılarlar, bazı kadınlar da erkekler için bir tehdit olarak görünmemek pahasına böyle asalak olmayı ve kendileri için daha iyi olanı dışlamayı tercih ederler. erkekler için zeki bir kadın da tehdittir halbuki bırak kadın erkek eşitliğini isteyen kadını.

feminizmi bir kadın olarak tarihiyle hareketleriyle figürleriyle dolu dolu bilmiyorum. benim için toplumsal eşitlik kadar basit bir şeyi talep eden bir ideoloji olması yeterli, dediğim gibi bunu istemeyen kadın da pick me girl'dür.

o programdaki o kadının feminist değilim yorumu benim de dikkatimi çekti. zaten bomboş ve kavramları birbirine doğru bağlamadan konuşuyordu. o ünlü olduğu videosunda da sevmemiştim zaten kendisini. ama yanındaki avukat kadın harikaydı harika.

17 ekim 2024 12:10

10. Tcde feminist olmamak gerizekalılıktır kız kardeşlerim